Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Tak opět něco na potrápení
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
beetle

PříspěvekZaslal: út 09. ledna 2007 20:27
  Předmět: Tak opět něco na potrápení
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

JSem procházel své fotky a opět tu mám pár hub na kterých jsem ztroskotal Very Happy

90.35 kB    
CRW_3889-1.jpg
   CRW_3889-1.jpg

153.45 kB    
KRNAP v klimaxové smrčině
CRW_1923.jpg
   CRW_1923.jpg

98.95 kB    
_MG_4389.jpg
   _MG_4389.jpg

97.07 kB    
_MG_4235.jpg
   _MG_4235.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 10. ledna 2007 9:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Moc pěkné obrázky. Já se pokusím vyjádřit k těm dvěma slizovkám naspodu. Bez mikroskopování to u slizovek bývá velmi problematické, ale snad to půjde alespoň rodově. Obr. _MG_4389.jpg vypadá na nějakou Lamprodermu. Mohla by to být L. scintillans nebo příp. L. arcyrioides. Na obr. _MG_4235.jpg skoro určitě bude Arcyria, nejspíše A. denudata, příp. A. incarnata nebo A. major. Jak jsem ale již uvedl, bez velikosti výtrusů a charakteru kapilicia to u slizovek nejde.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: st 10. ledna 2007 21:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A to první je čepičatka (Galerina) a to druhé (KRNAP) penízovka dubová - Collybia dryophila.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru