Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Vysbírávání lokalit vzácných druhů
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hercuus

PříspěvekZaslal: so 19. března. 2011 15:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

také si myslím, že plodnice vysbíral někdo, kdo to zná, mykolog, nebo kdokoli, ale ví o jaký druh se jedná. Pokud to udělal v dobrém úmyslu , například pokusit se o rozšíření druhu na jiných lokalitách, tak bych si přál a bude si to přát pravděpodobně i valná většina uživatelů na DAMyku, aby pokusů ponechal. Pokud to udělal ve špatném úmyslu, například k prodeji plodnic do soukromých sbírek ( nikdy jsem o tom neslyšel ) , tak bych mu přál leda tak strátu paměti. Přijde mi nepravděpodobné, aby se na lokalitě vystřídalo třeba 10 lidí, kteří by si vzali každý 3 plodnice. Podle mě to udělal někdo buď jeden nebo 2 lidi a netuším za jakým účelem. Jinak se tady ještě debatovalo o tom, že je jednoduché zjistit, kde lokalita leží.. Já třeba vím konkrétní pomístní název lokality, ale ve žádné mapě na internetu jsem tento pomístní název nenašel. Věřím, že kdybych se vydal do míst lokality, tak se dokážu přiblížit asi tak na 500 metrů a dále bych lokalitu musel hledat způsobem lezení po kolenou... Jinak přeju těm co lokalitu znají a těm co ji chrání, aby v roce 2012 nalezli plodnic více než letos a aby na lokalitě plodnice vydrželi. P.s. Já to nebyl Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Vendelín

PříspěvekZaslal: so 19. března. 2011 22:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 18. března. 2011 12:29 Martin Kříž napsal:
Vyspělý jedinec nepotřebuje zákony k tomu, aby věděl, co se sluší a co nikoli. V zákonech nevyčteš žádnou životní slušnost, v nich jde jen o restrikce.
To je další hrůzostrašné myšlení, které nás dovedlo tam, kde jsme - filozofie "všechno, co zákon výslovně nezakazuje, mohu dělat zcela bez zábran". To je naprostý omyl.

Zaplať pánbůh, že ještě existují lidé s tímto názorem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: po 21. března. 2011 3:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem si včera listoval Florou ČSR - Gasteromycety. Hvězdovka Pouzarova je udávána (v roce 1958) jen z dnešního katastru Prahy ze 3 lokalit, včetně lokality typu. Tak proč sakra všichni chodíte do supermarketu?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru