Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Katalog lokalit
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
flassch

PříspěvekZaslal: st 10. května 2006 22:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak takovou mapu jsem ještě neviděl. Po kolika km je ta síť dělaná?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ivo

PříspěvekZaslal: st 10. května 2006 23:16
  Předmět: Mapa
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

...momentálně nemám Papouškův atlas při ruce a z hlavy nevím....
flassch

PříspěvekZaslal: st 10. května 2006 23:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To už můžem mapovat rovnou do tohoto :

http://cso.ten.cz/atlas_hniz_roz/index2.htm

plus mínus 10 km to zvládneme ne?

Pokoušel jsem se využít modernější techniku GPS a docela to ušlo. Až na ten signál! Někde na úpatí nebo v roklině je mi GPS na dvě věci. A to nebudu raději komentovat přesnost GPS souřadnic na betamapách. Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 11. května 2006 8:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zkoušel sem GPS porovnat s Beta mapama a rozdíl tam opravdu je - když sem porovnal měření za špatnýho signálu kdy mě s bídou "zachytli" 3 družice rozdíl byl asi 350m což je hodně - při perfektním signálu (6 družic) byl asi 100m což je taky hodně - ted záleží kde je chyba - zřejmě bude na straně betamap protože podle nainstalovaný mapy v GPS to bylo přesně +- 5m
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 11. května 2006 8:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Chlapi, že to vymyslíte, dejte mi vědět, jakou GPS (slovensky: gdě proboha som) koupit ... chci to hlavně kvůliva bloudění - věčně se někde ztrácím Smile
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 11. května 2006 8:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bob nevim jak některý dražší ale tohle co mam k disposici (mountfieldáckou-kolovou) v lese moc neužiješ neb i větve stromů zabrání příchodu kýženého signálu, i když při troše trpělivosti a popocházení.... Ovšem jinak to maká výborně a i přesně.
Jiří Véle
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 11. května 2006 9:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st května 10, 2006 9:20 pm flassch napsal:
Tak takovou mapu jsem ještě neviděl. Po kolika km je ta síť dělaná?

Základní čverec je 10 km čtverečních je však ještě dál rozdělen.

Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 11. května 2006 9:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tato mapa je ke stažení zde (1.8MB)

http://www.damyko.info/images/Mapy/mapovaci_ctverce.jpg

a v tématu "Budování.../Katalog lokalit"

http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=129

Pokračujte prosím tam.
flassch

PříspěvekZaslal: čt 11. května 2006 12:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

11. května 06, 8:13 boletus napsal:
Zkoušel sem GPS porovnat s Beta mapama a rozdíl tam opravdu je - když sem porovnal měření za špatnýho signálu kdy mě s bídou "zachytli" 3 družice rozdíl byl asi 350m což je hodně - při perfektním signálu (6 družic) byl asi 100m což je taky hodně - ted záleží kde je chyba - zřejmě bude na straně betamap protože podle nainstalovaný mapy v GPS to bylo přesně +- 5m

Taky jsem si s tím trochu hrál a rozdíl u Betamap je opravdu propastný. I když zase nadruhou stranu u některých objektů v nainstalované mapě v GPS je rozdíl třeba 30 až 50 m. (Ve výrobním manuálu je odchylka uváděna dokonce přes 100 m). Pokud se ale budeme bavit pouze o souřadnicích z GPS, tak ty jsou ( v závislosti na signálu) naprosto přesné s odchylkou tak 5m.

Nejhorší, ale je, že šéf si GPS neustále pučuje na hledání pokladů (geocaching), a tvrdí že podle souřadnic najde poklad v rozmezí do 5 m, což je hodně dobré.

Odkaz k zamyšlení: http://www.geocaching.cz/Cachemapa.aspx

podklad mapa nic moc, ale jako inspirace bohatě postačí
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 11. května 2006 12:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já bych docela navrhoval, aby byla minimálně možnost zadat jako údaj o místě souřadnice z GPS. Do budoucna to stejně bude jediné správné ... já vím, né každý má GPS... Já ji brzy koupím, protože jsem minule bloudil až do tmy a vzhledem k tomu, že se po tmě v lese bojím ....
flassch

PříspěvekZaslal: čt 11. května 2006 12:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Když se z lesa vracim za šera domu, říkam si, že jinýho blázna už nepotkam a hned se přestanu bát. Laughing

Lepší metodu než GPS stejně neznam. Takže u ní nakonec všichni zůstanem
xmsi

PříspěvekZaslal: čt 25. května 2006 18:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jee to jsem rad ze nejen ja bloudim v lese...

ja vam povim, ze jak nekdo ma absolutni hudebni nesluch tak ja mam absolutni orientacni bezesmyl... proste jdu po kruznici s polomerem 2-3km a nepoznam ze se otacim... moje zena ano, proto ji beru na houby, posledne jsem sel a sel a kdybych nepotkal zelenou turistickou se smerovkou, buhvi kam bych dosel...

flassch

PříspěvekZaslal: čt 25. května 2006 20:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Když už tady mluvíme o orientaci a lokalizaci. Zjišťoval jsem u botaniků, jak oni lokalizují nálezy. A byl jsem mile překvapen, protože (alespoň u nás) už všichni botanici jedou lokalizaci v GPS.

Tento týden, při trmácení se po loukách a hledání různých vzácných druhů vstavačů a prstnatců, jsem hledal pomocí GPS lokalizace, a vždycky jsem s přesností na 3 až 5 metrů rostliny našel. A to i tehdy, pokud jsem převáděl lokalizaci se souřadnic S-JTSK na WGS 84.

Takže už šetřim do prasátka, aby šéf potom nečuměl na šifrované a nesrozumitelné body v GPS přístroji Laughing
InKaso

PříspěvekZaslal: pá 26. května 2006 13:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pokud máš své prasátko už trošku vykrmené, tak se dá GPS koupit od 2500 Kč. Jsou to GPS, které přidává MOUNFIELD ke kolům.

http://jarmark.idnes.cz/select.php?k=21&s=77
flassch

PříspěvekZaslal: pá 26. května 2006 14:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak ty bych nechtěl ani zadarmo. Zatím hojně využívám služební (poněkud dražší) a je to paráda Laughing
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru