Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Kniha: Zaměnitelné houby, Baier J., Vančura B., 2005
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 06. prosince 2005 19:48
  Předmět: Kniha: Zaměnitelné houby, Baier J., Vančura B., 2005
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

vychází nová kniha, kterou ocení každý houbař a možná i mykolog amatér jako já. Název knihy plně vystihuje její obsah a ukázkové stránky, které ukázal Učitelka na www.nahouby.cz rozhodně vypovídají o tom, že to bude príma počteníčko. Stojí 499 Kč a k dostání je na http://www.ddd-knihy.cz/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 20. ledna 2006 11:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak již knihu dostali a mne ji hned zaslali ... zatím jsem to jen prolistoval, a tak s hodnocením posečkám ... snad jen bych poznamenal první dojem a přání, že snad kvalita textu a obrázků převáží velmi nekvalitní fotografie.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 30. června 2007 21:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem v knize zase párkrát zalistoval a ťuklo mi do oka:

strana 136: Pošvatka obecná - Amanita vaginata - Jedovatá
strana 163: Pošvatka bílá - Amanita alba - Jedlá

Koukali jsme na to s Jirkou jako puci ... asi je něco špatně, že jo? Navíc jsou obrázky natolik podobné, že je odlišit snad ani nelze.
Tori
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 25. července 2012 12:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mám ji zrovna půjčenou z knihovny... asi nejvíc mě překvapilo, že u hřibu přívěskatého není nic o tom, že by se neměl sbírat, ale naopak "Patří mezi výtečné jedlé houby." Aspoň u hřiba satana je: "Dobře tepelně upravený je poživatelný, ale protože je vzácný, doporučujeme jeho ochranu."
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 25. července 2012 17:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

knihu vlastním 7 let,,koupil jsem si ji jen kvůli výtečným kresbám Bohumila Vančury nic víc,,,ing.J.Baier je populizátor hub a né mykolog,,,přehmatů je tam mraky,,od B.Vančury doporučuji publikaci Houby- Artia 1988 skvělé kresby a text M. Svrček a dvojníky vlastním L. Hagara-Huby-dvojniky Obzor Bratislava 1992 ta se fakt povedla ale se bude asi těžko shánět mám ji dovezenou ze Slovenska.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tori
Anonymní

PříspěvekZaslal: so 22. září 2012 2:15
  Předmět: ...
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jethro, děkuju za tip na Hagaru, sehnala jsem z antikvariátu.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru