S pěstováním asi moc nepomůžu, jenom pár poznatků. Před 3 roky jsme osázeli násep okolo aktivačních nádrží na ČOV koniferami (plazivý jalovec) a zavezli mulčovací kůrou. Po prvním roce na jaře tam vyrostly stovky plodnic smržů. Druhým rokem (vloni) už to byly jenom desítky a letos zatím vůbec nic. V loni po smržích na těch stejných místech rostly hnojníky, pravděp. domácí a na podzim množství helmovek mléčných. Na zbylé kůře složené hned vedle ve vrstvě vysoké asi 1m , celkem 4 m2 nevyrostlo za 3 roky vůbec nic. Tak pravděpodobně růst hub nebude ovlivňovat pouze ta kůra, ale i to co je pod ní. _________________ jp.
Zaslal: po 22. května 2006 22:19 Předmět: Re: smrže
No, nějak jsem si tohoto příspěvku pár dní nevšiml, ale potvrzuje to přesně moje nálezy i zkušenosti dalších lidí, kteří mi píšou. Když ne kůra, nebo půda, můžou za tím být také ty konifery. Viz. můj příspěvek v diskusi o pěstování 22. května 2006 19:37
s dovolením přesunu tento příspěvek i do "pěstování smržů"
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory