Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Návod na odstranění klíštěte.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 18:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 19. června 2007 9:49 Bob napsal:
No a s tím pivem ... pivo má tuším vcelku vysoký obsah vitaminů skupiny B ... a zas je důvod zajít na pivečko Smile Možná by stálo za hřích udělat si žebříček piv dle obsahu vitaminů B, aby jsme nelemtali zbytečně placebo místo léku ze skupiny preventik Smile

Kvasnicová a nefiltrovaná piva, ve filtrovaných je řada vitamínů ze skupiny B v příliš malém množství.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
misa
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 12. srpen 2009 14:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nedávno jsem chytla klíště a protože se jich celkem bojím našla jsem na webu možnost vyšetření klíštěte jestli není infikovaný. Boužel bylo, boreliózou, ale díky tomu, že jsem to věděla dřív než se nastaly příznaky a nemoc se rozběhla, stačilo krátké přeléčení. Hodně informací jsem našla na www.kliste-prevence.cz
tost

PříspěvekZaslal: čt 10. září 2009 7:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hmmmm Very Happy pěkný odkaz Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Patrný Ladislav

PříspěvekZaslal: pá 11. září 2009 0:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jedno z mnoha, které navštívilo mé tělo, zatím jsem měl štěstí, že nebylo infikováno

179.1 kB    
klíště
kliste.jpg
   kliste.jpg
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 11. září 2009 7:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 12. srpen 2009 14:44 misa napsal:
Hodně informací jsem našla na www.kliste-prevence.cz

st 12. srpen 2009 14:44 tost napsal:
Hmmmm Very Happy pěkný odkaz

Odkaz je to určitě zajímavý, nicméně při mém průměru cca 20 - 30 klíšťat ročně Very Happy by mě to asi poněkud zruinovalo... Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 17. května 2010 12:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Právě jsem narazil na pškné video = nevykrucovat ! ... nejlepší jistě bude "vyviklat" Wink http://www.novinky.cz/zena/zdravi/199924-nejlepsi-recept-proti-klistatum.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
bery1970

PříspěvekZaslal: so 31. července 2010 10:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 12. července 2007 12:03 Jurášek napsal:
Vážení, nechal jsem si přes kolegu poslat po netu přípravek na odstranění klíštěte. Po vyzkoušení na pesanovi, a následném použití u ostatních přisátých klíšťat musím konstatovat, že je to naprosto bezvadná věc. Dříve jsem klíšťata vytahoval pomocí mýdla, ale toto je parádička. V balení jsou dva kusy "páčidelek" na malé hned přisáté a na velké napité klíšťata. Zaplatil jsem 80 Kč

http://www.otom.com/

našel jsem něco podobného,ale to páčidlo vypadá lépe.

http://protean.cz/obchod.htm

82.61 kB    
karta-kliste.jpg
   karta-kliste.jpg
Patrný Ladislav

PříspěvekZaslal: út 31. srpen 2010 21:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

věrný kamarád houbařů

165.48 kB    
klíště obecné
klíště obecné Ixodes ricinus.jpg
   klíště obecné Ixodes ricinus.jpg
voksa
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 16. srpen 2011 18:53
  Předmět: Pivko
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já tedy čím více piju, tím více na mě klíšťata lezou- Možná to je tím, že často přespím v trávě Smile
Mně osobně se osvědčil Jodisol, s ním se mi potom dobře vytahovala.
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: út 30. srpen 2011 15:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

[quote="po 17. května 2010 12:47 Bob"]Právě jsem narazil na pškné video = nevykrucovat ! ... nejlepší jistě bude "vyviklat" Wink

Já ho tedy vždy vezmu do pinzety a lehce zatáhnu. Vždy se hned pustilo. Pak přestříknu Jodisolem. O nějaký vyklání, otáčení po nebo proti chodu hod. ručiček jsem se nikdy nepokoušel Smile. Je ale pravda, že se u mě nikdy moc nenasálo, cítím ho většinou už jak po mě leze. Koukám na tu pomůcku s lupou Very Happy. Jestli někdo potřebuje lupu k tomu aby zjistil že je na něm přisátý klíště, pak ji potřebuje i k zasunutí " karty" pod něj. V tom případě je ale lupa jaksi bokem a k nepotřebě Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 31. srpen 2011 6:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Smile Lupou zjistíš z jaké strany potom zaútočit Smile
voksa
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt 01. září 2011 17:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

[quote="út 30. srpen 2011 15:50 DavidusCZ"]
po 17. května 2010 12:47 Bob napsal:
Právě jsem narazil na pškné video = nevykrucovat ! ... nejlepší jistě bude "vyviklat" Wink

Já ho tedy vždy vezmu do pinzety a lehce zatáhnu. Vždy se hned pustilo. Pak přestříknu Jodisolem. O nějaký vyklání, otáčení po nebo proti chodu hod. ručiček jsem se nikdy nepokoušel Smile. Je ale pravda, že se u mě nikdy moc nenasálo, cítím ho většinou už jak po mě leze. Koukám na tu pomůcku s lupou Very Happy. Jestli někdo potřebuje lupu k tomu aby zjistil že je na něm přisátý klíště, pak ji potřebuje i k zasunutí " karty" pod něj. V tom případě je ale lupa jaksi bokem a k nepotřebě Very Happy

Laughing Laughing
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 14. ledna 2013 14:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tož se zase objevila vhodná doba pro očkování, nezapoměli jste?

Tohle jsem právě náhodně našel na http://www.agrislatinice.cz

Návod na přípravu tinktury proti klíšťatům jak jej používaly naše babičky
Složení: 1 pytlík rozmarýnu, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 l vody.
Postup přípravy:
1. 1 litr vody přivedeme do varu.
2. Odstavíme a vložíme rozmarýn, louhujeme do vychladnutí.
3. Po vyluhování a vychládnutí přefiltrujeme a přidáme 1 lžící bílého vinného octa.
4. Uchováváme v ledničce.
Návod na používání:
1. Tinkturu naplníme do prázdného rozstřikovače (např. po okeně)
2. Před vycházkou do lesa nebo na zahradu či chatu po těle rozstříknout tinkturu.
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 14. ledna 2013 16:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 14. ledna 2013 13:44 Bob napsal:
Tož se zase objevila vhodná doba pro očkování, nezapoměli jste?

Tohle jsem právě náhodně našel na http://www.agrislatinice.cz

Návod na přípravu tinktury proti klíšťatům jak jej používaly naše babičky
Složení: 1 pytlík rozmarýnu, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 l vody.
Postup přípravy:
1. 1 litr vody přivedeme do varu.
2. Odstavíme a vložíme rozmarýn, louhujeme do vychladnutí.
3. Po vyluhování a vychládnutí přefiltrujeme a přidáme 1 lžící bílého vinného octa.
4. Uchováváme v ledničce.
Návod na používání:
1. Tinkturu naplníme do prázdného rozstřikovače (např. po okeně)
2. Před vycházkou do lesa nebo na zahradu či chatu po těle rozstříknout tinkturu.
Tuhle tinkturu jsem používal asi před dvěma lety. Bohužel nemůžu potvrdit, že by to nějak výrazně pomáhalo...
f.mamina

PříspěvekZaslal: út 15. ledna 2013 0:55
  Předmět: klíště
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na přeočkování jdu až v květnu.....snad do té doby nějaké nechytnu.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 7 z 7

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru