4 vepřové kotlety,
sůl,
mletý kmín,
hladká mouka,
1 cibule,
1 lžíce hladké mouky na omáčku,
olej nebo sádlo,
250 g žampionů nebo jiných čerstvých hub
Postup přípravy:
Kotlety naklepeme, osolíme,okmínujeme a obalíme v mouce. Na tuku nechámě zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidáme kotlety a z obou stran je opečeme do světlehněda. Měkké kotlety vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem z masoxu a povaříme. Mezitím očistíme houby, pokrájíme je na plátky, vložíme na olej, osolíme, okmínujeme a promícháme. Zprvu je dusíme ve vlastní šťávě, pak, až tekutina vysmahne, ještě krátce opékáme. Na talířích rozložíme kotlety, podlijeme je omáčkou, na ně navršíme houby a doplníme zeleninovou rýží, kterou připravíme tak, že na oleji osmahneme cibulku, přidáme hrnek spařené rýže, promícháme s cibulí, vsypeme půl sáčku zmrazené zeleniny, zalijeme dvěma hrnky vody, osolíme a 15 minut dusíme.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory