Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Bezmasá jídla
Grilované houby
PříspěvekZaslal: Sley, čt březen 30, 2006 5:17 am  
Vhodná houba: viz Ingredience
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
800 g klobouků z čerstvých hub (hřiby pravé, muchomůrky růžovky, ryzce surovinky, žampiony),
120 g másla,
sůl a mletý pepř,
petrželka
 
Postup přípravy:
Středně velké kloboučky hub očistíme a semenice (lupeny nebo rourky), jsou-li větší, odstraníme. Potom je položíme do kastrolu vedle sebe, přelijeme rozpuštěným máslem a necháme asi hodinu stát. Vyjmeme je z másla a na grilu z obou stran 10 minut opečeme. Pro lepší manipulaci můžeme kloboučky hub napíchat na grilovací jehly. Při opékání potíráme kloboučky máslem. Upečené posolíme a opepříme, posypeme jemně nasekanou petrželkou. Poklademe na horké topinky a podáváme.

Varianta: Do kloboučků hub, dříve než je přelijeme rozpuštěným máslem, můžeme zapíchat na nudličky nakrájený česnek.
 Grilované houby.jpg
Grilované houby.jpg
 33.94 kB
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Bezmasá jídla Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol