Založen: 17. 10. 2006 Příspěvky: 464 Bydliště: okres Benešov
Zaslal: pá 20. října 2006 11:38 Předmět: Chrapac kaderavy nebo jamkaty???
dalsi moje poprve )))
tak tyhle potvurku podivnou jsem potkala v raselinistni pude pod olsi, v trni ostruzin, zridkavy travni porost
.. skupina citala nekolik stovek exemplaru v rozmeru od 2-8 cm
.. vrchni cast houby ve vetsine pripadu vypada jako "na dve strany ohrnute ucho"
.. barvou mi spis pripomina ch. kaderavy.. ale vyskytem spis jamkaty (barva byla mozna ne zcela vyrazna, protoze byly hodne zastinene, nevim)
.. jinak vam reknu, ze tahle houba se chova jak ziva! kdyz jsem plodnici vytrhla ze zeme (je vcelku slusne ukotvena ) slysela jsem "fouknuti" jako kdyz ujde vzduch z balonku a okolo plodnice se rozprasil bily vytrusny prach.. takhle se chovali i male plodnice.. znovu se situace opakovala i doma pri cisteni u nekterych plodnic, pri zmacknuti vrchni casti houby
(jelikoz ji povazuju za jedlou - predpokladam, ze to je chrapac - neco malo jsem nasusila a neco malo zamrazila.. vune prijemna, chut pomerne nevyrazna)
<pardon ty fotky v puvodnim porostu nesly vyfotit, drala sem se ostruzinim po kolena, musela jsem je vynest, byla tam tma jak v pytli - nicmene barva odpovida realu>
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory