Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
Zaslal: pá 06. srpen 2010 17:02
Krušnohorci letos nějak nepřispívají... Včera jsem opět po delší době vyrazil do mých oblíbených strání. Ve středních polohách to nebylo nic moc, až na pár olezlých hřibů modraček, jednu bedlu a jednu holubinku nazelenalou. Ze zoufalství jsem začal sbírat i mladé babky, kupodivu málo červivé. Má nálada ještě víc klesla, když jsem zjistil, že z nějakého důvodu úplně vyschnul potůček, kde od jara bylo plno míhavek vodních. Naštěstí jsem to nevzdal a pokračoval výš. Když už jsem ztrácel naději, narazil jsem na kolonii h. nazelenalých. Pak už to bylo jenom lepší. Hřiby dubové i smrkové, bedly, mladé růžovky a klouzky sličné, kozáky a dokonce i pár lišek. Na omáčku jich bohužel bylo málo. Ale největší radost mi udělaly ryzce syrovinky, tam jsem je ještě nenašel. Jediné, co mi ke spokojenosti ještě chybělo, byl křemenáč, ale věřím, že ještě výš bych na něj narazil. Ale košíček už přetékal, tak jsem to zase obrátil dolů...
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
Zaslal: čt 19. srpen 2010 21:19
Tak vlna hřibů smrkových a dubových se v Krušných horách už asi převalila. V lese jsou stovky přerostlých a rozpadajících se plodnic. Čerstvých kousků je už pomálu. Jinak druhově je to dost pestré, potěšily mě strakoše a slizáky mazlavé. Košík jsem naplnil hlavně hřiby hnědými. Zajímavé je, že místy jsou úplně zdravé, ale jinde jsou všechny, i ty nejmenší plodnice, plesnivé.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Strana 11 z 11
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory