Sírovec - vlastní polotovar,
cibule,
strouhanka z cca 1 a půl rohlíku,
2 vejce,
majoránka,
bazalka,
hl. a hr. mouka na obalení,
olej na smažení
Postup přípravy:
Z polotovaru, který jsem si připravila tak, že jsem sírovec nakrájela na kostičky a vydusila osolený a okořeněný polévkovým kořením a granulovaným česnekem na másle jsem v mixéru přidáním jedné velké cibule, 2 vajec, strouhanky, špetky majoránky, bazalky a pepře připravila hmotu na karbanátky, které jsem obalila ve směsi hrubé a hladké mouky a osmažila na oleji.
Zdroj: vlastní
P5231105.JPG
121.81 kB
Karbanátky ze sírovce
... a už mám namyšleno, že takhle připravené karbanátky naložím do sklenic, proložím cibulí a zaliju nějakým dobrým pikantním nálevem
P5231106.JPG
118.69 kB
Polotovar - na kostičky nakrájený sírovec, osolený, okořeněný a vydušený na másle
P5231101.JPG
89.82 kB
Hmota na karbanátky
Zaslal: Sley, pá květen 23, 2008 10:48 am
Zní i vypadá to zajímavě.... jak to chutnalo? Já bych tam možná přidal i kus mletýho masa....
Zaslal: Jambig, pá květen 23, 2008 10:57 am
Byly vynikající, jemné, kdo neví, nepozná, že nejde o maso ale fantazii se meze nekladou - tak proč nevyzkoušet i s masem
A ještě jeden poznatek a hodnocení za naše domácí mazlíčky - neprozřetelně jsem nechala ležet asi 5 kousků na lince a naši maškrtní kočičáci je objevili a náramně si pochutnávali tak aby nebylo líto i hafanům - dostali taky a nemohli si vynachválit
Zaslal: Mitch, st červen 17, 2009 10:39 am
Souhlas s Jambig, clovek opravdu nepozna, ze nejde o maso. Presto, ze nekteri znami nad karbanatky ohrnovali nos, ja si je nemuzu vynachvalit!
Zaslal: Roman Manak, ne květen 15, 2011 1:17 pm
Dnes jsem to poprvé vyzkoušel a je to opravdu chuťovka. Já jsem si tam navíc přidal trošku utřeného česneku. Chutnalo všem
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory