Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Damyko jede... at se dari.
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
xmsi

PříspěvekZaslal: čt 25. ledna 2007 12:45
  Předmět: Damyko jede... at se dari.
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

...skvelej portal, spousta informace i zabavy... jenze mam z toho tak nak depku, nestiham to tu sledovat... moc vlaken, moc podskupin, ruzne presuny... vzdavam to, na tohle bych potreboval 20hodin tydne a to nemam... vsechny jsem vas rad "potkal" a obcas sem zajdu pro radu, co ze jsem to vyfotil za houbu... obcas se zucastnim nejake debaty o foceni... kdyby byla nejaka houbarska akce v terenu, tak mi dejte vedet, porad plati ze bych mohl ja vas neco naucit v oblasti foceni a vy me hromadu veci v houbarine, kdyz tak napiste zpravu, diky, mejte se krasne a nekdy ahoj
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 25. ledna 2007 13:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jojojo, je to tak, je to fyčák Smile Pokud sem někdo nechodí každý den, tak mne vůbec nepřekvapuje, že se to nedá sledovat či dokonce stíhat číst. Jenžo ono o to až tak moc asi ani nejde. Člověk si musí vybrat, co sledovat bude a co nikoli. Když koukám na telku, taky musím zvolit buď jeden program a nebo ten druhý a nebo ten třetí ... A o to jde. Systémů které to zde zpřehledňují je několik, ale pravdou zůstává, že nejsou až tak moc viditelné či pořádně propagované. Zkusím to tedy nějak stručně popsat - koneckonců je zima a díky sněhu "nic" nenajdem, a tak je čas i na toto Smile

1. Příspěvky jsou tématicky roděleny do dvou fórumů. Vše co se motá kolem kuchyně je v sekci Kuchař http://www.damyko.info/ForumC/index.php. Ostatní věci jsou ve Forum http://www.damyko.info/ForumA/index.php, tj. zde. Toto fórum se dělí na další fóra, které jsou tématicky zaměřeny na různá zákoutí houbaření a mykologie. V jejich názvu je zhruba popis obsahu. Takže lze sledovat jen jedno z těchto fór (u teba třeba zejména Fotoradnu) a pravidelně ho navštěvovat a ostatní prostě ignorovat či číst jen tak občas, stejně tak jako časopisy na záchodě či v čekárně u zubaře či jiného doktora. Zrovna tak je to s hledáním nějaké informace. Při kliknutí na Hledat lze ve formuláři zaškrtnout v kterém fóru se to má zkusit najít a ostatní se tedy budou ignorovat. Jelikož je DAMyko živá záležitost, někdo někde napsal (já?), že DAMyko je kniha, kterou společně píšeme. Vyplývá z toho, že je to kniha nedopsaná, ale rozepsaná a tudíž je normální, že se tu a tam nějaká drobnost přepíše, smaže či přesune. Některá fóra (možná většina) jsou více méně takové sběrné místa informací, která se dříve či později zpracují v něco pěknějšího než jen hromada tématicky příbuzných glos.

2. Pokud se člověk registruje a přihlásí, pak vidí napravo u fór, témat i příspěvků ikonku, které je buď bílá nebo žlutá. Je-li žlutá pak se za ní zkrývají příspěvky, které jste ještě nečetli. Následujte je a dočtete se co jste ještě nečetli. Nepřečtené příspěvky se neoznačí jako přečtené dokud si je nezobrazíte = nepřečtete = zůstávají nepřečtené i po odhlášení, tedy pokud jste je nepřečetli = nezobrazily. Pokud nečtete vše, může to vést časem k nakupení nepřečtených a může to principiálně někde něco trochu znepřehledňovat. Dole na hlavní stránce Forumu je klikací text Označit všechna fóra jako přečtená. To by mohlo být řešení. Pokud si přečtete všechno co vás zajímalo, kliknete před odchodem na tento text a vše se označí jako nepřečtené a začínáte s čistým kontem. Možná by stálo za hříš mít toto v Nastavení zaškrtnutelné jako dělat automaticky po odhlášení (ale už teď tuším háček Smile).

3. Sledování vybraných témat lze udělat tak, že jsteli v tématu, které vás zajímá, kliknete dole na klikací text
Sledovat odpovědi na toto téma. Bohužel jsem to nikdy nepoužil, protože čtu vše, a tudíž nevím co to přesně udělá. Pokud někdo ví, ať dá vědět, ale předpokládám, že přijdeli k tomuto tématu nějaký příspěvek, pak vám přijde email, který vás o tom informuje. Totéž lze udělat i trikem sledování vlastního příspěvku. Pokud vás zajímá reakce na nějaký příspěvek (včetně vašeho), udělejte to tak, že pošlete nějakou odpověď - třeba jen "To mne zajímá! Povídej!" a před odesláním zaškrtněte pod vaším textem příspěvku volbu Upozornit mne, přijde-li odpověď
, no a teprve pak příspěvek odešlete. Přijdeli do tématu nějaký nový příspěvek, budete automaticky informování emailem.

4. Všechny příspěvky i témata i fóra mají stabilní URL adresy (na rozdíl od nahouby.cz), takže si může udělat linky na plochy či do bookmarků svého prohlížeče. URL, která se vám zobrazuje v prohlížeči je často trochu "zabalastěna" předávanými parametry, ale základ je stejný a dá se snadno odvodit:
Adresa fór je ve formátu:
http://www.damyko.info/ForumA/viewforum.php?f=4
Adresa témat je ve formátu:
http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=399
Adresa příspěvků je ve formátu:
http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?p=5508
Pokud za číslem něco je, tak jsou to jen parametry a pro uložení URL nejsou podstatné a můžete je odstranit. Takto si můžete vytvářek bookmarky či zástupce svých oblíbených témat, či umísťovat linky kdekoli.

Dotazy? Návrhy? Opravy?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru