Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Bedla, ale jaká?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 02. února 2006 21:26
  Předmět: Bedla, ale jaká?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dnes jsem se probíral těma Bedlama a narazil na jednu s kterou si nějak nevím rady. Rostla 22. 8. Na louce asi 8-10 m od lesa. Poblíž náletove křoví taková všehosměs s trnkou a plané ovocné stromy. Asi ve vzdálenosti 20m kaštany.

218.92 kB    
Neurčené.jpg
   Neurčené.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 03. února 2006 10:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

vážně je to bedla?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 03. února 2006 12:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bobe netrvám na tom. Ale nic jiného mně zatím nenapadá, snad ještě nějaká štítovka. Vláknice to určitě nebude. Tak fakt nevím. Ještě mohu dodat výška 15 cm, šířka klobouku 9 cm.
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: pá 03. února 2006 13:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bedla je to určitě. Já bych to od oka viděl na Macrolepiota mastoidea, kterou jsi Pepo dával do atlasu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 03. února 2006 13:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Původně jsem si myslel, že jde o přerostlu B. hřebenitou, kterou jsem tam šel cíleně fotit. Tahle houba byla téměř na konci vegetačního cyklu což mě zas nesedí na B. vyniklou. Jak výškou tak strukturou byla hodně křehká tak že jsem ji nemohl bez poškození téměř vydloubnout.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru