Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 06. prosince 2005 19:48 Předmět: Kniha: Zaměnitelné houby, Baier J., Vančura B., 2005 |
 |
|
vychází nová kniha, kterou ocení každý houbař a možná i mykolog amatér jako já. Název knihy plně vystihuje její obsah a ukázkové stránky, které ukázal Učitelka na www.nahouby.cz rozhodně vypovídají o tom, že to bude príma počteníčko. Stojí 499 Kč a k dostání je na http://www.ddd-knihy.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: pá 20. ledna 2006 11:24 |
 |
|
Tak již knihu dostali a mne ji hned zaslali ... zatím jsem to jen prolistoval, a tak s hodnocením posečkám ... snad jen bych poznamenal první dojem a přání, že snad kvalita textu a obrázků převáží velmi nekvalitní fotografie. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: so 30. června 2007 21:28 |
 |
|
Tak jsem v knize zase párkrát zalistoval a ťuklo mi do oka:
strana 136: Pošvatka obecná - Amanita vaginata - Jedovatá
strana 163: Pošvatka bílá - Amanita alba - Jedlá
Koukali jsme na to s Jirkou jako puci ... asi je něco špatně, že jo? Navíc jsou obrázky natolik podobné, že je odlišit snad ani nelze. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tori Anonymní
|
Zaslal: st 25. července 2012 12:50 |
 |
|
Mám ji zrovna půjčenou z knihovny... asi nejvíc mě překvapilo, že u hřibu přívěskatého není nic o tom, že by se neměl sbírat, ale naopak "Patří mezi výtečné jedlé houby." Aspoň u hřiba satana je: "Dobře tepelně upravený je poživatelný, ale protože je vzácný, doporučujeme jeho ochranu." |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JETHRO Čestný člen

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
Zaslal: st 25. července 2012 17:40 |
 |
|
knihu vlastním 7 let,,koupil jsem si ji jen kvůli výtečným kresbám Bohumila Vančury nic víc,,,ing.J.Baier je populizátor hub a né mykolog,,,přehmatů je tam mraky,,od B.Vančury doporučuji publikaci Houby- Artia 1988 skvělé kresby a text M. Svrček a dvojníky vlastním L. Hagara-Huby-dvojniky Obzor Bratislava 1992 ta se fakt povedla ale se bude asi těžko shánět mám ji dovezenou ze Slovenska. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tori Anonymní
|
Zaslal: so 22. září 2012 2:15 Předmět: ... |
 |
|
Jethro, děkuju za tip na Hagaru, sehnala jsem z antikvariátu. |
|
Návrat nahoru |