Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Pomoc při určení...
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
beetle

PříspěvekZaslal: pá 08. prosince 2006 10:21
  Předmět: Pomoc při určení...
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem se sem konečně přihlásil a mám chvilku vyzkoušet výhody a možnosti tohoto webu Very Happy Rád bych sem postupně dával houby, které nemohu určit. Myslím, že některé prostě podle fotek nejdou, ale budu rád za každou informaci a pomoc Wink

113.71 kB    
Opravdu velmi drobné plodničky na spodní straně bukového kmene
CRW_7423.jpg
   CRW_7423.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 08. prosince 2006 10:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Áááá Mat má posilu! Smile Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 08. prosince 2006 11:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pěkné, zajímavé, ale velmi složité na určení. Ono je to problematické i v tom, že na obr. asi budou velmi mladé plodničky, které se ještě budou vyvíjet. Teď mě, bez záruky napadá jenom něco z okruhu Lachnella, Lachnellula, Lachnum nebo něco tak.
beetle

PříspěvekZaslal: pá 08. prosince 2006 12:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 08. prosince 2006 10:24 mat60 napsal:
Pěkné, zajímavé, ale velmi složité na určení. Ono je to problematické i v tom, že na obr. asi budou velmi mladé plodničky, které se ještě budou vyvíjet. Teď mě, bez záruky napadá jenom něco z okruhu Lachnella, Lachnellula, Lachnum nebo něco tak.

To ano...ale plodničky nikterak nevyrostly...byl jsem tam asi za dva týdny a stále stejné, na stejném místě a několik dalších o kousek dál. Kolegové ze Slovenska hádali také nějakou Lachnella Wink
beetle

PříspěvekZaslal: pá 08. prosince 2006 12:33
  Předmět: Tak ještě něco...
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ta slizovka je poměrně hojná na olších...další houbu jsem fotil na břehu řeky Ohře v záplavové oblasti...myslím, že byla na olšovém pařízku...

80.39 kB    
U Ohře
CRW_0092.jpg
   CRW_0092.jpg

162.57 kB    
Slizovka?
_MG_3977.jpg
   _MG_3977.jpg
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 08. prosince 2006 13:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ano, to spodní je nějaká slizovka. Jsou to ještě vlhké, nedozralé plodničky a proto určení bude strašně problematické. Ale myslím, že by to mohla být nějaká Arcyria, snad A. denudata nebo něco podobného. Slizovky se ale určují po úplným dozrání mikroskopicky. Na horním obr. asi bude nějaká špička. Snad špička listová.
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: pá 08. prosince 2006 16:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Podle mě to na špičku vůbec nevypadá, vsadil bych na rod Delicatula.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru