Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kuzma
Založen: 19. 05. 2009 Příspěvky: 68 Bydliště: Hrádek u Rokycan
|
Zaslal: po 08. června 2009 19:18 |
|
|
Míro,nevím jestli touhle diskusí nenarušujeme téma,ale on nás admin kdyžtak usměrní Kdyby jsi zase vyrazil na Lada,dej vědět,pošlu podrobnější lokalizaci.V příspěvku jsem popsal lokalitu asi 1300x250m,ale ony hřiby rostou na ploše stěží zvící poloviny fotbalového hřiště,spíš menší a každý den(rok) je tam nenajdeš.Těch 500,- bylo jasně za parkování v NP Šumava a to byli hoši ještě docela hodní.Nestor šumavských strážců p.Hrubý,dej mu Šumava věčnou slávu,byl náš soused ve Vimperku a on nás kdysi na tato místa zavedl,ale ani to mi nebylo nic platné,zaplatit jsem musel.Ale tři Němci týden přede mnou odjeli každý s pokutou 100 euro a správním řízením,tak jsem dopadl ještě dobře.Fakt je,že prý kromě hub měli v košíku i chráněnou květenu.V Bavorském lese by si to asi nedovolili a parkování na Šumavě si asi taky rozmyslí,stejně jako já.Z Lad je to přece jen kus cesty,tak jsme se domluvili s majitelem penzionu nad Františkovem(rozumný a vstřícný člověk) a na jeho parkovišti můžeme zakotvit celoročně.
Tak až vyrazíš na Lada,dej vědět,rád upřesním
|
187.75 kB |
|
|
|
|
Alpská vyhlídka.jpg |
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Míra
|
Zaslal: po 08. června 2009 22:22 |
|
|
Jasně nebudeme dál narušovat tohle téma, protože jsme odbočili, zatím tu rozpravu ukončíme a já se ti kdyžtak ozvu kdybych na Šumavu jel.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Anonymní
|
Zaslal: čt 27. srpen 2009 22:52 |
|
|
Vrátím se k tématu, mohlu-li
1) pokud jde o estetiku, houby jsou nádherné téměř všechny. Z těch co jsem viděla na vlastní oči, na mě největší dojem dělá hřib kříšť. Tady na Šumavě rostou nádherné exempláře, na které by člověk mohl koukat hodiny.
2) velmi záleží na úpravě. Ale pokud se mám rozhodnout, jednoznačně vede růžovka v trojobalu.
3) Ryzec syrovinka a Stroček trubkovitý. Syrovinku asi ani neuvidím (pokud neopustím Javornické lesy) u stročka stále předpokládám, že tu někde prostě být MUSÍ. Z ostatních bych někdy ráda viděla Hřib satan.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Vavrin
|
Zaslal: po 30. srpen 2010 12:07 |
|
|
a) Z hlediska vzhledu mám nade vše rád chřapáče, smrže, lošáka jeleního a pstřeně. Též stroček trubkovitý a stročkovec. Ale bylo by jich ještě mnohem více.
b) Když nějaké houby k jídlu, tak ryzce. Pravé, smrkové anebo syrovinku, všechny jsou vynikající. Jen tak osmahnuté na kmíně...
c) Korálovec, kyj uťatý, ucháč čepcovitý, hřib satan nebo nachový. A taky choroše oříše, kterého jsem jednou našel v pěti letech a tenkrát jsem ten nález nedocenil (dokonce skončil naložen v octě )
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Roman Manak
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: po 30. srpen 2010 13:27 |
|
|
Taky se přidám. Takže:
a) těžko říct, ale velmi se mi líbí čechratka černohuňatá, ale soupeří s ní několik dalších, třeba muchomůrka červená
b) m. růžovka a stroček
c) voskovka papouščí
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Labuťák
|
Zaslal: út 31. srpen 2010 7:26 |
|
|
Asi takhle
Muchomůrka červená,penízovka sametonohá ve sněhu
Růžovka,hlíva,holubinky
Asi choroš oříš a kotrč.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
pavka
|
Zaslal: út 31. srpen 2010 17:40 |
|
|
Přidám se:
a) Květnatec Archerův
b) Holubinky a růžovky naložené v octě
c) Bedlovnice zlatá
|
|
Návrat nahoru |
|
|
CheetaL
|
Zaslal: st 01. září 2010 7:04 |
|
|
Taky bych se přidala
a) na focení je mnoho krásných hub,ale když je houba fotogenická,tak na tom myslím zase tolik nesejde a já nejsem bohužel ten typ na chození s foťákem po lese
b) na jídlo byly donedávna oblíbené hřibovité houby v trojobalu,ale v poslední době jasně vedou holubinky jak v trojobalu,tak jako škvarečky na sádle
c) jakou bych chtěla najít?No to vůbec netuším,nemám vyhlídnutou konkrétní houbičku,snad ryzce i syrovinku
Každému přeji najít,co by chtěl
_________________ Všechny houby jsou jedlé,některé bohužel jen jednou:-) |
|
Návrat nahoru |
|
|
jirkajirka2
Založen: 31. 01. 2009 Příspěvky: 38 Bydliště: Střední Morava(Zlínsko)
|
Zaslal: pá 03. září 2010 18:20 |
|
|
1.Muchomůrky.Jsou nádherné a fotogenické
2.Holubinky(nazelenalá,namodralá,mandlová,kolčaví atd.),m.růžovka,našlo by se jich mraky ale zcela se vymyká r. syrovinka...
3.Stročkovec...nejlíp lokalitu kde poroste po stovkách kusů
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivana
|
Zaslal: pá 03. září 2010 20:41 |
|
|
1. Mě se líbila houbička, kterou jsem našla před pár lety. Možná mi ji i určíte: Vzhled jako Phallus impudicus, velikostí poloviční, ve zbarvení zelené a oranžové odstíny, jinak světlá.
2. Ryzce v octu, masák na oleji s kmínem a paprikou.
3. Inonotus obliquus
|
|
Návrat nahoru |
|
|
pavka
|
Zaslal: so 04. září 2010 11:21 |
|
|
pá 03. září 2010 21:41 Ivana napsal: |
1. Mě se líbila houbička, kterou jsem našla před pár lety. Možná mi ji i určíte: Vzhled jako Phallus impudicus, velikostí poloviční, ve zbarvení zelené a oranžové odstíny, jinak světlá.
2. Ryzce v octu, masák na oleji s kmínem a paprikou.
3. Inonotus obliquus |
ad 1) psivka obecná?
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|