Zaslal: po 31. července 2006 9:49 Předmět: Co pěstovat ve sklepě kde je tma?
Mám nevyužitý zemní sklep ... dno asi 2.5 metru pod úrovní terénu. Jelikož rosničky hlásí, že úmorná vedra bez vláhy budou čestější, nezbývá než bojovat s tímto obdobím mykohladomoru vlastními silami. Vím, že některé houby vyžadují pro tvorbu plodnic světlo a tuším žampiony nikoli. Které další houby lze pěstovat ve tmě?
Založen: 03. 07. 2006 Příspěvky: 66 Bydliště: Velká Lhota okr. Jindřichův Hradec
Zaslal: st 02. srpen 2006 15:57
Myslím že by se tam mohla pěstovat Límcovka. Pamatuju se že ji kdysi táta pěstoval v pařeništi a měl ho přikrytý černou plachtou, tak proč ne ve sklepě.
Asi důležitější než světlo bude větrání a teplota ta by měla být minimálně 10°C.
Zaslal: pá 13. července 2007 13:48 Předmět: kortus
bobe dej tam hericium, krásně roste, nebo eringyi, budeš ho mít jako hříbek, v lesních houbách se vůbec nevyznám , ale tohle mám odskoušené. Já teď skouším sparasis crispa, krásně roste na substrátu,ale namám plodnice ještě.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory