800 g klobouků z čerstvých hub (hřiby pravé, muchomůrky růžovky, ryzce surovinky, žampiony),
120 g másla,
sůl a mletý pepř,
petrželka
Postup přípravy:
Středně velké kloboučky hub očistíme a semenice (lupeny nebo rourky), jsou-li větší, odstraníme. Potom je položíme do kastrolu vedle sebe, přelijeme rozpuštěným máslem a necháme asi hodinu stát. Vyjmeme je z másla a na grilu z obou stran 10 minut opečeme. Pro lepší manipulaci můžeme kloboučky hub napíchat na grilovací jehly. Při opékání potíráme kloboučky máslem. Upečené posolíme a opepříme, posypeme jemně nasekanou petrželkou. Poklademe na horké topinky a podáváme.
Varianta: Do kloboučků hub, dříve než je přelijeme rozpuštěným máslem, můžeme zapíchat na nudličky nakrájený česnek.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory