Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Kuřecí scallopini s houbovou omáčkou
PříspěvekZaslal: Sley, st březen 29, 2006 11:23 am  
Geografický/národní původ: Itálie
 
Vhodná houba: Směs hub
Doporučená příloha: Brambory nebo hranolky
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
4 řízečky nakrájené proti vláknu z kuřecích prsou (může být i z krůty),
2 lžíce másla,
3 lžíce olivového oleje, 300 g různých hub očištěných a nakrájených,
1 šalotka posekaná,
170 ml sektu,
4 lžíce neušlehané šlehačky,
3 lžíce mouky ochucené solí a pepřem,
2 lžíce posekané petrželky
 
Postup přípravy:
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje. Za stálého míchání osmažíme houby, až pustí svou vodu. Když jsou téměř měkké, přidáme šalotku a pokračujeme ve smažení další dvě minuty. Přilijeme 125 ml sektu a odstraníme všechny kousky připečené ke dnu pánve. Přidáme šlehačku, přivedeme do varu a odstavíme. Na čisté pánvi rozehřejeme zbytek másla a oleje. Řízečky lehce naklepané mezi voskovým papírem obalíme v ochucené mouce, vložíme je na pánev a smažíme je po 1 minutu na každé straně. Vyjmeme je z pánve, na pánev nalijeme zbytek sektu a znovu sejmeme jakýkoliv přípek. Přidáme houby, řízečky a jakoukoliv šťávu, jakou pustily. Povaříme řízečky v omáčce asi po 2 min., jenom aby se v ni obalily. Je-li nutné, dochutíme a posypeme petrželkou.
 Scallopini.jpg
Scallopini.jpg
 12.7 kB
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol