Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 03. července 2009 7:59 |
 |
|
Já jsem včera brouzdal na nahuby.sk a hledal jsem ty rozdíly ... a nenašel Máš nějaké fotky, které by se daly vedle sebe a rozdíl by byl patrný?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: pá 03. července 2009 10:53 |
 |
|
Fotky na 100% borovýho nemám - vždy když tyto křemenáče nacházím v borůvčí a pod borovicemi, tak tam někde v okolí je i smrk.
Ale březový s borovým/smrkovým se prostě zaměnit nedá - je to na první pohled jiná houba !
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 03. července 2009 11:33 |
 |
|
Dobře, dobře, ... jen bych si ten rozdíl nějak rád ujasnil ... lze najít takové fotky třeba na webu?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miroslav Comorous
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Míra
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miroslav Comorous
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
lesánek

Založen: 10. 08. 2007 Příspěvky: 848 Bydliště: Mrákotín, okres Jihlava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Míra
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mykožrút

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Míra
|
Zaslal: ne 20. února 2011 16:46 |
 |
|
Píšeš v jakém lese a pod čím rostly, ale mohl by si u svých fotografií, podobně jako u výše uvedených fotek, ještě psát datum nálezu včetně roku a oblast nebo okres. U některých tvých příspěvků ta oblast nebo okres také chybí. Je to přehlednější a více vypovídající o tom co, kdy, kde a pod čím rostlo. Při procházení tohoto webu po mnoha letech půjde díky tomu, zjistit jaké druhy hub, v jakých oblastech a kdy rostly .
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mykožrút

|
Zaslal: ne 20. února 2011 18:44 |
 |
|
ne 20. února 2011 15:46 Míra napsal: |
Píšeš v jakém lese a pod čím rostly, ale mohl by si u svých fotografií, podobně jako u výše uvedených fotek, ještě psát datum nálezu včetně roku a oblast nebo okres. U některých tvých příspěvků ta oblast nebo okres také chybí. Je to přehlednější a více vypovídající o tom co, kdy, kde a pod čím rostlo. Při procházení tohoto webu po mnoha letech půjde díky tomu, zjistit jaké druhy hub, v jakých oblastech a kdy rostly . |
Pravdu máš,nepopieram.Tieto údaje,hlavne pokiaľ ide o bežné konzumné druhy,mi neprídu až také dôležité a naozaj ich rád zanedbávam.Možno aj preto,že zhromažďujete údaje z ČR a naše loviská sú predsa len trochu bokom,čím sa pre vás stávajú neaktuálnymi.Mizerná výhovorka,čo? Za hubami necestujeme,vždy ide len o blízke okolie,ktoré obsiahneme z domu.Teda Malofatranská oblasť severného Slovenska,v okolí Žiliny.Skúsim sa polepšiť,ale ľahké to nebude.Odvolávam co jsem odvolal a slibuji,co jsem slíbil.
A tamtie kozáky hore sú zo 14.8.2010 z Dubnej skaly.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Míra
|
Zaslal: ne 20. února 2011 22:40 |
 |
|
ne 20. února 2011 17:44 mykožrút napsal: |
ne 20. února 2011 15:46 Míra napsal: |
Píšeš v jakém lese a pod čím rostly, ale mohl by si u svých fotografií, podobně jako u výše uvedených fotek, ještě psát datum nálezu včetně roku a oblast nebo okres. U některých tvých příspěvků ta oblast nebo okres také chybí. Je to přehlednější a více vypovídající o tom co, kdy, kde a pod čím rostlo. Při procházení tohoto webu po mnoha letech půjde díky tomu, zjistit jaké druhy hub, v jakých oblastech a kdy rostly . |
Pravdu máš,nepopieram.Tieto údaje,hlavne pokiaľ ide o bežné konzumné druhy,mi neprídu až také dôležité a naozaj ich rád zanedbávam.Možno aj preto,že zhromažďujete údaje z ČR a naše loviská sú predsa len trochu bokom,čím sa pre vás stávajú neaktuálnymi... |
Jak se to vezme, pro mne je to z Prahy dost daleko, ale Žilina je od hranic s ČR 50 km a pro někoho, kdo bydlí poblíž hranic nebo se tam chystá na dovolenou, může být zajímavé vědět, že v okolí Žiliny rostou.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|