Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Správný lat. název ?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jarda

PříspěvekZaslal: so 12. listopadu 2005 22:38
  Předmět: Správný lat. název ?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Question Question Penízovka skvrnitá, ve zdrojích které mám k dispozici - Rhodocollybia i Collybia maculata, co je spráně?

Penízovka skvrnitá.jpg
Letost byla často vidět, krásná houba škoda že nejedlá.
Penízovka skvrnitá.jpg
   99.14 kB  

8.10.05 011.jpg
8.10.05 011.jpg
   96.13 kB  

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 12. listopadu 2005 22:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nejnovější atlas, který mám je od T.Papouška z roku 2004 a tam se píše Rhodocollybia maculata (ALB. & SCHWEIN.) SINGER / Collybia m., Gymnopus carnosus. Takže ... si to přeber Smile)) Zkus se podívat a případně se optat na www.biolib.cz (prý tam mají chyby - chce se tam optat), pak je ještě fajn web v německu, ale nevím adresu ... začíná to www.pilz....... Tam to mají moc pěkně i s odkazy.

P.S.: Fotky pěkný - nechceš ji sepsat pro Atlas diskuse??? Jednou jsem ji našel parádní houf, ale to jsem ještě neměl foťák.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
jarda

PříspěvekZaslal: ne 13. listopadu 2005 11:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zkusím to.

Naposledy upravil jarda dne út 15. listopadu 2005 22:07, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rkhonza
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 13. listopadu 2005 12:38
  Předmět: latinské názvy hub

Už léta mám vytvořenou databázy hub a za tu dobu už se změnila taková spousta názvů, že bych nědělal nic jiného, něž databázy furt upravoval(viz. třeba čeleď závojenkovité-Entolomaceae: původně zahrnovala rody zvonovka-Nolanea, závojenka-Entoloma, trávnička Leptonia-,kulháček-Claudopus a jěště jeden, teď si nevzpomenu). Nyní, podle nového zařazení, spadají všechny do jednoho rodu závojenka. Kdo se v tom pak má orientovat. ona vůbec celá systematika hub je velice nejednotná a je v ní mnoho nejasností.
rkhonza
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: so 17. prosince 2005 16:25
  Předmět: Re: Správný lat. název ?

jarda napsal:
Question Question Penízovka skvrnitá, ve zdrojích které mám k dispozici - Rhodocollybia i Collybia maculata, co je spráně?

Správně je obojí, jde o to, s čím se více ztotožňuješ.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru