Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Cortinarius phoeniceus - Pavučinec hnědočervený ???
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 06. září 2006 22:54
  Předmět: Cortinarius phoeniceus - Pavučinec hnědočervený ???
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tenhle je moc pěkný, ale nedaří se mi ho určit.

246.98 kB    
Srní 6. 9. 2006
DSC00937.JPG
   DSC00937.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 07. září 2006 7:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To by mohl být P. krvavý - Cortinarius sanguineus.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: čt 07. září 2006 11:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No spíše opět C. phoeniceus.
gekko
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 07. září 2006 15:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

07. září 06, 11:59 Martin Kříž napsal:

Souhlasím

Zajímalo by mě stanoviště...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 16. září 2006 13:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 07. září 2006 15:19 gekko13 napsal:
07. září 06, 11:59 Martin Kříž napsal:

Souhlasím

Zajímalo by mě stanoviště...
Rostly ve stráni pod hřebenem. Z jedné strany smrčina, z druhé bučina. Za hřebenem bylo i několik břízek.
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 13. února 2007 14:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út února 13, 2007 12:50 am Kraken napsal:
Tak potom tenhle taky. Wink

Já bych řekl, že ne. Navíc už tu ta fotka je. (Bob: po zásahu moderátora už tam není a je to všechno tady. V následujícím linku je diskuse o pavučincích)
http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=1553&start=15
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 13. února 2007 16:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Takže jsem to vykousl z tématu o pavučincích a vytvořil nové vlákno této houby a nakopíroval sem příspěvky které se jí týkají. V ostatních vláknech jsem to smazal. Pokud jsem něco popletl dejte vědět co a jak Wink

Podotkněme, že Martin Kříž nesouhlasil ani s determinací jako Cortimarius semisanguineus - Pavučinec polokrvavý
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 13. února 2007 17:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út února 13, 2007 3:36 pm Bob napsal:
Takže jsem to vykousl z tématu o pavučincích a vytvořil nové vlákno této houby a nakopíroval sem příspěvky které se jí týkají. V ostatních vláknech jsem to smazal. Pokud jsem něco popletl dejte vědět co a jak Wink

Podotkněme, že Martin Kříž nesouhlasil ani s determinací jako Cortimarius semisanguineus - Pavučinec polokrvavý

Nerozumím slovu ani.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 13. února 2007 18:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Takže souhlasíš? Laughing
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 14. února 2007 10:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Omlouvám se za ten zmatek. Embarassed Vím, že ten můj pavučinec byl určen jako C. phoeniceus. Ale když jsem uviděl tu fotku od flassche, tak mi to nedalo, připadal mi úplně stejný. Pro úplnost sem ještě dám celou původní fotku. 8)

198.42 kB    
DSC00938.JPG
   DSC00938.JPG
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 14. února 2007 10:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To je v pohodě Smile Kdyby měla každá houbička své vlastní Téma tak by se vždy jen hodil link na to či ono téma a bylo by to. Takhle je dosti komplikované to trochu srovnat a s odstupem času nejsou ve vláknu jasné souvislosti. A tak se při editaci snadno udělá chybička.
gekko
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 14. února 2007 11:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Podle téhle fotky bych si zase myslel ten semisanguineus Laughing Laughing
Přijde mi že na té horní je více do červena Question
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 14. února 2007 11:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jóóó barvičky Smile
gekko
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 14. února 2007 17:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

14. února 07, 10:38 Bob napsal:
jóóó barvičky Smile

...jsou pro určování kožatek zcela rozhodující Sad
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 15. února 2007 9:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jojojo, jenže z fotky ... Sad
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru