Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Článek z netu: Muchomůrka zelená v akci
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
InKaso

PříspěvekZaslal: pá 08. září 2006 8:23
  Předmět: Článek z netu: Muchomůrka zelená v akci
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

http://www.novinky.cz/krimi/houbare-zabila-muchomurka-zelena_95134_p4ejq.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 09. září 2006 1:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ten průběh otravy co v článku popisují je jak z učebnice - ale mě nejvíc zaráží jak se někdo vůbec může Muchomůrkou zelenou otrávit?! I na základní škole se o ní učí a spoustu informací průměrný člověk pochytí časem z okolí, minimálně to že některý houby co mají ty čárky zespodu jsou jedovatý...což by mělo stačit k tomu aby je nesbíral. Myslim že veškerý otravy M. zelenou jsou důkazem maximální nezodpovědnosti anebo minimálního IQ...
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 10. září 2006 19:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ze svého okolí znám jeden případ otravy. Způsobily jí nějaké darované sušené lupenaté houby a vzhledem k pozdnímu nástupu otravy po 24 - 48 hodinách u jednotlivých členů oné rodiny a podle jejího průběhu se mohlo jednat o Muchomůrku zelenou, naštěstí zřejmě v malém množství, takže se to obešlo bez následků.

Také by mě zajímalo s čím si může někdo tuhle jedůvku splést, protože "podobné" jedlé druhy jen tak někdo nesbírá. Napadá mě pouze pokus o sebevraždu, nebo krajní nezodpovědnost.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru