Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Tak mi to nedalo...
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Joska

PříspěvekZaslal: po 07. srpen 2006 13:17
  Předmět: Tak mi to nedalo...
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak mi to nedalo, abych se ještě jednou nevrátil. Původní rozdělení jednotlivých sekcí - nemám připomínky. Takže například Forum: Jedno z jeho témat je "Diskuse aneb přišel jsem si jen tak pokecat". Dosud to beru. Ale proč po otevření této diskuse najdu další rozdělení témat? To považuji za nadbytečný prvek, a toho se vlastně původně týkal můj příspěvek. Pokud budu chtít něco konkrétnějšího, půjdu do jiných témat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky  
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 07. srpen 2006 14:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já bych měl připomínku i k tomu základnímu rozdělení. Např. fórum "Mykologie a houbařina v širších souvislostech" mi přijde úplně nadbytečné. Pak se taky trochu kryje "Určování hub a vůbec trochu vážněji o houbách" a "Mykologie - vědečtější diskuze". No a nakonec částečně i "A pak že (ne)rostou - koukejte co jsem v lese (ne)našel !" a "Atlas diskuse - určené houby a jejich popis" - zejména z důvodu neorientace přispěvatelů.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail  
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 8:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Joska ... No, to je vlastnost tohoto PHP fóra ... doufám, že v tom najdeš časem zalíbení ... má to hlavně ten důvod a výhodu, že je vše co spolu souvisí pěkně pohromadě ve své škatulce a nemotají se do toho věci jiné. Další výhodou je, že pokud víš že tě nějaké téma nezajímá, tak do něj už prostě nelezeš a máš od něj svým způsobem klid - né každého totiž zajímá vše Smile

Martine ... dělení vznikalo za pochodu a vždy pod vlivem nějakých událostí, stejně jako celý web. Spojování některých témat jsem již navrhoval, ale nakonec jsme se tak nějak domluvili, že to ještě chvíli necháme takto běžet a po čase to vyhodnotíme, necháme každého udělat nějaký návrh a pak se podle toho rozhodneme a vše přerozdělíme a přetřídíme a přerozškatulkujeme ... možná ten čas právě nastal ... takže.... jaké má kdo návrhy?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky  
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 8:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vrátím se k tomu, co tady napsal Joska: Taky jsem měl zkraje trochu problémy se v tom množství témat zorientovat. Proto bych se přimlouval, aby lidé, kteří si tady opravdu chtějí "jen tak pokecat" měli pokud možno jedno fórum, nazvěme ho třeba Obecná diskuze, či co já vím, které by se dále na podtémata nečlenilo. Prostě jednoduchá diskuze ala nahouby. No, a pokud se chce někdo vyjádřit k nějakému konkrétnímu tématu, nebo si ho jen přečíst, tak si ho jistě rád najde.. Smile
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 9:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jenže to je prostě dost složité udělat Sad A proto vítězí jiné priority jako jsou interaktivní atlas, kuchařka, ... a další věci ... je to vždy něco za něco. Kecat volně se dá velmi snadno. Stačí vše strkat do jenoho tématu ... vždyť se tu v tom vlastně vůbec nikomu nebrání Smile Smile Smile
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 9:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 08. srpen 2006 9:44 Bob napsal:
Kecat volně se dá velmi snadno. Stačí vše strkat do jenoho tématu ...

Souhlasím, Bobe. Není nic jednoduššího a nevyžadovalo by to žádné zásahy - přesně takhle jsem si to představoval. Akorát by se všichni museli naučit přispívat právě tam a nezakládat nová a nová témata... Smile
Joska

PříspěvekZaslal: ne 13. srpen 2006 20:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravím znovu diskutující. Bobe, vyzýváš nás k podávání návrhů. Jeden z mých návrhů byl ten původní, zjednodušení. Třeba tím, že bude rubrika Ostatní, nebo se bude přispívat do tématu "Přišel jsem si jen tak pokecat". Ale po jeho otevření musí být rovnou vidět obsah příspěvků. A další drobný návrh - Atlas diskuse - určené houby a jejich popis. Krásně se rozběhl, ale je zde už tolik druhů, že by možná bylo dobré, seřadit popsané houby podle abecedy. v současném řazení dle data zadání se přehlednost ztrácí?
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: ne 13. srpen 2006 21:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Podle abecedy je to v Atlasu hub, na který se jde z domovské stránky. U všech tam zařazených hub je odkaz na vlastní téma toho konkrétního druhu v Atlasu diskuse. Atlas diskuse ve fóru je řazen jako ostatní podrubriky podle posledních přidaných příspěvků, a člověk tím snadno přijde ke všem nejnovějším reakcím. Hledáš-li druh, který není v Atlasu hub, použij funkci "Hledat" v nabídce nahoře. (Uf, teď jsem se pokusil mluvit za Boba. Laughing )
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail  
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 14. srpen 2006 8:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Martine, díky Smile! O tom je veřejné fórum ... "...kdo to ví, odpoví, co je lexikon ..." Smile

Josko, navrh jedna ... viz. předchozí příspěvky ... díky tomu, že jsou v jednom vláknu se ti budou snadno hledat Smile

bod dvě: ... viz to co napsal Martin. Atlas diskuse je pracovním ponkem Atlasu ... zde se informace shromažďují, diskutují, třídí a upravují, a následně se přemísťují do Atlasu čistopisy ... tedy tak by to mělo fungovat v utopii Smile Je pravda, že v diskuzních fórech je mnohem více druhů než v Atlase ... což je asi logické ... je sezóna a myslím, že rychlé vystavení nálezu je výborné ... až se budeme v zimě nudit, jistě začneme pilněji buduvat Atlas ... tento web je jistě běh na několik mnoho let, než nebude o čem mluvit Smile Jinak ... máš pravdu a o třídění dle názvu se samosebou uvažuje již delší dobu, a je s ním od začátku počítáno - proto ten přísný formát nadpisu. Tlačítko zatím není - pořád jsou činnosti s vyšší prioritou. Navíc, pokud hledáš něco o konkrétní houbě, pak jediným řešením je vždy Hledat ve všech fórech ... takže ono tlačítko je fakt nízké priority, ale jistě na něj někdy dojde. Ale přes Nápověda a výběr pouze fóra Atlas diskuse vede k cíli mnohem rychleji než kdybychom měli ono tlačítko a ty by jsi musel hladet, jestli je to na třetí stránce či čvrté... ale jak říkám ... časem to asi bude Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru