Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Leccinum rufum - Křemenáč osikový
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 09. září 2008 9:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No já taky souhlasím, ale Lesánkovi fotky mají vše co mají mít! Nejsou nekvalitní, jsou opatřeny popisem naleziště, a jsou pravděpodobně i správně určeny ... takže v čem je problém? Že jich tu má moc? Možná jo, ale máme nějaké pravidlo, které toto zakazuje? Nemáme! Takže se nenavážejte do Lesánka, ale do pravidel, které tu máme-nemáme. V těch je bota a nikoli v Lesánkovi Exclamation Exclamation Exclamation Jistě nejsem jediný komu se některé jeho fotky líbí. Jestli se nepletu, tak DAtlas není Atlas !!! Ale pouze diskusní fórum doprovázející Atlas. Atlas smí plnit jen vybraní a jen vybranými fotografiemi. Řekněme, že přispívat do Atlasu dá mnohem více práce a možná proto se každý spokojí s DAtlasem. Mnozí vědí, že se mi tato schizofrenie DAtlas-Atlas nijak zvláště nelíbí a jsem pro nějakou formu integrace, ale dokud to nebude, myslím, že Atlas je pro "vyvolené" a DAtlas pro všechny ostatní, kteří budou splňovat pravidla totoho fóra. Je potřeba definovat cíle jednotlivých fór a tomu upravit pravidla přispívání, a pomocí administrace dohlížet na jejich dodržování. Je to problém nás všech a navážením se do Lesánka či kohokoli jiného je nefér, protože oni nedělají nic špatného, a budou-li dodržovat pravidla mají mou plnou podporu. Takže: 1. definujme cíle, 2. vyvořme pravidla, 3. bděme nad jejich dodržováním.

Diskusi na toto téma odkloňme sem: http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=4287
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lesánek

PříspěvekZaslal: út 12. května 2009 21:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Snad se dnešním příspěvkem nikoho nedotknu, ale křemenáči osikoví u nás na Vysočině začátkem května zrovna běžní nejsou.

107.87 kB    
Osikovo-březový háj v okolí Mrákotína 12.5. 2009
DSC02680.JPG
   DSC02680.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 12. května 2009 22:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 12. května 2009 21:55 lesánek napsal:
Snad se dnešním příspěvkem nikoho nedotknu...

Teď jsi mě teda naštval Very Happy
Ale nikoli fotkou, ale tím, že jsi ho letos už našel a já ne Very Happy
Gratuluju, u nás je sucho, takže si musím ještě počkat...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lesánek

PříspěvekZaslal: út 12. května 2009 22:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

U nás je zrovna zalito celkem dobře, deště se nám zcela vyjimečně nevyhnuly. Vypadá to zatím na dobrej začátek houbařské sezony
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 12. května 2009 22:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tož to ti Lesánku gratuluji!!! Neb Boletus zatím žádného nehlásil - obvykle má právě on toho prvního v roce!!!
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 13. května 2009 7:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út května 12, 2009 22:13 Bob napsal:
Tož to ti Lesánku gratuluji!!! Neb Boletus zatím žádného nehlásil - obvykle má právě on toho prvního v roce!!!

Taky, gratuluju! Jestli se nepletu tak osikáč je to letos první, na jiných servrech ještě taky nebyl.

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 13. května 2009 8:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Lesánku, jak je to s teplotou na lokalitě? Na slunci, strana kopce, ...
lesánek

PříspěvekZaslal: čt 14. května 2009 19:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Lokalita zrovna z těch teplejších asi nebude. Nadmořská výška je cca 600 m.n.m, jen nepatrný sklon lesíku směrem na východ. Lesík je poměrně řídký a navíc loni prořezaný, takže slunce tam má docela dobrej přístup.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 15. května 2009 9:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt května 14, 2009 7:58 pm lesánek napsal:
Lokalita zrovna z těch teplejších asi nebude. ... takže slunce tam má docela dobrej přístup.

Very Happy Jak to myslíš Smile
lesánek

PříspěvekZaslal: pá 15. května 2009 13:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No asi tak nějak, že je to na Vysočině v 600 m.n.m, je to blízko rybníka a ze všech stran jsou lesy. Pod pojmem teplejší lokalita si představuju něco jiného.
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 15. května 2009 16:51
  Předmět: Leccinum rufum - Křemenáč osikový
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem se dnes po nich taky podíval.

192.66 kB    
okolí Kladna, osikový les, prosvětlená vyhřátější část.
osikaci.jpg
   osikaci.jpg

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 15. května 2009 21:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

LUXUS !!!
Kudláček
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 16. května 2009 12:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jirko paráda!!! Nyní jsi mne nahlodal a jedu na ně. Je pravdou, že minulý týden jsem osikami procházel, říkám si kdyby, ale nedával jsem takový pozor muhehe. To už by mohl být i smrkový. Ty koncem května normálně nacházím.....
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 16. května 2009 12:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Určitě to zkus, dnes jsem jich našel dalších 13, držim palec!
Míra

PříspěvekZaslal: út 19. května 2009 20:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

kontrast stínů, oranžové, bílé, zelené a modré jsem viděl v plné kráse až doma na počítači

157.77 kB    
osika a bříza okraj lesa
Písecko 17.5.2009
Křemenáč osikový.JPG
   Křemenáč osikový.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 4 z 6

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru