Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: čt 16. října 2008 8:58 |
 |
|
V Chomutově některé kaštany také občas kvetou v tuto dobu. Možná je to zoufalý pokus o další úrodu, protože to bývají ty nejvíce poškozené. Nebo jsou natolik zmatené předčasným opadáním klíněnkou prožraných listů a vyššími teplotami, že si "myslí" že už je po zimě
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Oťas
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
lesánek

Založen: 10. 08. 2007 Příspěvky: 848 Bydliště: Mrákotín, okres Jihlava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 31. října 2008 12:00 |
 |
|
Maruška již jistě čistí košíček na prosincový zběr pro macechu
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
lesánek

Založen: 10. 08. 2007 Příspěvky: 848 Bydliště: Mrákotín, okres Jihlava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Míra
|
Zaslal: čt 29. října 2009 0:14 |
 |
|
pá 31. října 2008 11:00 Bob napsal: |
Maruška již jistě čistí košíček na prosincový zběr pro macechu  |
Vypadá to, že letos Maruška opět nepřijde s prázdnou
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Novák
Založen: 16. 11. 2009 Příspěvky: 1070 Bydliště: Valašské Meziříčí
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Novák
|
Zaslal: po 30. května 2011 15:22 Předmět: Ještě Černobyl nebo už Fukušima? |
 |
|
Zjistil jsem, že u pampelišky se neotiskl celý komentář. Tak jej doplním zde.
Pampeliška neboli správně smetanka lékařská - Taraxacum officinale, mutuje poměrně často a to hlavně ve městech. Volně venku na louce najít zmutovanou je poměrně umění (vlastní zkušenost). Akorát, že zatímco loni jsem takovýchto pampelišek našel asi jenom 7 - 9, tak letos už nejméně 40 - 52. Jenom cestou do garáže jsem jich postupně napočítal 8.
_________________ JGLN |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 31. května 2011 6:22 Předmět: Re: Ještě Černobyl nebo už Fukušima? |
 |
|
po května 30, 2011 3:22 pm Jiří Novák napsal: |
Zjistil jsem, že u pampelišky se neotiskl celý komentář. Tak jej doplním zde.... |
Komentáře má limitovanou délku - je určen tak nějak pouze k popisu obrázku nikoli k rozsáhlému komentáři. Ten patří do těla příspěvku. Dostat více textu k fotce lze tím, že se příspěvek nejprve odešle s textem v těle příspěvku a fotkami v příloze. Pak se je nejjednodušší otevřít příspěvek ještě jednou v novém okně prohlížeče. V původním (nebo v novém) zmáčknout Edit a na určené místo nakopírovat IMG tagy generované tlačítkem nad obrázky v novém okně (nebo ve starém). Pak to odeslat a je to
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
planetahub
Založen: 21. 07. 2009 Příspěvky: 178 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: út 31. května 2011 7:51 Předmět: Re: Ještě Černobyl nebo už Fukušima? |
 |
|
po 30. května 2011 15:14 Jiří Novák napsal: |
Jak se tak toulávám přírodou, tak si tu a tam všimnu nějaké zajímavosti či nedokonalosti a pak přemýšlím, zda je to normální nebo to může mít nějaký "umělý" původ. |
Je to přirozený jev a říká se mu fasciace (svazčitost). Běžně k vidění na vrbových, maliníkových, ale občas i šípkových prutech. Ani Č. ani F. za tím není třeba hledat.
http://encyklopedie.vseved.cz/fasciace
_________________ "Dejte si co nejvíc práce, abyste doopravdy žili." W. Saroyan |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Novák
|
Zaslal: st 01. června 2011 19:05 Předmět: Re: Ještě Černobyl nebo už Fukušima? |
 |
|
út 31. května 2011 7:51 planetahub napsal: |
po 30. května 2011 15:14 Jiří Novák napsal: |
Jak se tak toulávám přírodou, tak si tu a tam všimnu nějaké zajímavosti či nedokonalosti a pak přemýšlím, zda je to normální nebo to může mít nějaký "umělý" původ. |
Je to přirozený jev a říká se mu fasciace (svazčitost). Běžně k vidění na vrbových, maliníkových, ale občas i šípkových prutech. Ani Č. ani F. za tím není třeba hledat.
http://encyklopedie.vseved.cz/fasciace |
Díky za informace. Já to beru spíš jako zajímavost, než abych za tím hledal nějaké senzace. A protože bývám někdy rejpal, tak jsem přidal ty elektrárny. Akorát mám dojem, že nějaké to místní znečištění (např. doprava ... ) může mít vliv na zvýšení výskytu těchto, jak já říkám, mutantů. Viz co zmiňuju o pampeliškách: Všechny ty pokřiveniny a srostliny květů jsem potkal přímo zde ve Valašském Meziříčí. Mimo město ve volné přírodě ani jednu. Ale zase u vraního oka mi to nesedí. To bylo venku v lese asi 12 km od města a 1 km od nejbližší vesnice, na břehu řeky Bečvy.
_________________ JGLN |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Novák
|
Zaslal: st 01. června 2011 19:14 Předmět: Re: Ještě Černobyl nebo už Fukušima? |
 |
|
[quote="út 31. května 2011 6:22 Bob"]
po května 30, 2011 3:22 pm Jiří Novák napsal: |
Zjistil jsem, že u pampelišky se neotiskl celý komentář. Tak jej doplním zde.... |
Komentáře má limitovanou délku - je určen tak nějak pouze k popisu obrázku nikoli k rozsáhlému komentáři. Ten patří do těla příspěvku. Dostat více textu k fotce lze tím, že .....
Bobe, obávám se, že ten postup je na mne příliš složitý. A pak, že jsem potřeboval delší text k obrázku byla určitě vyjímka. A budu se na to snažit dávat pozor, abych se vešel.
_________________ JGLN |
|
Návrat nahoru |
|
 |
no-X Čestný člen
|
Zaslal: pá 16. srpen 2013 20:06 |
 |
|
Několik dlouholetých houbařů mi v posledních dnech řeklo, že tak slabou letní sezónu nepamatují. Budějovicku se navíc vyhnula většina bouřek i dešťů, které za poslední měsíc přes ČR přešly, ale jinde to asi nebude o mnoho lepší. Přesto se zdá, že řešení existuje:
http://aktualne.centrum.cz/zpravy/kuriozity/clanek.phtml?id=643207
Nechcete to někdo zkusit?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yohaness

|
Zaslal: pá 16. srpen 2013 21:00 |
 |
|
pá 16. srpen 2013 20:06 no-X napsal: |
Několik dlouholetých houbařů mi v posledních dnech řeklo, že tak slabou letní sezónu nepamatují. Budějovicku se navíc vyhnula většina bouřek i dešťů, které za poslední měsíc přes ČR přešly, ale jinde to asi nebude o mnoho lepší. Přesto se zdá, že řešení existuje:
Nechcete to někdo zkusit?  |
Nechci. Já kdybych se svlík do naha a začal orat, tak nezaprší 10 let.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: so 17. srpen 2013 0:51 |
 |
|
pá 16. srpen 2013 21:00 Yohaness napsal: |
pá 16. srpen 2013 20:06 no-X napsal: |
Nechcete to někdo zkusit?  |
Nechci. Já kdybych se svlík do naha a začal orat, tak nezaprší 10 let.  |
Taky byla řeč o svobodných dcerách!!!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|