Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
JETHRO Čestný člen

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
Zaslal: čt 24. srpen 2006 6:59 Předmět: Taky houbaři??? |
 |
|
V neděli jsem se setkal s něčím co mozek nebere,jel jsem na svoji oblíbenou lokalitu se podívat jak mi povyrostly hřiby medotrpké,místo celkem těžce dostupné a hlavně řadového houbaře by tady nenapadlo něco hledat k snědku.porost jasanová ,buková,lipová tyčkovina.Přijel jsem poblíž naleziště a tady stálo fáro aspoň za míly tereńák.Neblahé tušení mám tady škodnou,jdu na místo a potkám spokojenou rodinku a vrchovatý koš narvaný těmi největšími medotrpkáči.Zatmělo, se mi před očima a řvu tak dneska to máte aspoň za 10000kč,máte celý koš vzácných hřibů medotrpkých hlava rodiny se začla ohánět ,že jsem nějaký drzý a chytrý ,tak jsem vytáhl průkaz mykologické společnosti a povídám můžete mi teda říct co máte v koši,,jasně modráci ty ted rostou všude.Dobře když jsou to modráci tak jednoho ochutnej hlava rodiny ulomila kus hřiba a ochutnala,.vždyť je to hořký...manželka začla hystericky hulákat já ti říkala že to nemáme brát v atlase to nebylo.povídám tak vy sbíráte houby podle atlasu,,můžete mi ho ukázat kapesní atlas z r.1968 Houby v přírodě a kuchyni Smotlacha,Novák.No to jste teda dobrý jít do lesa z atlasem vysypte ty hřiby a koukněte vypadnout z lesa a udělám si fotku těch Vašich hřibů pro osvětu,zahrabali hřiby u stromu a v koši zůstal jeden koloděj,vypadly mlčky z lesa.Média udělali ohromnou kampaň jak rostou a v lese potkáte lidi,kteří tam byli snad poprvé a berou vše,,na benzín máme,ušetříme za jídlo a nasereme sousedy.Berou snad vše a co neberou tak aspon poničí.Večer mi volá kamarád zapni si Novu a tam uvidíš chlív rekord 470 hřibů za hodinu atd..Nejvíc mě ovšem dostal moderátor z náušničkou jak tam lítal zmateně po lese a pak houby na jedné hromadě chudáci houby neočištěné a komentář ...tohle se dá sebrat za 20 minut v lese...za to bych mu našel nějakou lehkou práci v lomu.Nova a Blesk by možná udělali líp kdyby napsali že v lese řádí lesní vrah č2 a byl by klid.Někdo chytrý jednou řekl čechy jsem považoval za inteligentní národ,ale jestli 70procent populace kouká na Novu beru svoje tvrzení zpět.Média jsou prostě hnus a lidi věří všemu a jak řekl jednou J.Goebbels opakovaná lež se stává pravdou...
|
83.25 kB |
 |
Plný koš medotrpkáčů-krásný úlovek |
|
 |
|
IMG_0921.jpg |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
umelec

|
Zaslal: čt 24. srpen 2006 8:37 Předmět: chybí osvěta |
 |
|
Abych se zastal také té druhé strany musim říct že jsem až do lonska než jsem začal číst tyto stránky vůbec nevěděl že náký modotrpký nebo plavý existuje jediný známý byl hořčák ted jsem se schválně ptal známých nikdo ani netuší co to je osobně jsem je nikdy ani neviděl nebo jsem je sežral jestli to jde možná by třeba nova měla psát o těchto hřibech a co kdyby někdo sepsal článek a poslal jim to? jestli maj okurkovou sezonu tak by to mohli otisknout třeba blesk to je asi nejčtenější médium
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
xmsi
|
Zaslal: čt 24. srpen 2006 12:37 |
 |
|
jo to ja pred rokem taky nevedel, ale slusnost mi rikala, ze sbiram jen to co znam a ostatni nechavam pro mykology ci zviratka v lese, jit do lesa tupe s atlasem, vzdyt houby maj tam malo opticky signifikatnich znaku, ze podle fotky to jde jen u nekterych, perovka je uz neco jineho, ale i tak...
_________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
 |
umelec

