500 g křemenáčů,
1 cibule,
50 g másla,
2 lžíce hladké mouky,
1 dl bílého vína,
5 dl mléka,
2 dl šlehačky,
sůl, pepř, petrželka,
½ citrónu
Postup přípravy:
Houby nakrájíme na plátky a na másle a cibuli, kterou jsme nadrobno nakrájeli, dusíme 10 minut. Pak je zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem a mlékem a povaříme. Vzniklou směs rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu a podáváme s petrželkou k masům. Jako příloha je vhodný jemný knedlík.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory