Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Ryzec ???
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Horst

PříspěvekZaslal: út 05. září 2006 22:22
  Předmět: Taky jeden ryzec
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dnes pod břízami a smrčky, mléko bílé barvu něměnilo, zato čertovsky Evil or Very Mad pálilo nadm. výška 900 m. Fotograf - Hynaski Wink

130.18 kB    
Ryzec.jpg
   Ryzec.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 06. září 2006 7:45
  Předmět: Re: Taky jeden

út 05. září 2006 22:22 Horst napsal:
Dnes pod břízami a smrčky, mléko bílé barvu něměnilo, zato čertovsky Evil or Very Mad pálilo nadm. výška 900 m.

Hmm, tenhle roste i u nás, ale taky nevím, co je zač. Akorát jsi ho měl dát do novýho tématu na určení, admini to snad přesunou...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 06. září 2006 9:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Horste ... nevoněl cestou domů po kokosu?
Horst

PříspěvekZaslal: st 06. září 2006 11:06
  Předmět: Nový téma

Šmik jsem to prostě někam, protože ani nástřel nevím, admini budou určitě tak hodný. Jinak nevoněl cestou domů, voní asi ještě v lese.
gekko
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 06. září 2006 15:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, na první pohled bych řekl L. fuscus (=L. mammosus) Ryzec libovonný, i když pod břízami má z kokosových růst spíše glyciosmus. Může to být ale i něco jiného
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 06. září 2006 15:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pozor! tu vůni zatím nikdo nepotvrdil, jen jsem se ptal, jestli voněly ... asi se to neví Sad
gekko
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 06. září 2006 16:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

06. září 06, 15:47 Bob napsal:
pozor! tu vůni zatím nikdo nepotvrdil, jen jsem se ptal, jestli voněly ... asi se to neví Sad

Jasný, jasný, jen bych na první pohled fakt řek L. fuscus, jen mě zaráží že že se udává růst pod jehličnany. Smile (znám ho i z bříz - teda jsetli ho dorbře určuju Smile )
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Horst

PříspěvekZaslal: čt 07. září 2006 12:24
  Předmět: Vůně

S těma vůněma u hub je to těžký, za jedno báňám sparty a mimoto mám takovou menší chronickou rýmu Sad , takže nevim opravdu jak voněly. Kdyby nevoněly mohl by to být který druh? ...
Tuřín
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 11. září 2006 17:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nevonící Lactarius fuscus Smile Je to on. Ale byly tam přece smrčky, ne?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 11. září 2006 23:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mléko bílé, palčivé, neměnné, klobouk pásovaný, nevoní - že by L.flexuosus - r.zprohýbaný? ???
Tuřín
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 11. září 2006 23:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

O tom je nutno uvažovat (roste pod břízama), ale tohle mi "podle oka" přijde na Lactarius fuscus. A nebylo řečeno, že voní, nýbrž že vůně nebyla zjišťována...Každopádně pokud není někde položka, můžeme jen spekulovat (i když já mám svou pravdu Very Happy ). U Lact. flexuosus mléko zasycháním šedozelená.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 12. září 2006 8:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

těch kokosáčků jsem ten v Mimoni potkal velké množství. Rostly pospolu s ryšavým (jestli se nepletu) ... foťák jsem sebou neměl Sad Barevně byly skoro stejné jako ten nahoře, ale byly drobnější ... tak do-kolem 6 cm.
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 12. září 2006 21:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ta vůně by byla asi rozhodující. L mammosus (= L.fuscus má mléko krémové) tady autor uvádí bílé. Roste pod :bříza, smrk, zbarvení klobouku??,pásování??? To chce mít v aspoň v ruce.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru