Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Houbaření v Rumunsku
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Luboš
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 26. září 2006 14:51
  Předmět: Houbaření v Rumunsku
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak tyto fotky jsem dnes dostal mailem, k tomu není co dodat. Třeba je to nějaká rumunská olympiáda ve sběru hřibů Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

223.8 kB    
100_0932.JPG
   100_0932.JPG

248.69 kB    
100_0933.JPG
   100_0933.JPG

151.64 kB    
100_0934.JPG
   100_0934.JPG

142.71 kB    
100_0935.JPG
   100_0935.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 26. září 2006 22:41
  Předmět: Re: Houbaření v Rumunsku

Ty houby nejsou vůbec očištěné? A je jich plný náklaďák? To není možný???
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 26. září 2006 23:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Už vím, kam jet na dovolenou Exclamation Laughing Laughing Laughing
Vypadá to, že ti s tím náklaďákem ty hřiby vykupují od místních.

Naposledy upravil Kraken dne st 27. září 2006 21:43, celkově upraveno 1 krát
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 26. září 2006 23:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vstup zdarma, nebo zaplatíš životem!
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 27. září 2006 7:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tipnul bych si, že se jedná o akci "sběr hub na kšeft" - četl jsem kdysi, že někde v Rusku nebo na Ukrajině si sběrem hub přivydělávají celé vesnice...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Metelka

PříspěvekZaslal: st 27. září 2006 16:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Taky jsem to dostala mailem, než jsem uviděla ten nápis psaný latinkou, myslela jsem si, že to je z okolí Černobylu. Laughing Laughing Laughing
No ale to nakládání s takovým darem, to se mi nelíbilo....brrrr.... Twisted Evil
Ale na tu dovolenou bych jela taky, můžu se k někomu přidat??? Bude nás víc, nebudeme se bát vlka nic...Pojedeme náklaďákem???? Laughing Laughing Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Metelka

PříspěvekZaslal: st 27. září 2006 16:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No fakt, chudinky houby......
Philco

PříspěvekZaslal: čt 28. září 2006 18:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 27. září 2006 16:27 Metelka napsal:
Trocha té úcty by neškodilo. Tohle podle mne už nepatří do houbařského světa, smrdí to kolchozem, honbou za prachama... já osobně chodím do lesa pro potěšení oka, každou houbu, kterou najdu, jedlou, nejedlou, jedovatou - všechny jsou krásné a kolikrát by sebelepší aranžér nedokázal lepší umístění... Rolling Eyes
umelec

PříspěvekZaslal: čt 28. září 2006 21:10
  Předmět: hřiby

Furt jsem si řikal kde berou ty mražený a sušený hřiby v makru a tady je vysvětlení v Rumunsku.Třeba tady http://www.weranova.cz/cs/lesni-houby.php mě zaujalo--solené:
v plastových sudech po 40 kg Shocked
Metelka

PříspěvekZaslal: pá 29. září 2006 11:27
  Předmět: Re: hřiby

čt 28. září 2006 21:10 umelec napsal:
Furt jsem si řikal kde berou ty mražený a sušený hřiby v makru a tady je vysvětlení v Rumunsku.Třeba tady http://www.weranova.cz/cs/lesni-houby.php mě zaujalo--solené:
v plastových sudech po 40 kg Shocked

No fakt!!!! Shocked Shocked Shocked
Metelka

PříspěvekZaslal: pá 29. září 2006 11:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 28. září 2006 18:28 Philco napsal:
st 27. září 2006 16:27 Metelka napsal:
Trocha té úcty by neškodilo. Tohle podle mne už nepatří do houbařského světa, smrdí to kolchozem, honbou za prachama... já osobně chodím do lesa pro potěšení oka, každou houbu, kterou najdu, jedlou, nejedlou, jedovatou - všechny jsou krásné a kolikrát by sebelepší aranžér nedokázal lepší umístění... Rolling Eyes

Souhlas!!!!Cítím to taky tak.
Tuřín
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 30. září 2006 23:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No hoši, zkuste si chvilku bydlet někde tam v rumunských horách a uvidíme, kolik vám z toho romantismu zbude (a jestli tomu pořád budete říkat honba za prachama nebo třeba denní chleba... Smile )
Metelka

PříspěvekZaslal: ne 01. října 2006 11:02
  Předmět: pozdrav

so 30. září 2006 22:22 Tuřín napsal:
No hoši, zkuste si chvilku bydlet někde tam v rumunských horách a uvidíme, kolik vám z toho romantismu zbude (a jestli tomu pořád budete říkat honba za prachama nebo třeba denní chleba... Smile )

Já vím, že máš pravdu a jsem ráda, že nebydlím v rumunských horách, ale když tak člověk oprašuje každou houbičku, tak to jednomu přijde líto, a nikdy jsem tomu neříkala honba za prachama. Wink
Ale mít chatičku v rumunských horách, hmmm, to by se mi FAKT líbilo!!!
Vojta

PříspěvekZaslal: ne 01. října 2006 21:06
  Předmět: Houbaření v Rumunsku.

Plně souhladím s Tuřínem.Je něco jiného mít tam chatičku,zbírat houby pro zábavu,nebo tím živit rodinu.Byl jsem tam pracovně a vím jak to tam na vesnicích vypadá.Lesy plné hub,ale někdy jen jediný zdroj obživy,tak není co závidět.
QFox

PříspěvekZaslal: pá 15. prosince 2006 17:34
  Předmět: Re: Houbaření v Rumunsku.

ne 01. října 2006 20:06 Vojta napsal:
Plně souhladím s Tuřínem.Je něco jiného mít tam chatičku,zbírat houby pro zábavu,nebo tím živit rodinu.Byl jsem tam pracovně a vím jak to tam na vesnicích vypadá.Lesy plné hub,ale někdy jen jediný zdroj obživy,tak není co závidět.

Naprosto souhlasím. Prochodil jsem rumunské hory křížem krážem, a mohl by to být i houbařský ráj, kdyby tam bída nenutila lidi těžit houby tímto způsobem. A čistit ten vytěžený materiál nějak moc za těch pár bani, co za ně dostanou... on pak takový ráj dost zhořkne.
Podobné je to na Podkarpatské Ukrajině. Balvanitá louka při bližším ohledání plná pýchavek jak kopací mičudy, jindy si bylo nutno cestu razit houštím límcovek - těžko pak mluvit o sběru hub; příhodnější je termín těžba.
Ale i tam se dostane bohatství, a tamnější přírodu učeše civilizace a zavalí hordy turistů. A až pak houby vymizí a bude je nutno hledat, dostane se jim i patřičné ochrany a úcty.
QFox.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru