Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Labuťák

|
Zaslal: st 12. března. 2008 22:11 Předmět: Klíšťata |
 |
|
Pánové,z vlastní zkušenosti,nevěřte tomu,že vám pomůže pivo.Já ho taky rád a bylo to houbeles platný.Po asi pěti letech sestalo,že se jedna potvůrka přisála a měl sem po houbách.Strávil sem nejlepší sezonu v nemocnici.Měl sem tu smůlu,že si mě vybralo to třetí ze sta a dostal sem encefalitidu.Velice nepříjemná nemoc.Opravdu nedoporučuji.Teda bylo to v roce 2005. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 676 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: čt 13. března. 2008 7:27 Předmět: klíště |
 |
|
No konečně snad budu v něčem první! Hlásím z neděle přinesené klíště, na štěstí ho chytil pes.  _________________ jp. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 13. března. 2008 9:49 |
 |
|
Klíšťata už jsou aktivní měsíc !!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: pá 14. března. 2008 0:07 |
 |
|
čt 13. března. 2008 8:49 Bob napsal: |
Klíšťata už jsou aktivní měsíc !!! |
Hmmmm , to toho moc nenaspala. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Labuťák

|
Zaslal: pá 14. března. 2008 22:38 Předmět: Klíště |
 |
|
Potvrzuji výskyt na Šumpersku asi tak dva týdny.Nosí mě je kočky.Už je čas na kapku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Fazi
|
Zaslal: st 19. března. 2008 18:54 Předmět: Jak obesit kliste? |
 |
|
Mam spoustu zkusenosti s vytahovanim klistat,bo po mne jdou jako pes po uzenym. Stejne jako komari, *tuři domácí* a jina havet. Mynuly rok me v severni Francii dokonce napadnul jakysi travni roztoc,ktery u nas nastesti nezije.
Problem je ze neni vubec videt a tak jsem ze zacatku myslel ze komari nebo bodave mouchy mohou za cetne cervene flicky,ale po par dnech kdyz jich pribylo i na mistech kam se komar normalne dostat nemuze jsem o problemu mluvil s domorodci. Ti mi rekly ze to nekdy v lete leze na deti kdys si hrajou na trave. Poradili, ze pomuze kdyz vsechno v cem chodim a spim nahazu do pracky a poradne vyperu na 90 a namazu se jakymsi smradlavym cernym olejickem.(V lekarne se ptali jestli ten olej chci pro psa nebo jine zvire). Smrdel jsem od toho jako tchor,ale uleva maximalni a uz po jednom dni me breberky evidentne prestaly kolonizovat!
To jsem trochu odbocil, ale mam fakt bezva metodu na klistaky!!
Pokud jsou uz dost pripiti, tak je moc dobre tesne u povrchu kuze kde maji hlavu je opatrne nekolikrat omotat velice tenkou ale pevnou niti a pak jednoduse trhnout. Mastit cimkoliv je nebezpecne. Pinzeta je dobra na ty mrnave, ale u tech vetsich, nacuclejsich a pripitych hrozi pri toceni nebo kyvani vymacknuti briska do rany. Pacidylko je moc dobre. Metodu s niti oceni hlavne deti ktere uz pri pohledu na pinzetu propadaji panice a potom pri toceni at doleva nebo doprava rvou ja tygri. Nit je hodne rychla a kliste se ani nestihne do vas vyzvracet! Jestli neco zustane v rance neva. Desinfekce a smitec. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Véle Čestný člen

|
Zaslal: st 19. března. 2008 19:28 |
 |
|
Souhlas trhat a trhat žádné masti, oleje, či jiná svistva . Hlava nevadí špatný je vnitřní sekret z klíštěte ale tuším že už jsem to vtomto foru psal _________________ Jirka Véle |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tost
|
Zaslal: st 16. dubna 2008 18:37 |
 |
|
Tak pánové po tom co jsem si vrámci přivýdělku 6 let vydělával motorovkou ( na mě taky klíšťata nejdou) a díky profesi co dělám pořád
souhlasím s původním článkem.
Pokud mohu ze své 20 leté praxe doporučit tak do lesa noste ostrý nůž , nějaký obvaz nejlépe 8cm x 5m a na desinfekci stačí i placatka s dobrou 45% slivkou.
Ten obvaz neříkám jen tak. pár kolegům dřevorubcům , ale i dvěma houbařů jsem tím hodně pomohl.Ne že by to nešlo i jinak , ale je to nejrychleji po ruce a nikdo netvrďte že se nemůže nic stát.Jeden smrťák mi docela stačil.
Třeba výron , zlomenina nebo nepozornost a teče Vám krev raz ,dva a někdy kouká i ta kost skrz kůži.Protože houbyčky ty krásné potvůrky mnohdy rostou docela na nebezpečných místech.větví na dlahu je dost , ale provázků co neřežou málo.
Jo profíkovy stačí i tryčko
Tost
PS klíšťata nejdou , ale z komárů jsem se mohl při pořezávce vzteky p...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: st 16. dubna 2008 21:15 |
 |
|
... se někdo má, když na něj nejdou. U mě už letos klíšťata vedou 1:0  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jurášek

|
Zaslal: st 16. dubna 2008 21:21 |
 |
|
Na mě taky nejdou, klíště jsem měl zakůsnuté naposledy před 4 léty. a to se divím, protože prolézám vším možným a i při focení většinou ležím. Je ale fakt, že letos jsem jich přinésl domů na botech již pěknou řádku a to i ze zahrady  _________________ Jirka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tost
|
Zaslal: čt 17. dubna 2008 7:13 Předmět: Pozor pozor |
 |
|
Byla teplá zima a proto jich letos budou všude zástupy hladových čekat
na papáníčko.
A kdo je papáníčko.
Tost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: čt 17. dubna 2008 9:29 |
 |
|
Nedávno jsem prodělal poctivou chřipku, která mne na 14 dní naprosto vyřadila z provozu. Doktor říkal, že jsem to koupil trochu víc do mozku, tj. to, že se motám a netroufám si řídit auto je tím, že mám malý zánět mozku. Inu, když už jsem u toho doktora po mnoha letech byl, a zaplatil tak svůj první poplatek českému zdravotnictví, tak jsem si rovnou nechal napsat recept na vakcínu proti klíšťovce alias zánětu mozkových blan přenášenou klíšťaty. Každý rok mám minimálně 4 kousky a každý rok si říkám, že se musím nechat na očkovat. Letos je to ložený. Recept mám, příští týden vyzvedám vakcínu a jdu si to nechat napíchat. Vzhledem k tomu, že klíšťovka je horší než ta chřipka, kterou jsem teď měl, tak mi těch ca. 1500 Kč rozhodně stojí za těch pár týdnů kdy bych nemohl ani nakrok ven. Navíc doktor říkal, to víte, to je ta chřipka na kterou ti starší umírají ... Klíšťovka je ještě horší ... Chytrému napověz ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: čt 17. dubna 2008 10:31 |
 |
|
Jo, něco podobného jsem měl s boreliozou ale až po ukončení léčby. Podle doktorky prý reakce na vysazení silných antibiotik. Při řešení složitých logických úloh jsem si připadal jak *****, špatný odhad vzdálenosti a poloměru zatáček, pro řízení auta dvě dost podstatné věci. Po týdnu to ale samo zmizelo, takže mě nemusela hnát na neurologii. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tost
|
Zaslal: čt 17. dubna 2008 14:35 Předmět: Očkování |
 |
|
Protože jsem začal být odpovědným dopisovatelem,tak upozornění na očkování.Jsou celkem 3 vakcíny po sobě a alespoň částečně chráněni jste až 14 dní po té druhé( lehčí průběh onemocnění, minimální následky), která se ovšem aplikuje až 3 měsíce po té první.
Plně nastartovaná obranyschopnost je až po té třetí dávce která se dává obvykle až 9 měsíců po té druhé.
Takže očkování aby jste byli opravdu OK trvá celkem 1 rok. Proto se doporučuje začít očkovat říjen- listopad aby jste to první léto jakž takž ustáli.
Očkovat se může jen když je člověk úplně OK ( bez nachlazení a doznívání předešlé infekce) jinak může nastat pěkná reakce i na měcíc léčby.TAK buďte opatrní
Tost |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
|
Návrat nahoru |
|
 |