Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Oblíbená houba houbaře
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kuzma

PříspěvekZaslal: po 08. června 2009 19:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Míro,nevím jestli touhle diskusí nenarušujeme téma,ale on nás admin kdyžtak usměrní Wink Kdyby jsi zase vyrazil na Lada,dej vědět,pošlu podrobnější lokalizaci.V příspěvku jsem popsal lokalitu asi 1300x250m,ale ony hřiby rostou na ploše stěží zvící poloviny fotbalového hřiště,spíš menší a každý den(rok) je tam nenajdeš.Těch 500,- bylo jasně za parkování v NP Šumava a to byli hoši ještě docela hodní.Nestor šumavských strážců p.Hrubý,dej mu Šumava věčnou slávu,byl náš soused ve Vimperku a on nás kdysi na tato místa zavedl,ale ani to mi nebylo nic platné,zaplatit jsem musel.Ale tři Němci týden přede mnou odjeli každý s pokutou 100 euro a správním řízením,tak jsem dopadl ještě dobře.Fakt je,že prý kromě hub měli v košíku i chráněnou květenu.V Bavorském lese by si to asi nedovolili a parkování na Šumavě si asi taky rozmyslí,stejně jako já.Z Lad je to přece jen kus cesty,tak jsme se domluvili s majitelem penzionu nad Františkovem(rozumný a vstřícný člověk) a na jeho parkovišti můžeme zakotvit celoročně.
Tak až vyrazíš na Lada,dej vědět,rád upřesním Very Happy

187.75 kB    
Alpská vyhlídka.jpg
   Alpská vyhlídka.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Míra

PříspěvekZaslal: po 08. června 2009 22:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jasně nebudeme dál narušovat tohle téma, protože jsme odbočili, zatím tu rozpravu ukončíme a já se ti kdyžtak ozvu kdybych na Šumavu jel.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt 27. srpen 2009 22:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vrátím se k tématu, mohlu-li Smile
1) pokud jde o estetiku, houby jsou nádherné téměř všechny. Z těch co jsem viděla na vlastní oči, na mě největší dojem dělá hřib kříšť. Tady na Šumavě rostou nádherné exempláře, na které by člověk mohl koukat hodiny.
2) velmi záleží na úpravě. Ale pokud se mám rozhodnout, jednoznačně vede růžovka v trojobalu.
3) Ryzec syrovinka a Stroček trubkovitý. Syrovinku asi ani neuvidím (pokud neopustím Javornické lesy) u stročka stále předpokládám, že tu někde prostě být MUSÍ. Z ostatních bych někdy ráda viděla Hřib satan.
Vavrin

PříspěvekZaslal: po 30. srpen 2010 12:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

a) Z hlediska vzhledu mám nade vše rád chřapáče, smrže, lošáka jeleního a pstřeně. Též stroček trubkovitý a stročkovec. Ale bylo by jich ještě mnohem více. Very Happy
b) Když nějaké houby k jídlu, tak ryzce. Pravé, smrkové anebo syrovinku, všechny jsou vynikající. Jen tak osmahnuté na kmíně...
c) Korálovec, kyj uťatý, ucháč čepcovitý, hřib satan nebo nachový. A taky choroše oříše, kterého jsem jednou našel v pěti letech a tenkrát jsem ten nález nedocenil (dokonce skončil naložen v octě Rolling Eyes ) Very Happy
Roman Manak

PříspěvekZaslal: po 30. srpen 2010 13:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Taky se přidám. Takže:

a) těžko říct, ale velmi se mi líbí čechratka černohuňatá, ale soupeří s ní několik dalších, třeba muchomůrka červená

b) m. růžovka a stroček

c) voskovka papouščí
Labuťák

PříspěvekZaslal: út 31. srpen 2010 7:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Asi takhle Smile
Muchomůrka červená,penízovka sametonohá ve sněhu
Růžovka,hlíva,holubinky
Asi choroš oříš a kotrč.
pavka

PříspěvekZaslal: út 31. srpen 2010 17:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Přidám se:
a) Květnatec Archerův
b) Holubinky a růžovky naložené v octě
c) Bedlovnice zlatá
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
CheetaL

PříspěvekZaslal: st 01. září 2010 7:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Taky bych se přidala
a) na focení je mnoho krásných hub,ale když je houba fotogenická,tak na tom myslím zase tolik nesejde a já nejsem bohužel ten typ na chození s foťákem po lese
b) na jídlo byly donedávna oblíbené hřibovité houby v trojobalu,ale v poslední době jasně vedou holubinky jak v trojobalu,tak jako škvarečky na sádle
c) jakou bych chtěla najít?No to vůbec netuším,nemám vyhlídnutou konkrétní houbičku,snad ryzce i syrovinku
Každému přeji najít,co by chtěl Smile

jirkajirka2

PříspěvekZaslal: pá 03. září 2010 18:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

1.Muchomůrky.Jsou nádherné a fotogenické
2.Holubinky(nazelenalá,namodralá,mandlová,kolčaví atd.),m.růžovka,našlo by se jich mraky ale zcela se vymyká r. syrovinka...
3.Stročkovec...nejlíp lokalitu kde poroste po stovkách kusů Smile
Ivana

PříspěvekZaslal: pá 03. září 2010 20:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

1. Mě se líbila houbička, kterou jsem našla před pár lety. Možná mi ji i určíte: Vzhled jako Phallus impudicus, velikostí poloviční, ve zbarvení zelené a oranžové odstíny, jinak světlá.
2. Ryzce v octu, masák na oleji s kmínem a paprikou.
3. Inonotus obliquus
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavka

PříspěvekZaslal: so 04. září 2010 11:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 03. září 2010 21:41 Ivana napsal:
1. Mě se líbila houbička, kterou jsem našla před pár lety. Možná mi ji i určíte: Vzhled jako Phallus impudicus, velikostí poloviční, ve zbarvení zelené a oranžové odstíny, jinak světlá.
2. Ryzce v octu, masák na oleji s kmínem a paprikou.
3. Inonotus obliquus

ad 1) psivka obecná?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru