Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Taky houbaři???
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 24. srpen 2006 6:59
  Předmět: Taky houbaři???
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

V neděli jsem se setkal s něčím co mozek nebere,jel jsem na svoji oblíbenou lokalitu se podívat jak mi povyrostly hřiby medotrpké,místo celkem těžce dostupné a hlavně řadového houbaře by tady nenapadlo něco hledat k snědku.porost jasanová ,buková,lipová tyčkovina.Přijel jsem poblíž naleziště a tady stálo fáro aspoň za míly tereńák.Neblahé tušení mám tady škodnou,jdu na místo a potkám spokojenou rodinku a vrchovatý koš narvaný těmi největšími medotrpkáči.Zatmělo, se mi před očima a řvu tak dneska to máte aspoň za 10000kč,máte celý koš vzácných hřibů medotrpkých hlava rodiny se začla ohánět ,že jsem nějaký drzý a chytrý ,tak jsem vytáhl průkaz mykologické společnosti a povídám můžete mi teda říct co máte v koši,,jasně modráci ty ted rostou všude.Dobře když jsou to modráci tak jednoho ochutnej hlava rodiny ulomila kus hřiba a ochutnala,.vždyť je to hořký...manželka začla hystericky hulákat já ti říkala že to nemáme brát v atlase to nebylo.povídám tak vy sbíráte houby podle atlasu,,můžete mi ho ukázat kapesní atlas z r.1968 Houby v přírodě a kuchyni Smotlacha,Novák.No to jste teda dobrý jít do lesa z atlasem vysypte ty hřiby a koukněte vypadnout z lesa a udělám si fotku těch Vašich hřibů pro osvětu,zahrabali hřiby u stromu a v koši zůstal jeden koloděj,vypadly mlčky z lesa.Média udělali ohromnou kampaň jak rostou a v lese potkáte lidi,kteří tam byli snad poprvé a berou vše,,na benzín máme,ušetříme za jídlo a nasereme sousedy.Berou snad vše a co neberou tak aspon poničí.Večer mi volá kamarád zapni si Novu a tam uvidíš chlív rekord 470 hřibů za hodinu atd..Nejvíc mě ovšem dostal moderátor z náušničkou jak tam lítal zmateně po lese a pak houby na jedné hromadě chudáci houby neočištěné a komentář ...tohle se dá sebrat za 20 minut v lese...za to bych mu našel nějakou lehkou práci v lomu.Nova a Blesk by možná udělali líp kdyby napsali že v lese řádí lesní vrah č2 a byl by klid.Někdo chytrý jednou řekl čechy jsem považoval za inteligentní národ,ale jestli 70procent populace kouká na Novu beru svoje tvrzení zpět.Média jsou prostě hnus a lidi věří všemu a jak řekl jednou J.Goebbels opakovaná lež se stává pravdou...

83.25 kB    
Plný koš medotrpkáčů-krásný úlovek
IMG_0921.jpg
   IMG_0921.jpg

105.71 kB    
Pohřeb medotrpkáčů
IMG_0922.jpg
   IMG_0922.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
umelec

PříspěvekZaslal: čt 24. srpen 2006 8:37
  Předmět: chybí osvěta

Abych se zastal také té druhé strany musim říct že jsem až do lonska než jsem začal číst tyto stránky vůbec nevěděl že náký modotrpký nebo plavý existuje jediný známý byl hořčák ted jsem se schválně ptal známých nikdo ani netuší co to je osobně jsem je nikdy ani neviděl nebo jsem je sežral jestli to jde možná by třeba nova měla psát o těchto hřibech a co kdyby někdo sepsal článek a poslal jim to? jestli maj okurkovou sezonu tak by to mohli otisknout třeba blesk to je asi nejčtenější médium Idea
xmsi

PříspěvekZaslal: čt 24. srpen 2006 12:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jo to ja pred rokem taky nevedel, ale slusnost mi rikala, ze sbiram jen to co znam a ostatni nechavam pro mykology ci zviratka v lese, jit do lesa tupe s atlasem, vzdyt houby maj tam malo opticky signifikatnich znaku, ze podle fotky to jde jen u nekterych, perovka je uz neco jineho, ale i tak...
umelec

PříspěvekZaslal: čt 24. srpen 2006 16:59
  Předmět: RE

čt srpen 24, 2006 12:37 pm xmsi napsal:
jo to ja pred rokem taky nevedel, ale slusnost mi rikala, ze sbiram jen to co znam a ostatni nechavam pro mykology ci zviratka v lese, jit do lesa tupe s atlasem, vzdyt houby maj tam malo opticky signifikatnich znaku, ze podle fotky to jde jen u nekterych, perovka je uz neco jineho, ale i tak...
Právě že jsi to nevěděl tak by jsi ho asi sebral protože přece rodiče tě učili že všechny rourkatý jsou jedlý mimo hořčáka a satana a tan přece roste jenom tam daleko někde na Moravě COŽ SE NÁS NETÝKÁ Laughing
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: čt 24. srpen 2006 17:03
  Předmět: Re: RE

čt srpen 24, 2006 4:59 pm umelec napsal:
Právě že jsi to nevěděl tak by jsi ho asi sebral protože přece rodiče tě učili že všechny rourkatý jsou jedlý mimo hořčáka a satana a tan přece roste jenom tam daleko někde na Moravě COŽ SE NÁS NETÝKÁ Laughing

Ne ne ne, s tím satanem to není tak jednoznačné.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
umelec

PříspěvekZaslal: čt 24. srpen 2006 17:15
  Předmět: Re: RE

čt srpen 24, 2006 5:03 pm Martin Kříž napsal:
čt srpen 24, 2006 4:59 pm umelec napsal:

Ne ne ne, s tím satanem to není tak jednoznačné.
V tom je právě ta ironie že rodiče neměli pravdu Laughing
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: čt 24. srpen 2006 17:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já jsem to pochopil. Ale ty rodiče by se měli snažit mít pravdu. A potomci by se měli snažit mít vlastní mozek. Smile
xmsi

PříspěvekZaslal: pá 25. srpen 2006 8:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pred rokem bych kovare vubec nejedl, fuj, hrib co modra... modre jidlo je podezrele...
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 28. srpen 2006 15:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

JETHRO, já se ti jen divím, žes jim aspoň gumy neprořezal.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Metelka

PříspěvekZaslal: po 28. srpen 2006 16:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Před týdnem jsem se konečně urvala od rodiny a vyrazila do lesa, poprvé s foťákem, bylo tam lidí jako much a dělali neskutečný *nepořádek* a hned při vchodu do lesa jsem narazila na dva omylem rozšlápnuté pravé hřiby!! Bohužel fotka nevyšla, pršelo, ale v klobouku byl ještě otisk kanady.... Rolling Eyes
V lese spoušť, nechápu, že někdo rozkope houbu JEN TAK, protože mu připadá nejedlá.....O té reportáži na Nově ani nemluvím, ještě že to nesbírali do igelitek!!! Evil or Very Mad
lesánek

PříspěvekZaslal: pá 02. listopadu 2007 17:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak takto se baví někteří "houbaři" v mojem revíru. Není to zase taková škoda jako v případě hřibů medotrpkých, ale kdyby u nás rostli, nedivil bych se, kdyby na stromě skončili taky. Tohle jsem dělal s hořčákama, když mi bylo 10 let, to se přiznám, ale teď mám na to zase jiný pohled a když něco takovýho vidím, tak kroutím jen hlavou. Snad když najdu hřiba, nejdřív kontroluju, jestli je ještě OK a když ne tak ho nechám na místě.

156.23 kB    
DSC01650a.JPG
   DSC01650a.JPG
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 03. listopadu 2007 0:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jestli to ten"houbař" myslel tak aby se výtrusy dostali do co nejširšího okolí tak bych tomu možná i rozuměl - jestli ne tak je to uplný pako.
Patrný Ladislav

PříspěvekZaslal: so 03. listopadu 2007 2:40
  Předmět: taky houbaři

jestli on to nebyl taky nějaký desetiletý klučina, pak by se to dalo pochopit
netopyr

PříspěvekZaslal: st 07. listopadu 2007 17:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A nebyla to veverka ?
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 08. listopadu 2007 9:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 07. listopadu 2007 16:19 netopyr napsal:
A nebyla to veverka ?

je známo, že si veverky leccos schovávají ve větvích, nebo v dutinách a občas tím způsobí nějakou tu dobu ledovou, ale běžná veverka je váhou a velikostí srovnatelná s tím hřibem, takže jedině veveřák kulturista Mr. Green
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru