Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Omáčky
Hřibová smetanová omáčka
PříspěvekZaslal: Sley, st březen 29, 2006 11:34 am  
Geografický/národní původ: ČR
 
Vhodná houba: Hřiby
Doporučená příloha: Houskový knedlík, těstoviny, vařené brambory
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
250 g hřibů,
80 g másla,
250 ml zakysané smetany,
3 lžíce vývaru,
citrónová šťáva,
sůl, pepř, pažitka, petrželka
 
Postup přípravy:
Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky. Krátce je osmahneme na másle, osolíme a chvíli podusíme. Přilijeme zakysanou smetanu a dobře provaříme. Houby slijeme, vypečenou šťávu zředíme 3 lžícemi silného vývaru z kostky, zamícháme a rozmixujeme. Poté do ní opět vmícháme houby, chvilku povaříme aby se vše spojilo. Nakonec podle chuti dosolíme a opepříme, pokápneme citrónovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Omáčky Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol