100 g chlebového kvásku,
asi 3 hrsti hub,
0,5 l mléka,
máslo,
sůl,
kmín,
polévkové koření,
5 vajec,
0,5 kg brambor,
případně tvaroh
Postup přípravy:
Předem namočený kvásek přivedeme za stálého míchání k varu v 2,5 l vody. Povařené a pokrájené houby i s odvarem přidáme do polévky. Ochutíme solí, kmínem, pol. kořením a přidáme mléko, lžíci másla a opět přivedeme k varu. Vejce rozkvedláme s mlékem a dáme smažit do kastrolku pod pokličku, když vznikne porovitá vaječná hmota, vykrajujeme kousky a dáme je do polévky. Brambory vložíme na dno talíře a zalejeme polévkou, nebo je podáváme zvlášť s máslem a utřeným tvarohem.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory