Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: po 24. července 2006 20:53 |
 |
|
Tak tento článek o lesklokorce jsem viděl dnes v Blesku. Ale ne, nemyslete si, že jsem tak nízko, že bych kupoval Blesk. To jen ve vlaku si to četl pán, který seděl proti mě.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st 26. července 2006 8:23 |
 |
|
Tachovský deník, 25.7.2006:
Houbaři, sběrači borůvek, trampové i děti z letních táborů na Stříbrsku se nestačí divit.
Od víkendu až do konce srpna nesmí podle nové vyhlášky vstoupit do lesa.
Stříbro - Chystáte se na houby nebo borůvky? Máte smůlu. Do lesů na Stříbrsku a Bezdružicku už totiž nikdo kromě lesníků či těžařů vstoupit nesmí. Podle nové vyhlášky, kterou vydal Městský úřad ve Stříbře, je po celý srpen vstup do lesů na území správního obvodu zakázán.
Úředníci tak chtějí, zřejmě i díky podnětům od vlastníků lesů, zabránit požáru v suchých porostech. "Do lesa by nikdo vstoupit neměl až do konce září. Pokud by se ochladilo nebo vydatně zapršelo, což ovšem meteorologové nepředpokládají, mohli bychom vyhlášku zrušit," řekla nám včera vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu ve Stříbře Dana Rožánková. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

|
Zaslal: st 26. července 2006 14:54 |
 |
|
No jo, těžaři, to jsou ti nejandělštější lidé milující přírodu, těm prostě musí být dána výjimka. A kdo není těžař, automaticky to znamená, že má nepřetržitě cigáro u huby. Takovéto články a zprávy čtu s mimořádnou oblibou.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

|
Zaslal: pá 04. srpen 2006 10:44 |
 |
|
Po deštích snad konečně začnou houbařské žně
Sláva, začalo pršet, říká si asi v těchto dnech většina houbařů. Drobné dešťové přeháňky začaly přát prvním houbařským průzkumníkům.
?Začaly růst takzvané podeštné houby. Jedná se zejména o hnojníky, kterým k růstu stačí doslova pár kapek. Na loukách se objevily i špičky a polničky. Všechny tyto druhy jsou však nejedlé Včera se mi ale podařilo najít i první vlaštovku v podobě jedlé houby, jednalo se o holubinku hustolistou,? prozradil teplický znalec hub Edvard Skála.
Zdroj: MF DNES, regionální mutace pro Ústecký kraj
Pan teplický znalec hub to myslel asi pro nejširší houbařskou veřejnost, když napsal o špičkách a polničkách šmahem, že jsou nejedlé  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

|
Zaslal: pá 04. srpen 2006 11:38 |
 |
|
Je fakt, že ty špičky, které rostou hned po deštích, jsou většinou ty nejdrobnější druhy bez praktického významu. A předevčírem jsem našel polničky polokulovité na hnoji, ty bych taky nejedl.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vojta

|
Zaslal: so 05. srpen 2006 17:01 Předmět: Špička obecná |
 |
|
U nás po jednom děšti zatím jen drobně mží,ale špičky obecné se již objevily.Jsou to výborné drobné houbičky,z jejich kloboučků je vynikající polévka. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

|
Zaslal: út 15. srpen 2006 6:53 |
 |
|
Tak jsem si v neděli zašel do vesnice na pivo a na pultě vidím nedělní Blesk s fotkama hub. Posílám krátký výcuc:
Plné košíky hříbků nebo křemenáčků? O tom jsme si mohli zatím nechat jen zdát. Bylo sucho, sucho a zase sucho. Teď je ale všechno jinak a Nedělní Blesk vypátral, kde už nedočkavě vystrkují kloboučky. Takže vyražte do lesa s naší mapou v ruce a jestli i přes to odejdete s prázdnou, nezoufejte! Hlavní sezóna má teprve přijít ve druhé polovině září a v říjnu.
Kde co poroste?
Střední Čechy: V této oblasti narazíte hlavně na ryzce pravého, hřiba žlutomasého, kačenky české  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
flassch

|
Zaslal: út 15. srpen 2006 7:49 |
 |
|
Hurá! Kdo se mnou vyrazí na kačenky? Ještě, že blesk nečtu
jinak je to tady: http://www.blesk.cz/Clanek57916.htm |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: so 30. září 2006 22:36 Předmět: Blesk a "zázrak" |
 |
|
http://zajimavosti.blesk.cz/Clanek60975.htm
To jsem z toho celej nakřivo!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jurášek

|
Zaslal: st 04. října 2006 17:28 |
 |
|
Tak ty Kačenky jsou opravdu drsné a ten čedičový podborovák-dubák ještě drsnější To se dá opravdu čekat jen v Blesku _________________ Jirka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: čt 03. května 2007 12:44 |
 |
|
Někdy o víkendu mi volal tchán, že prej ve zprávách bylo cosi o nálezu hřibu v kraji Jihočeském - nevíte o tom někdo něco????
Samozřejmě si tchán nezapamatoval co to bylo za druh hřiba - zda dubák či něco jinýho .... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: čt 03. května 2007 13:37 |
 |
|
http://zajimavosti.blesk.cz/Clanek75188.htm
Tady to je, ale připadá mi to spíš jako hřib plavý, nebo tak něco. No, snad jim to chutnalo!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 03. května 2007 14:26 |
 |
|
Jopjojo, vystupovala tam i mykohvězda Anička Lepšová ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: čt 03. května 2007 14:54 |
 |
|
No na tý fotce každopádně dubák není - má to žlutý rourky. Ale kdo ví co s tím v Blesku udělali  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 03. května 2007 15:27 |
 |
|
starší budácí to mají do žluta + tz digitální komprimace ... |
|