|
Zaslal: čt 24. srpen 2006 16:59 Předmět: RE |
 |
|
čt srpen 24, 2006 12:37 pm xmsi napsal: |
jo to ja pred rokem taky nevedel, ale slusnost mi rikala, ze sbiram jen to co znam a ostatni nechavam pro mykology ci zviratka v lese, jit do lesa tupe s atlasem, vzdyt houby maj tam malo opticky signifikatnich znaku, ze podle fotky to jde jen u nekterych, perovka je uz neco jineho, ale i tak... |
Právě že jsi to nevěděl tak by jsi ho asi sebral protože přece rodiče tě učili že všechny rourkatý jsou jedlý mimo hořčáka a satana a tan přece roste jenom tam daleko někde na Moravě COŽ SE NÁS NETÝKÁ
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: čt 24. srpen 2006 17:03 Předmět: Re: RE |
 |
|
čt srpen 24, 2006 4:59 pm umelec napsal: |
jo to ja pred rokem taky nevedel, ale slusnost mi rikala, ze sbiram jen to co znam a ostatni nechavam pro mykology ci zviratka v lese, jit do lesa tupe s atlasem, vzdyt houby maj tam malo opticky signifikatnich znaku, ze podle fotky to jde jen u nekterych, perovka je uz neco jineho, ale i tak... |
Právě že jsi to nevěděl tak by jsi ho asi sebral protože přece rodiče tě učili že všechny rourkatý jsou jedlý mimo hořčáka a satana a tan přece roste jenom tam daleko někde na Moravě COŽ SE NÁS NETÝKÁ  |
Ne ne ne, s tím satanem to není tak jednoznačné.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
umelec

|
Zaslal: čt 24. srpen 2006 17:15 Předmět: Re: RE |
 |
|
čt srpen 24, 2006 5:03 pm Martin Kříž napsal: |
čt srpen 24, 2006 4:59 pm umelec napsal: |
Právě že jsi to nevěděl tak by jsi ho asi sebral protože přece rodiče tě učili že všechny rourkatý jsou jedlý mimo hořčáka a satana a tan přece roste jenom tam daleko někde na Moravě COŽ SE NÁS NETÝKÁ  |
Ne ne ne, s tím satanem to není tak jednoznačné. |
V tom je právě ta ironie že rodiče neměli pravdu
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: čt 24. srpen 2006 17:19 |
 |
|
Já jsem to pochopil. Ale ty rodiče by se měli snažit mít pravdu. A potomci by se měli snažit mít vlastní mozek.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
xmsi
|
Zaslal: pá 25. srpen 2006 8:39 |
 |
|
pred rokem bych kovare vubec nejedl, fuj, hrib co modra... modre jidlo je podezrele...
_________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 28. srpen 2006 15:30 |
 |
|
JETHRO, já se ti jen divím, žes jim aspoň gumy neprořezal.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Metelka
|
Zaslal: po 28. srpen 2006 16:30 |
 |
|
Před týdnem jsem se konečně urvala od rodiny a vyrazila do lesa, poprvé s foťákem, bylo tam lidí jako much a dělali neskutečný *nepořádek* a hned při vchodu do lesa jsem narazila na dva omylem rozšlápnuté pravé hřiby!! Bohužel fotka nevyšla, pršelo, ale v klobouku byl ještě otisk kanady....
V lese spoušť, nechápu, že někdo rozkope houbu JEN TAK, protože mu připadá nejedlá.....O té reportáži na Nově ani nemluvím, ještě že to nesbírali do igelitek!!!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
lesánek

Založen: 10. 08. 2007 Příspěvky: 848 Bydliště: Mrákotín, okres Jihlava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: so 03. listopadu 2007 0:00 |
 |
|
Jestli to ten"houbař" myslel tak aby se výtrusy dostali do co nejširšího okolí tak bych tomu možná i rozuměl - jestli ne tak je to uplný pako.
_________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Patrný Ladislav
|
Zaslal: so 03. listopadu 2007 2:40 Předmět: taky houbaři |
 |
|
jestli on to nebyl taky nějaký desetiletý klučina, pak by se to dalo pochopit
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
netopyr

Založen: 22. 10. 2007 Příspěvky: 40 Bydliště: Český kras Bubovice
|
Zaslal: st 07. listopadu 2007 17:19 |
 |
|
A nebyla to veverka ?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: čt 08. listopadu 2007 9:56 |
 |
|
st 07. listopadu 2007 16:19 netopyr napsal: |
A nebyla to veverka ? |
je známo, že si veverky leccos schovávají ve větvích, nebo v dutinách a občas tím způsobí nějakou tu dobu ledovou, ale běžná veverka je váhou a velikostí srovnatelná s tím hřibem, takže jedině veveřák kulturista
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|