200 g ryzců,
30 g másla,
sůl,
kmín,
1 dcl vývaru z masoxu,
½ l základní omáčky tekuté - bílé,
citrónová šťáva,
⅛ l kysané smetany
Postup přípravy:
Ryzce nakrájíme nadrobno, osmahneme na rozehřátém másle, osolíme, okmínujeme a dusíme až jsou měkké. Při dušení podléváme vývarem. Měkké ryzce vmícháme i se šťávou do připravené základní bílé omáčky, kterou jsme připravili z másla a mouky jako světlou jíšku, podléváme studeným vývarem a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Okyselíme citrónovou šťávou a ještě krátce povaříme. Po odstavení do ní vmícháme kysanou smetanu. Podáváme ji k vařenému hovězímu masu, s máslovými noky, houskovými knedlíky nebo bramborovými šiškami.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory