Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Divočáci
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
lesánek

PříspěvekZaslal: so 03. listopadu 2007 22:17
  Předmět: Divočáci
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Musím se pochlubit, co jsem potkal cestou na houby. Nejdřív jsem to chtěl přidat ke kapitálním úlovkům, ale nové téma bude asi lepší. Focené je to jen z mobilu, tak je kvalita trochu horší. Okolí Studené 7.10.2007

186.87 kB    
DSC01568.JPG
   DSC01568.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 05. listopadu 2007 11:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Prosím, neuraž se, ale když je to "jen z mobilu", proč to má 1632 bodů šířky a proč to má 187 kB ?!?!?!?! Prostor webu není nekonečný, ba právě naopak. Je třeba, aby každý jeden z nás trochu sebekriticky zhodnotil kvalitu té či oné fotografie a nemrhal prostorem webu nadarmo. Já bych volil toto ... není tam toho o tolik méně a přitom je vidět téměř totéž ... zvažte to všichni ... obrazový rozdíl není dramatický a přitom je to 22krát menší !!! A to jsem nešel na hranu. Jinými slovy místo jedné fotky jich může být 22 !!! To je oč tu běží. Prostor není nekonečný, a kdo na DAMyko chodí delší dobu ví, že už jsme s tím párkrát prolémeček měli Smile Takže zkusme se zamyslet nad nezbytnou velikostí fotek.

PS: Takové stádečko potkati se nezadaří každému!!! Musela to být parádní přehlídka Wink

Divocaci2.jpg
Divocaci2.jpg
   8.41 kB  
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Nell
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 06. listopadu 2007 16:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Můžu ti na rovinu říct, že takové stádo bych potkat nechtěla Laughing
lesánek

PříspěvekZaslal: út 06. listopadu 2007 20:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já už snad taky ani ne. Ani toto setkání jsem neměl v plánu, ale později jsem se dozvěděl, že je někde poblíž naháněli myslivci a nahnali je rovnou ke mě. Z toho velkýho, co je vepředu jsem měl trochu strach, zastavil se a tak 10 sekund na mě koukal, určitě musel mít aspoň 200 kilo.
Nell
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt 08. listopadu 2007 10:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak to jsi měl štěstí že jsi se nedostal ještě do rány myslivcům Laughing Ale z té fotky je vidět že se divočákům v Čechách daří, že se množí geometrickou řadou
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 08. listopadu 2007 10:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 08. listopadu 2007 9:02 Nell napsal:
Tak to jsi měl štěstí že jsi se nedostal ještě do rány myslivcům Laughing Ale z té fotky je vidět že se divočákům v Čechách daří, že se množí geometrickou řadou

No právě - a v hospodě je přitom zvěřina furt nekřesťansky drahá. Tady ta přímá úměra nějak nefunguje Confused A já mám přitom zvěřinu tak rád - mňam ! Crying or Very sad
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 08. listopadu 2007 10:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak to jsi měl štěstí že jsi se nedostal ještě do rány myslivcům Laughing

Už jsem v době honů potkal i houbaře s oranžovou vestou a dvakrát už mě raději myslivci poslali z lesa pryč kvůli jejich "méně rozvážným" kolegům.
Nell
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt 08. listopadu 2007 17:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 08. listopadu 2007 9:07 Pantáta napsal:

No právě - a v hospodě je přitom zvěřina furt nekřesťansky drahá. Tady ta přímá úměra nějak nefunguje Confused A já mám přitom zvěřinu tak rád - mňam ! Crying or Very sad

Na to mám dvě rady Laughing buď si udělat lovecký lístek a nebo chodit pytlačit Wink
lesánek

PříspěvekZaslal: pá 09. listopadu 2007 21:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tohle udělali divočáci na sjezdovce v Mrákotíně. Nikdy předtím jsem je ani jejich hřiště neviděl. 21.10.2007

101.71 kB    
DSC01597a.JPG
   DSC01597a.JPG

70.5 kB    
DSC01596a.JPG
   DSC01596a.JPG
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 11. listopadu 2007 15:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To je tedy dílo!!! Spíše než hřiště, v tom ale poznávám jídelnu. Jistě tam vyčumákovávaj něco k snědku ... takhle zjistit, co to bylo ... často to bývají houby!!! Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lesánek

PříspěvekZaslal: ne 11. listopadu 2007 17:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na sjezdovce místy rostou pýchavky dlabané, ale kvůli nim by nemuseli rýt. Tak to bude asi něco jinýho, nejspíš nějaký dobrý kořínky.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 12. listopadu 2007 9:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Okolo nechranické přehrady byly letos na jaře díry hluboké skoro půl metru. Je tam krásně měkká hlína a asi tam taky byla nějaká "dobrota".

Čemu jsem se ale nedávno divil, byly díry v prudkém kamenitém svahu ve Stráži nad Ohří, celý les byl jak po bombardování ... samá díra. Trochu jsem se v tom pohrabal, nenajdu-li nějakou podzemní houbičku, ale byly tam jen staré bukvice. Taky mě napadlo jestli to nebyli pytláci na hady a brouky.
witch

PříspěvekZaslal: po 12. listopadu 2007 12:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 12. listopadu 2007 7:46 Lupo napsal:
pytláci na hady a brouky.

.. velice originalni vyraz Laughing

Horst

PříspěvekZaslal: po 12. listopadu 2007 13:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ne že bych to dělal taky tak, já po sobě vždy uklidim, ale i někteří (tim myslim tak jedno % novodobejch co si myslej, že na tom zbohatnou) majitelé detektorů dovedou v lese i na louce udělat pěknej *nepořádek* a díry (i hluboký) ani nezaházej. Ale to se řeší na jiných webech.

@Lupo - na vojně jsme stavěli hangáry pro gumáckou oslavu u hráze na straně u Vikletic a jako o měkký hlíně si nech zdát, je to tam samej placák, jeden pěkně na druhým, navíc nám ty chytráci dali na ty maxikolíky palice s násadama ze železnejch trubek, takže vznikly úžasně krvavý mozoly.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 12. listopadu 2007 16:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bylo to na druhé straně Nechranické přehrady, tam jak jsou na sesutých březích krásně vidět barevné vrstvy jílů v nadloží uhelné sloje. Bylo to v části, kde je břeh terasovitě upraven a silně zarostlý všelijakým trním, což vylučuje jak vykradače archeologických nalezišť, tak i plážové zlatokopy. Zbývají opravdu jen ta prasata (čtyřnohá) Wink leda že by tam rybáři kopali žížaly.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru