Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st 24. ledna 2007 0:18 Předmět: Úpravy příspěvků |
 |
|
Poslední dobou mi vadí fakt, že ačkoliv se v příspěvku zobrazuje informace o uživateli, který svůj příspěvek upravil, nezobrazuje se informace o adminovi (Bob, Lupo), kteří jiným příspěvek upravují. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: st 24. ledna 2007 0:57 |
 |
|
To je pravda, že admini se nezobrazují, jen v případě, že upravují svůj vlastní příspěvek. Za svoji osobu ale mohu prohlásit, že do obsahu příspěvku v žádném případě nezasahuji. Sem tam opravím nějakou do nebe volající gramatickou chybu, zvláště pokud je to zobrazeno na titulní straně, ale to je vše. A to i v případě, že se objeví nějaká lehká vulgárnost, která není vysloveně na smazání, tu nanejvýš přidám do cenzurovanejch slov, takže se místo ní objeví *píííp*, ale text z principu neměním.
To že admini v rámci udržování tématického zaměření jednotlivých fór a slučování duplicitních témat příspěvky přesouvají je součástí provozu tohoto webu, ale obsahově do nich také nezasahují.
Nebo máš nějaký konkrétní případ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st 24. ledna 2007 1:31 |
 |
|
Příklad dám jednoduchý - lištička pomerančová bledá - JETHRO ji dal jako H. a. var. albida, já jsem to navrhl jinak, tak to Bob změnil, ale JETHRO mě pak upozornil, že var. albida je uvedeno ve VAH, což jsem do té doby nevěděl. Tam by např. mělo být jméno toho, kdo to změnil. Prostě třeba pokud jde o změny určení apod. Ale takových příkladů je dost... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: st 24. ledna 2007 9:23 |
 |
|
Přejmenování témat je také jednou za základních nutností pro zachování přehlednosti a jednotnosti jejich označení. Bohužel to někdy narazí na nejednoznačné určení, nebo na mnohokrát zmiňovaný nepořádek v mykologickém názvosloví a je pak na diskusi v příslušném tématu, aby se dohodlo jak budeme onen druh nazývat. Každopádně máš pravdu, že admin by měl v takovémto případě alespoň přidat zprávu o tom, že název změnil a také udat důvod proč tak učinil. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st 24. ledna 2007 10:49 |
 |
|
Jojo, Martine, souhlas s tebou! Ono je to dost složité a časově náročné udržet to alespoň v tom stavu v jakém to je. Pokud se někde vyskytnou problémy či nesrovnalosti, stačí reagovat na příspěvek a já či někdo jiný to dá neprodleně dopořádku. Obecně vzato, beru tvé informace jako bernou minci a tak pokud to jde, rovnou to edituji a nijak nevysvětluji (asi bych tedy měl), protože je to minimálně jednou tolik času, což je sranda u jednoho či dvou příspěvků, jenže obvykle strávím uklízením webu i několik hodin denně ... dvakrát tolik prostě nemám. Hodil by se nám asi nějaký další MykoModerátor, který bude hledět na mykospávnost. Chtěl jsem Ti to (nejen já) nabídbout již dávno, ale chápu, že nemusíš mít čas na všechno. Pokud máš zájem - budeš okamžitě pasován do funkce! Každopádně je mnou chybou, že to někdy zmastím snad je to vyváženo tím, že obvykle to nezmastím Kdykoli se vyskytne jakýkoli problém, stačí drobná reakce a budu se tomu neprodleně věnovat. Zkusím však změny komentovat - alespoň ty důležité. Jinak dělám stejně jako ostatní spoustu oprav gramatiky, mravnosti a podobně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: st 24. ledna 2007 11:11 |
 |
|
Tož jsem to zkouknul a trochu přiblížím co jsem s tím vlastně obvykle edituji a jak se snažím o "čistotu" webu ...
téma: http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?p=13951
1. Když je vlákno "hot", tj. diskuse jede divoce a uhýbá od původního tématu a já to nestihnu chytit v počátku, pak s tím nedělám nic a nechávám to být, ať si to jede, protože dělení a přesouvání v tu chvíli by vneslo chaos. Omezuji se pouze na případné korekce gramatiky či retušování né úplně mravných slov ... každý má samosebou limity jinde, ale někdo to dělat musí a hlasovat o každém slovu prostě nikam nevede, protože bychom nedělali nic jiného. Pokud tedy někomu někde nějaké to slovo přepíšu - omlouvám se - často je to dáno momentálním rozpoložením - jsem jen člověk. Snažím se to dělat poctivě a nestraně.
2. Když to chytím včas tak "odvětvuji" diskusi do více vlákem.
3. Téma je starší a diskuse v něm neběží ... viz. třeba teď ta lištička. Diskuse vychladla a tak jsem příspěvky o taxonomii oddělil do fóra Mykologie. Zbytek ponechal, příspěvek JETHRa jsem zeditoval v tom smylu, že jsem tam doplnil nějaké chybějící mezery mezi slovy - bez komentáře, stejně jako když opravuji překlapy či gramatické chyby (já jich sekám také hodně ) Vrátil jsem ten JETHRův název zpět. Vlastně stačilo, aby jsi tam zaslal příspěvek, že to má JETHRO správně a že tvůj názor na problematiku je po korekci takový a takový. Já to hned opravím (čtu všechny příspěvky). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: út 27. února 2007 17:02 |
 |
|
No jo, stále dumám jak něco zlepšit či vylepšit či zpřehlednit a tak. A tak mne napadlo, zda by nebylo fajn, aby se přesuny nějak zaznamenávaly či tak něco.
řešení 1:
Udělala by se každému uživateli jeho stránka, kde by byl seznam jeho posledních třeba 50 příspěvků ... datum - název - aktuální link - obsah. Toto by šlo perfektně udělat, jako dotaz do vylepšeného vyhledávače.
řešení 2:
Při přesunu či spojování či mazání či prostě při zásahu moderátora by autorovi přišla informační vnitřní zpráva ... nepovažuji to za dobré řešení kvůliva možnému zahlcení.
Co vy na to? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: út 27. února 2007 17:26 |
 |
|
add1 ... v profilu uživatele si můžeš nechat zobrazit všechny jeho příspěvky řazené od nejnovějšího. Do profilu se nejjednodušeji dostaneš kliknutím na jeho jméno. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: st 28. února 2007 10:05 |
 |
|
hoho to jsem nevěděl Ale včera večer, když jsem to v palici rozvíjel, tak mne napadlo to umístit přesně tam !!! Akorát by to chtělo asi trochu srovnat, aby to bylo přehlednější. Vezmeme-li v potaz, že použití této funkce by mělo být zejména pro hledání vlastních příspěvků, které se mohli přesunutím a spojováním a podobně, dostat jinam než je člověk poslal ... pak by to asi mělo být formátováno za tímto oučelem. Co je tedy asi nejdůležitější pro to, abych našel ten svůj, který zrovna hledám?
Teď koukám, že je to vlastně výstup z hledání   Takže by se asi musel o upravit hodně věcí, aby se to mohlo změnit. Stručně tedy jen shrnu, že nejvýrazněji je zobrazeno asi velmi málo zajímavá informace a to je v jakém je to Tématu ... ty se právě mění tím přesunem, takže to rozhodně není ta zajímavá položka. Stejně zbytečná je asi položka autor Také fórum by mohlo být v pozadí. Nejdůležitější je podle mne Datum a čas ... Předmět ... Tělo zprávy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|