Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
outkovka??
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
witch

PříspěvekZaslal: čt 09. listopadu 2006 11:29
  Předmět: outkovka??
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pesunuji fotku, kterou jsem puvodne vrazila spolecne s brezovniky - jelikoz rostly na stejnem padlem kmenu, asi jsem podlehla omylu, ze se jedna o male brezovniky - gekko13 a MK vsak poznamenali, ze to bude nejspis outkovka - znovu predkladam ke kouknuti Smile

(kdyz foto ted poradne prohlizim, zasadni rozdily vidim asi 1/ ve zpusobu, jak houba roste spis "priliple" na povchu kmenu - ne jako brezovnik, ktery "vyrusta zpod kury", 2/ ve velke hustote plodnic na pomerne male plose, 3/ (jak uz zminil gekko13) ve tvaru plodnic

101.25 kB    
P1010005 small.JPG
   P1010005 small.JPG

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 09. listopadu 2006 12:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Fotka není příliš povedená, ale i tak bych asi na březovník netipoval. Hned v prvním by mne zarazil ten velký počet na tak malou plochu, plodnic je na kmeni obvykle více, ale nikdy jsem je neviděl příliš nahusto ... tyhle by po jistě časem byly hodně nahusto. Tvar plodnice taky moc neodpovídá. Březovník je dvouletka a první rok je pěkně oblý-zakulacený či tak nějak. Na fotce je to takové nějaké celé přisedlé. Nevím jak ty úplně nejmladší březovníky, ale i malé plodničky jsem vždy viděl připojené jakousi "nohou" menší-tenčí než klobouk. Březovník mne zajímá, protože je léčivou houbou a chystám se jej nějak začít konzumovat či tak nějak využívat. Taky jsem přemýšlel, že by mohl být houbou soutěžní pro tuto fotografickou zimu Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
witch

PříspěvekZaslal: čt 09. listopadu 2006 12:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

no jasne.. uz si taky menyslim, ze by to byl brezovnik :O)

.. a propoooo
k tem lecivym houbam.. ocenila bych vlastni tema "Lecive houby".. bo to me extra zajima (vzhledem k memu bylinkareni).. neni jich malo, tech lecivych, tak by se to mozna uzivilo Idea Question

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 09. listopadu 2006 12:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

založ si ho Smile ... dej mu nějaký název ... třeba jako Léčivé houby ... označím ti ho jako důležité a bude ve fóru vždy na prvním místě bez ohledu jestli tam někdo píše nebo ne. Dal bych to asi do fóra o pěstování hub. Léčivost jednotlivých druhů bych probíral v Atlasu diskuse u daného druhu ... jen můj názor Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 09. listopadu 2006 12:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Když jsem se díval na ten obrázek, tak se mi připadá, že je to outkovka, ale to dřevo i s těmi houbami je, zdá se mi vzhůru nohama Laughing. Asi to spadlo nebo to někdo otočil Laughing.
witch

PříspěvekZaslal: čt 09. listopadu 2006 12:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 09. listopadu 2006 10:36 Bob napsal:
založ si ho Smile ... dej mu nějaký název ... třeba jako Léčivé houby ... označím ti ho jako důležité a bude ve fóru vždy na prvním místě bez ohledu jestli tam někdo píše nebo ne. Dal bych to asi do fóra o pěstování hub. Léčivost jednotlivých druhů bych probíral v Atlasu diskuse u daného druhu ... jen můj názor Smile

asi tedy zalozim Smile dik

witch

PříspěvekZaslal: čt 09. listopadu 2006 12:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 09. listopadu 2006 10:40 mat60 napsal:
Když jsem se díval na ten obrázek, tak se mi připadá, že je to outkovka, ale to dřevo i s těmi houbami je, zdá se mi vzhůru nohama Laughing. Asi to spadlo nebo to někdo otočil Laughing.

mno.. podle vseho tam ten kmen lezel fakt dost dlouho.. byl to obri kmen (spis cely strom), tezko by si s nim nekdo pohazoval :O)
(i ty brezovniky na tom samem kmeni rostly v odpovidajici poloze - viz moje fotka c.1 - stary brezovnik v diskuzi brezovnik, to je ten samy padly strom)

Jurášek

PříspěvekZaslal: čt 09. listopadu 2006 14:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Outkovka chlupatá, alespoň se jí velice podobá.
jarda

PříspěvekZaslal: po 13. listopadu 2006 23:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tadle je taky z břízy. Nemůže to být ono? Nejblíž mi vyšla outovka pásovaná, v atlasech je téměř bílá i takhle vybarvená

141.1 kB    
PICT0008.JPG
   PICT0008.JPG

mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 14. listopadu 2006 10:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

13. listopadu 06, 22:12 jarda napsal:
Tadle je taky z břízy. Nemůže to být ono? Nejblíž mi vyšla outovka pásovaná, v atlasech je téměř bílá i takhle vybarvená

Z obrázku není vidět, jak ty plodničky byly tlusté. Nechci se hádat, ale mi to připomíná mladé troudnatce pásované. Zrovna v neděli jsem takové viděl.
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 14. listopadu 2006 11:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út listopadu 14, 2006 9:15 am mat60 napsal:
Nechci se hádat, ale mi to připomíná mladé troudnatce pásované. Zrovna v neděli jsem takové viděl.

Zde bych zůstal u outkovky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru