Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
A je tu podzim..
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vojta

PříspěvekZaslal: so 07. října 2006 20:32
  Předmět: A je tu podzim..
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tož po delší vycházce prochladlým lesem ,jsem kromě čarovné podzimní přírody,našel jen několik pýchavek obecných podél cesty a několika hnojníků,kteří se divili, kdeže je to teplo,našel i tuto úplně osamocenou královnu podzimu,nesměle vykukující pod malým smrčkem....Chladno a sucho přišlo i k nám na Hanou,ale je tu stále naděje,že čirůvky,mlženky a strožci se ještě podívají, že i chladný podzim je kouzelný.....

56.26 kB    
Podzimní kasavice.JPG
   Podzimní kasavice.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 09. října 2006 8:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

U nás je taky už zima, ale s tím rozdílem, že je pěkně napršeno a v lese je plno hub - převážně ovšem takových, které moc (a některé vůbec) neznám Sad Fotky dám do sekce "Určování", odborníci mi určitě poradí...
Z jedlých druhů u nás rostou převážně klouzky, po dešti krásně slizké Smile

235.49 kB    
DSCN3302.JPG
   DSCN3302.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 09. října 2006 9:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jojo podzim ... včera jsem potkal "jen" čechratky a už i mlženky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 09. října 2006 9:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No jo, čechratek je u nás taky plno. Tento týden se vracím z chaty na dlouhých 7 měsíců zpátky do města, ale věřím, že houbová sezóna ještě neskončila.
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 10. října 2006 21:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po října 09, 2006 8:20 am Sley napsal:
No jo, čechratek je u nás taky plno. Tento týden se vracím z chaty na dlouhých 7 měsíců zpátky do města, ale věřím, že houbová sezóna ještě neskončila.

Včera jsem viděl pár babek na Klíši přímo mezi barákama. Laughing Akorát to tam někdo vysbírává. Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 18. října 2006 10:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 09. října 2006 8:20 Sley napsal:
... ale věřím, že houbová sezóna ještě neskončila.

No, nevím, nevím, vloni jsem nosil "normální" houby až do listopadu, ale teď už dva týdny lezu z lesa skoro s prázdnou. Sucho a zima .... blbá kombinace. Confused Včera jsem našel jen jednu Čirůvku fialovou. Asi už začnu chodit na hlívy Wink
Vojta

PříspěvekZaslal: st 18. října 2006 20:40
  Předmět: A je tu podzim..

Je tu podzim,ale nějak divný. Sad U nás na Olomoucku ráno mrazíky,odpoledne celkem teplo,větrno.Ale sucho....nepršelo již tři týdny.Podzimní houby nerostou,jediné co jsem našel několik hnojníků na louce a na kraji lesa zasychající mlženky...ach jo Crying or Very sad

122.09 kB    
Hnojníci.JPG
   Hnojníci.JPG

82 kB    
Strmělka mlženka.JPG
   Strmělka mlženka.JPG
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 19. října 2006 7:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já měl včera volno, a tak jsem samozřejmě vyrazil do lesa Smile Hub plno - klouzky obecné, sličné i slizké, tisíce čirůvek zemních či šedožemlových, pod břízami desítky ryzců pýřitých... slzivky, pavučince.... ale v lese zima jak v ruským filmu... na trávě jinovatka...

Jinak souhlasím s Vojtou - podzimní houby, které bych touto dobou čekal (čirůvky fialové, penízovky kuželovité a spol.), nerostou.... Sad
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 19. října 2006 20:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 18. října 2006 9:29 Lupo napsal:
... Asi už začnu chodit na hlívy Wink

.... tak jsem se byl podívat na loňská hlívová místa u Otvic a nejenže tam žádné hlívy nebyly, ale i všechny staré stromy jsou fuč a mnohdy i ty zdravé. Dle zanechaného *nepořádek* je jasné, že se nejedná o oficiální prořezávku, ale o zlodějinu a že tuto zimu skončí někde v kamnech.
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 23. října 2006 8:10 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Trocha nechutné provokace... Smile

130.95 kB    
Ústecko předevčírem...
21.10.06.JPG
   21.10.06.JPG
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 23. října 2006 8:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

spíš CHUTNÁ ne? Smile
Vojta

PříspěvekZaslal: po 23. října 2006 20:21
  Předmět: Ústecko...

Ale provokace v této době,to každopádně je.... Sad
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 23. října 2006 20:25
  Předmět: Re: Ústecko...

V Ústí teď rostou houby i přímo ve městě, nejvíc nacházím hnojníky třpytivé.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 24. října 2006 8:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

hmmm ty rostou i v Praze - Dejvicích u menzy Smile
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 25. října 2006 9:23
  Předmět: Rostou :-)

Půl hodinky v lese a to jsem si ještě vybíral ty nejlepší Smile. Klouzků jsou opravdu mraky na rekultivacích pod každou borovicí. Rostou hojně i kozáci březoví , ale jsou děsně nacucaný.

42.97 kB    
24.10.2006 Prunéřov
Obraz007.jpg
   Obraz007.jpg
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru