Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 16. ledna 2007 11:03 Předmět: Zkratky názvů jednotlivých částí webu |
 |
|
Tak, při všelijakých doporučeních a psaní různých návodů, či jen sepsání rady někomu, stále narážím na problém toho, že vše se jmenuje strašně dlouze a tak se to obtížněji či zdlouhavě popisuje. Tož mne napadlo, že by všechny části měli nějakou "zkratku" ... takže třeba
Budovaný atlas bych nazval podle webu, tj. DAMatlas, a oddělení Kuchař bych přejmenoval na Kuchyň, ať nám nikdo nevyčítá, že se to nejmenuje Kuchařka.
Dále jsou tu fóra ve Forumu (taky divný název co?)
1. Kancelář - Budování těchto stránek a problémy co vás trápí
2. Tlachárna - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
3. Houbárna - A pak že (ne)rostou - koukejte co jsem v lese (ne)našel !
4. Fotoradna - Fotografujeme houby a upravujeme obrázky
5. Pěstírna - Pěstování hub
6. Nástěnka - Výstavy, přednášky, akce, nové i staré knihy, dobré odkazy
7. Osvěta - Osvěta, hádanky, kvízy, a podobně
8. Určovna - Určování hub
9. Datlas - Atlas diskuse - určené houby a jejich popis
11. Mykolog - Mykologie - vědečtější diskuze
12. Strom - Dendrologie - poznáváme stromy a keře
Tož to jsou mé návrhy zkrácenin/akromymů/zkratek pro jednotlivá fóra. Co si o tom myslíte? Máte jiné návrhy? Sem s nima! Taky je varianta pojmenovat je třeba pouze písmenama A-Z. Navíc by se snad dalo udělat, že pokud třeba napíšete ::Kancelář, tak se to rovnou zobrazí jako link na fórum Kancelář. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: út 16. ledna 2007 14:53 |
 |
|
Nikdo nic?
Dále se řekl bych ukázalo, že nejvytíženějším fórem je fórum o určování hub a tak bychom toto fórum omezili pouze na témata kolem určování. Naopak fórum "A pak že nerostou..." je podivně nazvané i nějaké divné ... předal bych mu podtext "Diskuse o houbách a houbaření". Ju? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: út 16. ledna 2007 15:14 |
 |
|
No, ty jednoslovné názvy by nemusely být jednoslovnými ve všech situacích, tak kde je místa dost, mohl by se uvádět "něco DAMyka" a tam kde jde jen o odkaz, při běžném psaní, nebo tam kde není dostatek prostoru se použije jen to "něco". |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: út 16. ledna 2007 15:30 |
 |
|
Hm, tak trochu souhlas, ale pak bude těch DAMyko moc pod sebou a nemyslím, že by to vypadalo dobře, navíc v záhlaví je to docela jasně řečeno, kde se člověk nachází  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: út 16. ledna 2007 15:38 |
 |
|
út 16. ledna 2007 14:30 Bob napsal: |
Hm, tak trochu souhlas, ale pak bude těch DAMyko moc pod sebou a nemyslím, že by to vypadalo dobře, navíc v záhlaví je to docela jasně řečeno, kde se člověk nachází  |
To jó, narvat to pod sebe, jak je to např. v menu by vypadalo divně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: út 16. ledna 2007 23:10 |
 |
|
Já mam na to trochu konzervativní názor - myslim že častý měnění názvu for či čehokoliv jinýho neni dobrý, pro lidi který nemaj možnost či čas být na stránkách několik hodin denně je každá byť nepatrná změna citelná a matoucí, a poznal sem to sám.... _________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: st 17. ledna 2007 0:18 |
 |
|
Mám na to podobný názor jako boletus. Ale asi to má nějaký důvod, takže se přizpůsobím. Stejně mě nic jiného nazbývá.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st 17. ledna 2007 7:49 |
 |
|
út 16. ledna 2007 23:18 Kraken napsal: |
Mám na to podobný názor jako boletus. |
Já víceméně taky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: st 17. ledna 2007 9:59 |
 |
|
Já taky! Jenže před rokem jsem všechno tak nějak s lehkou myslí nalajnoval a teď se prostě ukazuje, že né všechno bylo uděláno dobře - jak jinak. Všechno zůstává při starém, jen se trochu pozmění popisky. Také se zkrátí, aby se to vešlo do měnšího okna bez zalamování či na menší monitory. Hlavní důvod je, aby se lépe psaly nápovědy a rady. Není cílem vše pořád měnit - to ani omylem - jsem taktéž velmi konzervativní, ale někdy je třeba udělat drobné kosmetické úpravy, aby vše bylo přehlednější. O tom, že je web rozsáhlý a pro mnohé i nepřehledný všichni víme. Jestliže mám někomu radit či napsat manuál či tak něco, tak potřebuji, aby jednotlivé části měli jasné a nezaměnitelné označení/název. Měl jsem na to myslet tehdy ... jen se trochu pozmění nápisy u názvů fór a věřím, že k lepšímu. Proto to i dávám do placu, aby jste navrhli najěké vhodné termíny, které se v podstatě jen vloží před stávající popis. Mimo jiné jsem určité změny navrhoval již v raném věku DAMyka, ale tehdy jsme se shodli na tom, že na změny je moc brzo. Tož doufám, že teď už není pozdě   Je také třeba fóra uzpůsobit maličko tomu, co aktivním návštěvníkům vyhovuje, resp. témata fór upravit. Dle počtu příspěvků je zřejmé, že určovací fórum hraje prim a tak bych ho nechal pouze pro určování. Naopak fórum "A pak že neroustou..." se ukázalo jako možné místo pro povídání o houbách obecně a nikoli pouze o tom zda rostou či nikoli. Věřím, že tu drobnou úpravu názvů rychle vstřebáte - je to vzájmu dobré věci a nebude se to v takovémto "rozsahu" opakovat  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|