Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
empe
Založen: 03. 07. 2006 Příspěvky: 66 Bydliště: Velká Lhota okr. Jindřichův Hradec
|
|
Návrat nahoru |
|
|
empe
Založen: 03. 07. 2006 Příspěvky: 66 Bydliště: Velká Lhota okr. Jindřichův Hradec
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: po 31. července 2006 7:07 |
|
|
Empe, límcovka se pěstuje, pokud vím, na slámě, ale ty to máš na nějakém substrátu...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
empe
|
Zaslal: po 31. července 2006 16:13 |
|
|
Pěstuje se na slámě. Ale než začnou vyrůstat houby musí se sláma zasypat asi 4-5 cm krycí zeminy ( 1:1 lesní hrabanka a zahradní zemina) protože houby jsou dost těžké a vyvracely by se.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Květa
|
Zaslal: čt 15. února 2007 9:41 |
|
|
přeji pěkný den,chci se zeptat,límcovku mohu pěstovat i ve sklepě,kde je jen malé okýnko?Žampióny se mi tam daří,ale nikde jsem nenašla,jestli límcovka musí mít hodně světla,nebo může být přítmí.....,jestli s tím máte někdo zkušenosti,byla bych moc ráda.Květa
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Mirek Vondráček
|
Zaslal: čt 15. února 2007 11:06 |
|
|
15. února 07, 9:41 Květa napsal: |
přeji pěkný den,chci se zeptat,límcovku mohu pěstovat i ve sklepě,kde je jen malé okýnko?Žampióny se mi tam daří,ale nikde jsem nenašla,jestli límcovka musí mít hodně světla,nebo může být přítmí.....,jestli s tím máte někdo zkušenosti,byla bych moc ráda.Květa |
Mrkni sem.Taky jí chci zkusit.
www.volny.cz/myceliumwolf/limcovka.htm
a taky sem www.houby.kvalitne.cz/substraty.html
Naposledy upravil Mirek Vondráček dne čt 15. února 2007 21:15, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: čt 15. února 2007 11:52 |
|
|
Nebo sem
|
|
Návrat nahoru |
|
|
empe
|
Zaslal: čt 15. února 2007 12:01 |
|
|
čt 15. února 2007 9:41 Květa napsal: |
přeji pěkný den,chci se zeptat,límcovku mohu pěstovat i ve sklepě,kde je jen malé okýnko?Žampióny se mi tam daří,ale nikde jsem nenašla,jestli límcovka musí mít hodně světla,nebo může být přítmí.....,jestli s tím máte někdo zkušenosti,byla bych moc ráda.Květa |
Světlo k růstu nepotřebuje důležitější je větrání. S úspěchem jsme ji pěstovali v pařeništi pod černou fólií (ve stínu), ale i ve sklepě v plastových bednách. Lepší jsou bedny kde může vytékat přebytečná voda. Jinak je pěstování Límcovky v pohodě a řízečky mňam.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Květa
|
Zaslal: pá 16. února 2007 8:32 |
|
|
Tak moc děkuji,jdu na to.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Tony
|
Zaslal: po 15. října 2012 9:02 |
|
|
Zdravím, je nějaký důvod, že se sadba límcovky prodává v lahvích, nebo je to jen tak zažité. Díky
|
|
Návrat nahoru |
|
|
planetahub
Založen: 21. 07. 2009 Příspěvky: 178 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: čt 18. října 2012 8:44 |
|
|
po 15. října 2012 9:02 Tony napsal: |
Zdravím, je nějaký důvod, že se sadba límcovky prodává v lahvích, nebo je to jen tak zažité. Díky |
Je to jen tak zažité. Sadba bývá zabalena v nejrůznějších obalech.
_________________ "Dejte si co nejvíc práce, abyste doopravdy žili." W. Saroyan |
|
Návrat nahoru |
|
|
Anonymní
|
Zaslal: čt 18. října 2012 9:12 |
|
|
Dekuji, odpoved jak jsem si pral.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Tony
|
Zaslal: st 31. října 2012 11:30 |
|
|
Zdravím, chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s přípravou substrátu pro Límcovku, podle p.Jablonského je jakákoliv pasterizace nebo sterilizace nežádoucí z důvodu zpomalení růstu podhoubí, ale na druhou stranu když slámu tepelně neupravím substrát zezelená. Podle jiných zdrojů je žádoucí pasterizace kolem 70 °C po dobu 30 až 40 minut. Je pravda, že mám podle vzhledu slámu nekvalitní, je v ní dost trávy, možná to bude příčina.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 20. května 2014 9:00 |
|
|
Tuhle houbu chci zkusit pěstovat, a tak by mě zajímalo jaká je její gastronomická hodnota - založil jsem jí tedy téma v Kuchaři - tak tam napište jak vám chutná a co jste z ní zkusili uvařiti http://www.damyko.info/ForumC/viewtopic.php?t=650
|
|
Návrat nahoru |
|
|
daggy
|
Zaslal: st 11. června 2014 5:56 |
|
|
Ja som naockoval piliny a hobliny z ihlicnanov a zatial sa nic nedeje, podhubie prerasta hobliny strasne slabo. Tak som zapatral a na jednom zahranicnom fore som sa dozvedel, ze golierovka rastie skvele na hoblinach, ale musia to byt hobliny z listnacov, idealne buk, topol, breza apod. Ihlicnany maju v sebe inhibitory, ktore spomaluju rast podhubia, takze to dost trva kym ich podhubie dokaze stravit a aj vynosy su potom nizsie. Ale uvidim casom, teraz som skusil s malym mnozstvom lipovych hoblin, uvidim ako sa im v nich bude darit. Minuly rok som koncom leta zakladal kulturu na cerstvej psenicnej slame, no na jar som sa urody nedockal. Mal som hriadku zakrytu kartonami a slamou, takze vymrznut by nemala. Kedze sadbu som si uspesne namnozil, tak mozem experimentovat, azda sa raz aj zadari.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|