Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Kniha Poznáváme jarní houby
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: st 09. ledna 2013 20:44
  Předmět: Kniha Poznáváme jarní houby
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vážení kolegové

Jsem potěšen, že vám mohu oznámit, že na přelomu zimy a jara vyjde v nakladatelství Grada moje nová knížka Poznáváme jarní houby. V knize bude detailněji představeno více než 80 druhů, které rostou v jarním obodbí, přičemž celkem celkkem je v knize zmíněno více než 250 druhů a 100 druhů hub vyobrazeno. V úvodních kapitolách naleznete informace o tom, kde jarní houby hledat, jaké skupiny hub rostou v jarním obodbí apod. Kniha je doplněna krásnými fotografiemi našich i zahraničních fotografů.

Doufám, že se Vám bude kniha líbit....(:
Tímto děkuji všem kdo do knihy přispěli svými fotografiemi

83.55 kB    
houbyUprava.jpg
   houbyUprava.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: po 18. února 2013 23:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Info o knize je již v novém katalogu Grady na jaro a léto:

Viz:

www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=5&cad=rja&ved=0CE8QFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.grada.cz%2Fdokums_raw%2Fkatalog_jaro_leto_komplet.pdf&ei=GpkiUfyqI43KtAaIhoCoAw&usg=AFQjCNEaJ1ysrglBgFfBKYnhrE-3Rp166w&sig2=-4Bw9tAF1yTOG91Ju9--_Q

V současné době je prakticky dokončena sazba knihy s fotkami, nyní již zbývá jen dopracovat rejstřík a kniha půjde do tisku

Očekávám, že na pultech by měla být cca v půlce března

Michal
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 19. února 2013 20:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

vypadá to dobře,
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: čt 21. února 2013 0:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Doufám, že to tak bude vypadat i ve skutečnosti. Bohužel jsem musel strašně moc knihu osekat aby kniha vůbec vyšla, včetně receptů a hlavně fotek jsem ve finále musel asi 100 vyhodit, ale i tak jich tam je 240, což je slušné na tak specificky zaměřenou knihu.
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: čt 21. února 2013 10:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jinak kdo bude mít zájem, knihu si bude moci koupit na přednáškách ČMS v Praze, kde mu ji mohu i podepsat, pokud by byl zájem. Cena by měla být i trochu příznivější než v obchodě. Zatím je předpoklad, že bych ji mohl vzít už na přednášku 11. března. napište mi prosím sem, kdo bude mít o knihu zájem, abych věděl kolik jich mám vzít.
krakalek

PříspěvekZaslal: st 27. února 2013 17:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 21. února 2013 9:11 Michal Mikšík napsal:
Jinak kdo bude mít zájem, knihu si bude moci koupit na přednáškách ČMS v Praze, kde mu ji mohu i podepsat, pokud by byl zájem. Cena by měla být i trochu příznivější než v obchodě. Zatím je předpoklad, že bych ji mohl vzít už na přednášku 11. března. napište mi prosím sem, kdo bude mít o knihu zájem, abych věděl kolik jich mám vzít.

Ahoj Michale,

kamarad z Prahy mi psal, ze Te mam poprosit o rezervaci 2 vytisku, ktere by si toho 11.3. od Tebe na miste koupil.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: čt 28. února 2013 11:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Malé technické detaily:

kniha bude mít 208 stran, celobarevná, formát 17x24 cm.

Vyjít by měla kolem 20 března 2013

Michal
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: so 02. března. 2013 19:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Knihu už si lze předobjednat na stránkách vydavatelství:

www.grada.cz/poznavame-jarni-houby_7330/seznam/katalog/

Michal Mikšík
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: pá 15. března. 2013 13:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Předem se trochu omlouvám za podle mne dosti mírně řečeno "nepovedenou" anotaci ke knize a rovněž podtitul Sbíráme jarní houby. Toto jsem neměl šanci ovlivnit a psala si to Grada sama.....Nicméně budu moc rád, pokud si i tak knihu koupíte, pokud bude kniha úspěšná z pohledu prodejnosti, je pak u Grady v budoucnu šance vydat další knihy o houbách od českých autorů, což je určitě pozitivní.

Budu se moc těšit - třeba zde - na vaše kritické poznámky ke knize.
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: út 19. března. 2013 10:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mám zprávu z nakladatelství že kniha dnes opustila tiskárnu, takže ji můžete každým dnem očekávat v knihkupectví nebo se ji spíše objednat přes internet, kde najdete nejlepší cenu. Kdo by si chtěl knihu koupit se slevou ode mne, může na příští pražské přednášce ČMS.
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: út 19. března. 2013 22:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Knihu už mám doma a s kvalitou tisku jsem moc spokojen, škoda že nebyl zvolen trochu jiný typ papíru, ale to už jsou detaily. Nejdůležitější je, že tiskárna nijak nepokazila věrnost barev u fotek, což je vždy alfa a omega každého atlasu hub. Ostatní hodnocení už nechám na čtenářích.
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: pá 22. března. 2013 21:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Už jsem dostal od několika lidí emailem pozitivní reakce na knihu, za které tímto veřejně moc děkuji !!!

Michal
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: út 02. dubna 2013 12:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Poměrně rozsáhlá ukázka z knihy je na stránkách Grady:

www.grada.cz/poznavame-jarni-houby_7330/kniha/katalog/listovani-google/

Michal
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 05. dubna 2013 17:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Před chvílí mi knížka dorazila, takže jsem ji zatím jen zběžně prolistoval a přečetl si teprve pár odstavců. První dojmy jsou ale velmi pozitivní. Ocenění si zaslouží i vhodně načasované vydání Smile

Snad jediná drobnost, která se ale týká spíš začátečníků a houbařů-hříbkařů, je absence klasických symbolů pro jedlost/jedovatost - informace je ale uvedená v textu, takže jde jen o kosmetickou drobnost.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: po 08. dubna 2013 12:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Děkuji za pozitivní reakci. Jsem rád, že kniha je např. v internetovém knihkupectví Kosmas je kniha druhá nejprodávanější v aktuálním období v kategorii Encyklopedie:

Viz:

www.kosmas.cz/bestsellery/1x10/211/encyklopedie/
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru