Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
To je ale počasí...
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 27. června 2006 21:12
  Předmět: To je ale počasí...
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jen ať se proboha neopakuje rok 2003, zatím to tak bohužel vypadá. Sad
A druhý extrém byl dnes večer - smršť s vichrem, lámajícím větve a stromy, ...už se to letos párkrát stalo, a zrovna na mých oblíbených místech. Crying or Very sad

239.81 kB    
Rozpraskaná zem...
Sucho.jpg
   Sucho.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 27. června 2006 21:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No vida, důkaz, že jsem si to nevymyslel: http://www.novinky.cz/domaci/nad-cr-radi-silne-bourky--nejvice-zasahly-ustecko_89180_qv8dt.html Laughing
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 27. června 2006 22:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Sledoval jsem toužebně tu bouřku už od hranic Francie a byl to docela fofr jak se dostala až k nám. V Bavorsku to bylo ale mnohem hustější, při přechodu Českého a Slavkovského lesa, Krušných a Doupovských hor bouřka ztratila na intenzitě a roztrhala se na několik menších ... ostatně jako vždy, kdy jde z tohoto směru, ale i tak to byl fičák.
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 27. června 2006 22:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já jí sledoval na rozvodně taky, ale rozhodně ne toužebně. Spíš jsem se modlil, aby mi tam nic neprovedla. Když jsem viděl tu černou hradbu prachu, co zvedla, šla z ní hrůza. Naštěstí z toho byl jenom liják a ten už houby nutně potřebovaly. Laughing
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 28. června 2006 7:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Joj, včera to byl teda mazec! Sedím si v klidu na verandě, najednou se během pár minut udělala tma jako v noci, vichr točil se stromy jako s klacíky (naštěstí mi žádný nespadl na chatu) a liják jako z konve. Ale nevím, jestli to na houby bude stačit - půda u nás vypadala přesně jako na Martinově fotce...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 28. června 2006 7:19
  Předmět: Re: To je ale počasí...
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 27. června 2006 21:12 Martin Kříž napsal:
Jen ať se proboha neopakuje rok 2003, zatím to tak bohužel vypadá. Sad

Jo jo, Martine, za těch 30 let co chodím na houby, byl rok 2003 snad nejhorší, co pamatuju. Pokud se nemýlím, tak tehdy snad pomalu měsíc nespadla ani kapka...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 28. června 2006 8:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

V Ústí máte štěstí - máte zalito. Já již minimálně týden sleduju radarové obrázky a nic. Než bouřky dojdou k nám na ostravsko, tak se buď rozpadnou nebo se stočí někam jinam. Rok 2003 byl katastrofální i u nás. Dost hrozný byl, pokud si vzpomínám i rok 2004.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 28. června 2006 16:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 27. června 2006 22:58 Kraken napsal:
Já jí sledoval na rozvodně taky, ale rozhodně ne toužebně. Spíš jsem se modlil, aby mi tam nic neprovedla.

Před takovouhle bouřkou raději všechno citlivé vytahám ze zásuvek, odpojim Internet a kabelovku, posadim se u okna a kochám se, ... no, rozvovodna asi odpojit před bouřkou nejde, ale stejně je to úžasný a co teprv v noci pod širákem ... to je zážitek.
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 28. června 2006 16:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 28. června 2006 16:24 Lupo napsal:
...a co teprv v noci pod širákem ... to je zážitek.

To jo, to je potom fakt maso Laughing
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 29. června 2006 8:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 28. června 2006 16:24 Lupo napsal:
no, rozvovodna asi odpojit před bouřkou nejde,
Jéje, to by byla paráda! Twisted Evil Až tam jsem se na stará kolena naučil bouřky bát. Evil or Very Mad
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 07. července 2006 7:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pánové, nechci být špatným prorokem, ale zatím to vypadá, že je zaděláno na mizernou sezónu Sad Aspoň teda u nás.
empe

PříspěvekZaslal: pá 07. července 2006 8:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Doufejme že o víkendu zaprší, jinak to bude fakt špatný. Jak u nás (skoro v Rakousku) začátkem června bylo hub dost tak teď skoro nepotkám houbu.
jarda

PříspěvekZaslal: ne 09. července 2006 16:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak nevím, ale vidím to už moc špatné. Od středy jsem doma, 3x byl v lese, prolezl známá místa a až na několik růžovek a šedivek uschlých na stojato a jednoho krásnorůžku vůbec nic. Sucho až se od bot v lese práší. Mraky se tu honí už 2 dny, blýská se občas, ale nespadla ani kapka. Někde toho zas mají až moc a těm není taky co závidět. Ještě že jsou houby vidět alespoň na vebu. Crying or Very sad
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 13. července 2006 6:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Je to fakt mizerný. Předevčírem i včera u nás pršelo, ale v lese to není vůbec poznat. Za poslední týden jsem objevil jedinou houbu - penízovku kořenující...
xmsi

PříspěvekZaslal: čt 13. července 2006 9:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pochlubte se, kde vcera prselo? zajimalo by me nejvice severni plzensko, blesku tam bylo ale kapek v plzni jen par Sad premyslim, ze bych se o vikendu urval od hlidani mesicni dcerky, ale jestli prijdu domu s prazdnou, to bude zase pohled!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 1 z 6

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru