Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Holwaya mucida
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 10:53
  Předmět: Holwaya mucida
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jarda Malý vyfotil houbu (zde: http://www.nahuby.sk/sk/sources/obrazok_detail.php?id=48987&date_add=2006&date_found=2006&img_type=atlas_hub&next_img_type=list ), o které bych se toho rád dozvěděl více. Nevíte kde se o ní můžu něco dočíst česky??? Google mi tentokrát mnoho nepomohl ... Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 11:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jarda Malý ji nafotil, ale mat60 určil Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing.

Podívej se dolu, do diskuze pod tento obrázek
http://www.nahuby.sk/sk/sources/obrazok_detail.php?id=48945&date_add=2006&date_found=2006&img_type=atlas_hub&next_img_type=list

Je to ale opravdu moc zajímavý a velmi vzácný askomycet. Roste na trouchnivějícím dřevu listnačů, hlavně lip v lužních lesích. Plodničky jsou maličké, max. 5-10 mm a jsou dvojího typu - dokonalé stadium s vřecky tvoří takové černé kolečka, nedokonalý typ s konidiemi má Laughing takový ... zajímavý tvar (Jak to napsat, abych nebyl osočován z vulgarit Laughing Laughing Laughing ). To ztopořené stadium Laughing Laughing Laughing se jmenuje Crinula calciiformis.

Ještě překopíruju ty dva linky, které jsem tam uvedl:
Bohužel česky to ale není Crying or Very sad

Tady jsou moc pěkné obrázky:
http://grzyby.strefa.pl/Holwaya_mucida.html

A tady se tím zabývají v německém diskuzním fóru. Je tam i detailní mikropopis atd.
http://www.pilzbestimmung.de/switchto.php?/forum/index.php/m/9509/0/ac%20a43570e080372bf118dcc85aa74dac/

Naposledy upravil mat60 dne pá 10. listopadu 2006 12:12, celkově upraveno 5 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 11:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky, Mate!
Jinak ale tato houba český název nemá, jestli jsem to pochopil dobře Question
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 11:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

10. listopadu 06, 10:31 Sley napsal:
Díky, Mate!
Jinak ale tato houba český název nemá, jestli jsem to pochopil dobře Question

Skoro určitě ho nemá. Alespoň jsem ho nikde nenašel.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 14:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Když jsem viděl nadpis tématu, první co mě trklo bylo to, že tu máme zas nějaký spam a že je třeba to rychle smazat Mr. Green
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 14:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 10. listopadu 2006 13:14 Lupo napsal:
...první co mě trklo bylo to, že tu máme zas nějaký spam...

Mě taky - než jsem si všimnul, že ten "spam" je od Pantáty... Smile
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 14:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing Laughing Laughing

Jinak tedy hlavně díky Mate za informace Exclamation
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 15:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
(Taková Holwaya a tolik radosti. K těm rozchechtaným gzichtům by se ale sešla nějaká fotka té podivnost. Ale že se jich tu sešlo, žlutých i zelených.)
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru