2 dkg sušených hub,
8 středně velkých žampiónů (nebo jiné čerstvé houby),
2 středně velké mrkve,
1 středně velký pórek,
1 lžíci oleje,
¾ čiré polévky z kostky,
10 dkg skelných rýžových nudlí nebo normálních vlasových,
2 polévkové lžíce sójové omáčky,
mletý černý pepř,
cayenský pepř
Postup přípravy:
Opereme sušené houby a necháme je změkčit ve studené vodě. Mrkev a pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky. Žampióny nebo jiné čerstvé houby očistíme, omyjeme a rozkrájíme na plátky. Sušené houby dáme okapat na síto a pak nakrájíme na drobnější kousky. V hrnci zahřejeme olej, na kterém zeleninu a houby asi 4 minuty dusíme. Vyjmeme je na talíř. Do hrnce přilijeme připravenou polévku z˙kostky a uvedeme do varu. Potom do ní zavaříme rýžové nudle a necháme zhruba 8-10 minut vařit doměkka. Do polévky opět vrátíme zeleninu a houby, chvilku povaříme a nakonec ochutíme sójovou omáčkou, pepřem a cayenským pepřem.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory