|
|
|
Domov Amatérských Mykologů
|
|
|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bob Site Admin
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st duben 12, 2006 11:25 am Předmět: Čerstvý zázvor a houby |
|
|
Bob
Zlevnili zázvor a tak jsem neodolal a kilo koupil ... máte někdo nějaký recept co s ním? Za ty prachy jsem ho prostě musel vzít. Jenže všechny recepty chtějí lžičku nebo tři ... potřebuji něco pořádného - mám ho dost No a pokud by to bylo z houbama jenom líp, ale do té doby by se mi asi zkazil, takže i bez hub bych bral..
--------------------------------------------------------------------------------
Pantáta
Slyšel jsem někde cosi o zázvorovém pivu ....
--------------------------------------------------------------------------------
Sley
Bobe, pošlu Ti pár receptů mailem. Koření, to je moje , takže kdybyste někdo sháněl něco speciálního, co v super- a hypermarketech nenajdete, klidně se na mě obraťte.
--------------------------------------------------------------------------------
Bob
Tož, koření ... kdysi moje milá objevila, že to koření co jí chutná je Comino alias Cummino alias podobné názvy. Dodnes se nám nepodařilo zjistit co to je - encyklopedii o koření už vyprodali. Je možné, že se jedná o tzv. Římský kmín, ale potvrzeno to nijak nemám. Zatím mi ho vždycky někdo doveze z USA, kde ho dávaj do různých masových pokrmů, ale hlavně do toho jejich Chilli (čti čili) = jsou to takové rozvařené fazole s mletým masem. Dělají to na milion způsobů, dokonce i s houbami či "pivem" (to jejich bych pivem nenazýval). My to dáváme do hamburgerů co pečeme na zahradě na grilu (přidávám do nich i houby) a jak se jeden konzument u nás vyjádřil - jsou luxusní! ... díky tomu koření, zcela jistě, Tož poraď co je to a kdo to koupit v Čechách.
--------------------------------------------------------------------------------
Sley
Ano, je to opravdu Římský kmín (Cuminum cyminum L. ), jinak také Cumin. Mám ho celý i mletý
http://www.volny.cz/koreniujezinek
--------------------------------------------------------------------------------
Bob
No skvělýýý !!! To bude mít milá radost !!! Díííky.
--------------------------------------------------------------------------------
Ivo
Bobe, zázvor můžeš nakrájet na rozumně upotřebitelné špalíky a zamrazit - on se i líp mražený zpracovává - např strouhá (teda, za předpokladu, že se bavíme o zázvoru čerstvém)...
--------------------------------------------------------------------------------
Bob
Abych zhrnul svůj experiment ... nevím jak ostatním, ale mne to moc nechutnalo a se zázvorem asi končím (kdyby měl někdo o půlkilo zájem - nechám levně!!! ). Avšak stalo se něco s čím jsem vůůůbec nepočítal! Mojej milej to děsně chutnalo a dojedla půl pekáče co zbylo !!! Takže vlastně úspěch!!!
-------------------------------------------------------------------------------- |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mirek Vondráček
Založen: 24.3.2006 Příspěvky: 98 Bydliště: Vlašim
|
Zaslal: st duben 12, 2006 10:00 pm Předmět: |
|
|
Poručík Columbo pil zázvorovou limonádu , ale recept nemám.Mirek |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: čt duben 13, 2006 6:00 am Předmět: |
|
|
Tak ten mám zase já :
150g čerstvého zázvoru, 4 lžíce přírodního cukru nebo medu, 2?3 citróny, 1l perlivé vody
Zázvor nastrouháme, přelijeme vařící vodou a necháme 15 - 30 minut vylouhovat. Citróny omyjeme a z části olupeme kůru na ozdobení sklenic. Šťávu vymačkáme. Výluh a plátky ze zázvoru, citrónovou šťávu a kůru rozdělíme do čtyř sklenic, osladíme a dolijeme minerálkou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Luboš Čestný člen
Založen: 12.3.2006 Příspěvky: 569 Bydliště: Brno
|
Zaslal: čt duben 13, 2006 6:26 am Předmět: Kapr po čínsku |
|
|
Ingredience: 4 porce kapra
čerstvý zázvor
sojová omáčka
hladká mouka
1 větší cibule
400g čerstvých hub
pórek
sůl,pepř
olej
Postup: Poprce kapra dáme marinovat na tři hodiny do sojové omáčky, ty pak obalíme v mouce a předsmažíme. Na oleji si zpěníme cibulku,přidáme najemno nastrouhaný zázvor a nakrájené houby a krátce zarestujeme. Zalijeme zbytkem sojové omáčky ve které jsme marinovaly kapra zalijeme vodou př. vývarem vložíme předsmaženého kapra a dusíme cca 20-30minut.Chvíli před koncem přidáme nakrájený pórek a případně dochutíme solí a pepřem.Servírujeme s braborovou kaší.Kapra lze nahradit i porcí filé. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 4.11.2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: čt duben 13, 2006 6:32 am Předmět: |
|
|
Díky, Luboši, recept jsem s dovolením zkopíroval do Kuchařky DAMyka, samozřejmě s uvedením Tebe jakožto autora. Pokud máš ještě nějaké zajímavé recepty, tak sem s nima |
|
Návrat nahoru |
|
|
borovec
Založen: 16.1.2008 Příspěvky: 218 Bydliště: Tržek u Litomyšle
|
Zaslal: čt únor 14, 2008 4:18 pm Předmět: koření |
|
|
Jen tak si brouzdám na stránkách.Našla jsem www adresu koření u Jezinek.Uložena v oblíbených,objednáme na léto nebo se stavím až budu v Mostě u dcery. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.
Správce stránek - Site Admin: BoLuBol
|