Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Štičí krokety s uchem
PříspěvekZaslal: Vendelín, ne únor 13, 2011 12:02 am  
Vhodná houba: ucho jidášovo
Doporučená příloha: bramboroná kaše, šťouchané brambory
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
300 g štiky
Ucho jidášovo
Slanina
Mleté mandle
Půlka housky
Mléko
Koření
Olej
 
Postup přípravy:
Kousek štiky stáhneme z kůže a vykostíme. (Je jen pověra, že štika vykostit nejde, chce to jen trochu cviku). Maso nasekáme na drobno. Přidáme na proužky pokrájené syrové ucho jidášovo, nepatrně slaniny (jen pro vůni), půlku housky namočené v mléce a zaprášíme mletými mandlemi. Co se koření týká, tak je to velmi variabilní. Každý co má rád. Já mám nejraději jen trocha thajské rybí omáčky z ančoviček (pak už nesolit) a muškátový oříšek. Vše promíchat a nechat půl hodiny odležet v ledničce. Nakonec vymodelovat kroketky a osmahnout v oleji (já používám vepřové sádlo). Tenhle recept dělám doslova v desítkách variací, ale pro tenhle houbový web volím úpravu s uchem jidášovým, které tomu dává pro rybí pokrm netradiční křupavou konzistenci a tím ho činí zvláštní.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol