Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
witch

Založen: 17. 10. 2006 Příspěvky: 464 Bydliště: okres Benešov
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 09. listopadu 2006 12:28 |
 |
|
Fotka není příliš povedená, ale i tak bych asi na březovník netipoval. Hned v prvním by mne zarazil ten velký počet na tak malou plochu, plodnic je na kmeni obvykle více, ale nikdy jsem je neviděl příliš nahusto ... tyhle by po jistě časem byly hodně nahusto. Tvar plodnice taky moc neodpovídá. Březovník je dvouletka a první rok je pěkně oblý-zakulacený či tak nějak. Na fotce je to takové nějaké celé přisedlé. Nevím jak ty úplně nejmladší březovníky, ale i malé plodničky jsem vždy viděl připojené jakousi "nohou" menší-tenčí než klobouk. Březovník mne zajímá, protože je léčivou houbou a chystám se jej nějak začít konzumovat či tak nějak využívat. Taky jsem přemýšlel, že by mohl být houbou soutěžní pro tuto fotografickou zimu
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
witch

|
Zaslal: čt 09. listopadu 2006 12:33 |
 |
|
no jasne.. uz si taky menyslim, ze by to byl brezovnik :O)
.. a propoooo
k tem lecivym houbam.. ocenila bych vlastni tema "Lecive houby".. bo to me extra zajima (vzhledem k memu bylinkareni).. neni jich malo, tech lecivych, tak by se to mozna uzivilo
_________________ witch mish <:3~ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 09. listopadu 2006 12:36 |
 |
|
založ si ho ... dej mu nějaký název ... třeba jako Léčivé houby ... označím ti ho jako důležité a bude ve fóru vždy na prvním místě bez ohledu jestli tam někdo píše nebo ne. Dal bych to asi do fóra o pěstování hub. Léčivost jednotlivých druhů bych probíral v Atlasu diskuse u daného druhu ... jen můj názor
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mat60 Čestný člen

|
Zaslal: čt 09. listopadu 2006 12:40 |
 |
|
Když jsem se díval na ten obrázek, tak se mi připadá, že je to outkovka, ale to dřevo i s těmi houbami je, zdá se mi vzhůru nohama . Asi to spadlo nebo to někdo otočil .
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
witch

|
Zaslal: čt 09. listopadu 2006 12:43 |
 |
|
čt 09. listopadu 2006 10:36 Bob napsal: |
založ si ho ... dej mu nějaký název ... třeba jako Léčivé houby ... označím ti ho jako důležité a bude ve fóru vždy na prvním místě bez ohledu jestli tam někdo píše nebo ne. Dal bych to asi do fóra o pěstování hub. Léčivost jednotlivých druhů bych probíral v Atlasu diskuse u daného druhu ... jen můj názor  |
asi tedy zalozim dik
|
Návrat nahoru |
|
 |
witch

|
Zaslal: čt 09. listopadu 2006 12:49 |
 |
|
čt 09. listopadu 2006 10:40 mat60 napsal: |
Když jsem se díval na ten obrázek, tak se mi připadá, že je to outkovka, ale to dřevo i s těmi houbami je, zdá se mi vzhůru nohama . Asi to spadlo nebo to někdo otočil . |
mno.. podle vseho tam ten kmen lezel fakt dost dlouho.. byl to obri kmen (spis cely strom), tezko by si s nim nekdo pohazoval :O)
(i ty brezovniky na tom samem kmeni rostly v odpovidajici poloze - viz moje fotka c.1 - stary brezovnik v diskuzi brezovnik, to je ten samy padly strom)
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jurášek

|
Zaslal: čt 09. listopadu 2006 14:01 |
 |
|
Outkovka chlupatá, alespoň se jí velice podobá.
_________________ Jirka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 676 Bydliště: Červený Kostelec
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mat60 Čestný člen

|
Zaslal: út 14. listopadu 2006 10:15 |
 |
|
13. listopadu 06, 22:12 jarda napsal: |
Tadle je taky z břízy. Nemůže to být ono? Nejblíž mi vyšla outovka pásovaná, v atlasech je téměř bílá i takhle vybarvená |
Z obrázku není vidět, jak ty plodničky byly tlusté. Nechci se hádat, ale mi to připomíná mladé troudnatce pásované. Zrovna v neděli jsem takové viděl.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út 14. listopadu 2006 11:15 |
 |
|
út listopadu 14, 2006 9:15 am mat60 napsal: |
Nechci se hádat, ale mi to připomíná mladé troudnatce pásované. Zrovna v neděli jsem takové viděl. |
Zde bych zůstal u outkovky.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|