Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Návod na odstranění klíštěte.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Labuťák

PříspěvekZaslal: st 12. března. 2008 22:11
  Předmět: Klíšťata
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pánové,z vlastní zkušenosti,nevěřte tomu,že vám pomůže pivo.Já ho taky rád a bylo to houbeles platný.Po asi pěti letech sestalo,že se jedna potvůrka přisála a měl sem po houbách.Strávil sem nejlepší sezonu v nemocnici.Měl sem tu smůlu,že si mě vybralo to třetí ze sta a dostal sem encefalitidu.Velice nepříjemná nemoc.Opravdu nedoporučuji.Teda bylo to v roce 2005.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu  
jarda

PříspěvekZaslal: čt 13. března. 2008 7:27
  Předmět: klíště

No konečně snad budu v něčem první! Hlásím z neděle přinesené klíště, na štěstí ho chytil pes. Evil or Very Mad
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 13. března. 2008 9:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Klíšťata už jsou aktivní měsíc !!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky  
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 14. března. 2008 0:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 13. března. 2008 8:49 Bob napsal:
Klíšťata už jsou aktivní měsíc !!!
Hmmmm Confused , to toho moc nenaspala.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail  
Labuťák

PříspěvekZaslal: pá 14. března. 2008 22:38
  Předmět: Klíště

Potvrzuji výskyt na Šumpersku asi tak dva týdny.Nosí mě je kočky.Už je čas na kapku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu  
Fazi

PříspěvekZaslal: st 19. března. 2008 18:54
  Předmět: Jak obesit kliste?

Mam spoustu zkusenosti s vytahovanim klistat,bo po mne jdou jako pes po uzenym. Stejne jako komari, *tuři domácí* a jina havet. Mynuly rok me v severni Francii dokonce napadnul jakysi travni roztoc,ktery u nas nastesti nezije.
Problem je ze neni vubec videt a tak jsem ze zacatku myslel ze komari nebo bodave mouchy mohou za cetne cervene flicky,ale po par dnech kdyz jich pribylo i na mistech kam se komar normalne dostat nemuze jsem o problemu mluvil s domorodci. Ti mi rekly ze to nekdy v lete leze na deti kdys si hrajou na trave. Poradili, ze pomuze kdyz vsechno v cem chodim a spim nahazu do pracky a poradne vyperu na 90 a namazu se jakymsi smradlavym cernym olejickem.(V lekarne se ptali jestli ten olej chci pro psa nebo jine zvire). Smrdel jsem od toho jako tchor,ale uleva maximalni a uz po jednom dni me breberky evidentne prestaly kolonizovat!
To jsem trochu odbocil, ale mam fakt bezva metodu na klistaky!!
Pokud jsou uz dost pripiti, tak je moc dobre tesne u povrchu kuze kde maji hlavu je opatrne nekolikrat omotat velice tenkou ale pevnou niti a pak jednoduse trhnout. Mastit cimkoliv je nebezpecne. Pinzeta je dobra na ty mrnave, ale u tech vetsich, nacuclejsich a pripitych hrozi pri toceni nebo kyvani vymacknuti briska do rany. Pacidylko je moc dobre. Metodu s niti oceni hlavne deti ktere uz pri pohledu na pinzetu propadaji panice a potom pri toceni at doleva nebo doprava rvou ja tygri. Nit je hodne rychla a kliste se ani nestihne do vas vyzvracet! Jestli neco zustane v rance neva. Desinfekce a smitec.
Jiří Véle
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 19. března. 2008 19:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Souhlas trhat a trhat žádné masti, oleje, či jiná svistva . Hlava nevadí špatný je vnitřní sekret z klíštěte ale tuším že už jsem to vtomto foru psal
tost

PříspěvekZaslal: st 16. dubna 2008 18:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak pánové po tom co jsem si vrámci přivýdělku 6 let vydělával motorovkou ( na mě taky klíšťata nejdou) a díky profesi co dělám pořád
souhlasím s původním článkem.
Pokud mohu ze své 20 leté praxe doporučit tak do lesa noste ostrý nůž , nějaký obvaz nejlépe 8cm x 5m a na desinfekci stačí i placatka s dobrou 45% slivkou. Very Happy Very Happy
Ten obvaz neříkám jen tak. pár kolegům dřevorubcům , ale i dvěma houbařů jsem tím hodně pomohl.Ne že by to nešlo i jinak , ale je to nejrychleji po ruce a nikdo netvrďte že se nemůže nic stát.Jeden smrťák mi docela stačil. Evil or Very Mad
Třeba výron , zlomenina nebo nepozornost a teče Vám krev raz ,dva a někdy kouká i ta kost skrz kůži.Protože houbyčky ty krásné potvůrky mnohdy rostou docela na nebezpečných místech.větví na dlahu je dost , ale provázků co neřežou málo.
Jo profíkovy stačí i tryčko Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Tost
PS klíšťata nejdou , ale z komárů jsem se mohl při pořezávce vzteky p... Question
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 16. dubna 2008 21:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

... se někdo má, když na něj nejdou. U mě už letos klíšťata vedou 1:0 Evil or Very Mad
Jurášek

PříspěvekZaslal: st 16. dubna 2008 21:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na mě taky nejdou, klíště jsem měl zakůsnuté naposledy před 4 léty. Cool a to se divím, protože prolézám vším možným a i při focení většinou ležím. Je ale fakt, že letos jsem jich přinésl domů na botech již pěknou řádku a to i ze zahrady Confused
tost

PříspěvekZaslal: čt 17. dubna 2008 7:13
  Předmět: Pozor pozor

Byla teplá zima a proto jich letos budou všude zástupy hladových čekat
na papáníčko. Crying or Very sad
A kdo je papáníčko. Twisted Evil Twisted Evil
Tost
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 17. dubna 2008 9:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nedávno jsem prodělal poctivou chřipku, která mne na 14 dní naprosto vyřadila z provozu. Doktor říkal, že jsem to koupil trochu víc do mozku, tj. to, že se motám a netroufám si řídit auto je tím, že mám malý zánět mozku. Inu, když už jsem u toho doktora po mnoha letech byl, a zaplatil tak svůj první poplatek českému zdravotnictví, tak jsem si rovnou nechal napsat recept na vakcínu proti klíšťovce alias zánětu mozkových blan přenášenou klíšťaty. Každý rok mám minimálně 4 kousky a každý rok si říkám, že se musím nechat na očkovat. Letos je to ložený. Recept mám, příští týden vyzvedám vakcínu a jdu si to nechat napíchat. Vzhledem k tomu, že klíšťovka je horší než ta chřipka, kterou jsem teď měl, tak mi těch ca. 1500 Kč rozhodně stojí za těch pár týdnů kdy bych nemohl ani nakrok ven. Navíc doktor říkal, to víte, to je ta chřipka na kterou ti starší umírají ... Klíšťovka je ještě horší ... Chytrému napověz ... Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky  
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 17. dubna 2008 10:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo, něco podobného jsem měl s boreliozou ale až po ukončení léčby. Podle doktorky prý reakce na vysazení silných antibiotik. Při řešení složitých logických úloh jsem si připadal jak *****, špatný odhad vzdálenosti a poloměru zatáček, pro řízení auta dvě dost podstatné věci. Po týdnu to ale samo zmizelo, takže mě nemusela hnát na neurologii.
tost

PříspěvekZaslal: čt 17. dubna 2008 14:35
  Předmět: Očkování

Protože jsem začal být odpovědným dopisovatelem,tak upozornění na očkování.Jsou celkem 3 vakcíny po sobě a alespoň částečně chráněni jste až 14 dní po té druhé( lehčí průběh onemocnění, minimální následky), která se ovšem aplikuje až 3 měsíce po té první. Sad
Plně nastartovaná obranyschopnost je až po té třetí dávce která se dává obvykle až 9 měsíců po té druhé. Crying or Very sad
Takže očkování aby jste byli opravdu OK trvá celkem 1 rok. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Proto se doporučuje začít očkovat říjen- listopad aby jste to první léto jakž takž ustáli. Razz
Očkovat se může jen když je člověk úplně OK ( bez nachlazení a doznívání předešlé infekce) jinak může nastat pěkná reakce i na měcíc léčby.TAK buďte opatrní Mad Mad
Tost
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 17:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zrovna jsem narazil na toto: Falešné mýty kolem klíšťat
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Strana 6 z 7

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru