Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Lacrymaria pyrotricha - Křehutka ohnivá
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 22. listopadu 2006 9:30
  Předmět: Lacrymaria pyrotricha - Křehutka ohnivá
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na Kokořínsku nalezl a identifikoval Džamal (= Ja. Mal. = Jarda Malý) ... já bohužel ostřil jinam a tak raději koukněte i na jeho fotky, které jsou jako vždy parádní. Rostla pospolu s bedlovnicemi.

154.89 kB    
2.9.2006, Kokořínsko. (c) Bob
LacrymariaPyrotricha_2-9-06.jpg
   LacrymariaPyrotricha_2-9-06.jpg

190.52 kB    
2.9.2006, Kokořínsko. (c) Bob
LacrymariaPyrotricha2.jpg
   LacrymariaPyrotricha2.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 22. listopadu 2006 9:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Docela by mě zajímalo, jak se to bezpečně pozná od křehutky sametové - Lacrymaria lacrymabunda. Ty sametové jsem mnohokrát fotil a musím říct, že je to úplně stejné. - http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=178

A kde máš ty bedlovnice - ty mě zajímají Laughing Laughing Laughing

Naposledy upravil mat60 dne st 22. listopadu 2006 9:42, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 22. listopadu 2006 9:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dle atlasu jen tím zabarvením klobouku.
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 22. listopadu 2006 9:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

22. listopadu 06, 8:42 Bob napsal:
Dle atlasu jen tím zabarvením klobouku.

No to je ale průšvih. Já jsem si všimnul, že ty sametové postupně během znání tmavnou a taky trochu rezavějí. Mladé sametové jsou sametové, staré sametové jsou ohnivé. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 22. listopadu 2006 9:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Napíši Jardovi, jestli dle čeho diagnostikoval Smile No a fotky bedlovnic tu již dávno jsou Smile
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 23. listopadu 2006 17:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tož Džamal píše toto: "Ahoj Bobe. Abych pravdu řekl, tak jsem s jejím určením trochu váhal, o křehutce ohnivé jsem se dozvěděl poprvé v loňském roce od ing.Baiera. Našli jsme ji spolu právě na této lokalitě a od
k.sametové se liší oranžovějším zabarvením. Zde to není až tak
vidět, takže jsem malinko váhal s určením. K.sametová navíc u nás
roste dost hojně a pokud není nějak barevně variabilní, neměla by to
být ona." ... viz.: http://www.nahuby.sk/sk/sources/obrazok_detail.php?id=41809
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru