Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Leccinum versipelle - Křemenáč březový
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JuraSoldat

PříspěvekZaslal: ne 13. května 2007 10:38
  Předmět: Leccinum versipelle - Křemenáč březový
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Můj první letošní...

98.01 kB    
P1000963.jpg
   P1000963.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 13. května 2007 13:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ještě jednou gratuluju ! Smile
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 13. května 2007 17:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na Manětínsku zatím nic. Jenom jeden pidikovář v košíku cizího houbaře ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rkhonza
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 13. května 2007 18:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Po včerejší návštěvě lesa jsem našel jednoho kováře, jeden trs třepenitky svazčité, opeňky měnlivé a začínající sírovce

159.88 kB    
sírovec žlutooranžový
DSC04469.jpg
   DSC04469.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 14. května 2007 8:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Juro! Parádní kousek!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Květa

PříspěvekZaslal: po 14. května 2007 9:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

My jsme byli včera v Beskydech a tam,kde měli být kováři,tam byla od divokých prasat rozrytá zem.Předběhli nás..... Confused Tak jsme se jenom kochali přírodou.... Laughing
limak

PříspěvekZaslal: po 14. května 2007 11:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Je to fakt nádhera. Člověk aspoň oko potěší. Gratuluju. Smile Na Brněnsku o žádných úspěších zatím nevím. Uvidíme.
Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 14. května 2007 16:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 14. května 2007 11:54 limak napsal:
Je to fakt nádhera. Člověk aspoň oko potěší. Gratuluju. Smile Na Brněnsku o žádných úspěších zatím nevím. Uvidíme.

Úspěšné sucho Crying or Very sad
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 15. května 2007 23:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Už jsem byl tak dost nažhaven Jurovou fotkou a reportáží z Vysoké. Pantáta mě ještě pošťouchl, takže jsem dnes opět vyrazil na místo mého loňského úspěchu. Když jsem se tam doplahočil, hrklo ve mě. Snad 3 m od místa loňského nálezu stálo na kraji lesa terénní Suzuki, pánbůh ví kudy se tam dostalo. Kdyby tam nějaký křemenáč byl, musel by od auta být vidět. Nikdo nikde, klíčky v zapalování. Tipnul jsem si na myslivce, opodál byl posed, ale nikdo tam nebyl. Celé jsem to tam prolezl, ale po křemenáčích ani jiných houbách ani stopa. Loni tam byly ještě polničky ranné. Tak zas prd! Crying or Very sad

199.48 kB    
Když už nebylo co fotit, tak alespoň výhled do kraje.
DSC01835.JPG
   DSC01835.JPG
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 16. května 2007 1:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

I takový výhled se už těžko hledá, dokud jsem neměl foťák, ani jsem si neuvědomil co je všude spousta drátů a stožárů .... a blbě se pak mažou.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 16. května 2007 8:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Krakene, parádní fotečka, škoda, že nevyšla lépe viditelnost, ale mě se tyhle záběry blízko+dálka moc líbí. Škoda jen, že je né a né vidět kolem sebe Sad
Horst

PříspěvekZaslal: st 16. května 2007 9:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ještě že člověk hned ví kam na ty křemenáče Kraken chodí Laughing . Jinak ten pohled na Lestkov a oba kopce je obtížné vyfotit, nádhernej pohled bejvá přímo ze třináctky nad Koreou, ale zas ty dráty, a viditelnost kvůli prachu a pylu poslední dobou nic moc.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 16. května 2007 12:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 16. května 2007 9:52 Horst napsal:
Ještě že člověk hned ví kam na ty křemenáče Kraken chodí Laughing
Z velikosti čipu fotoaparátu, kterou lze zjistit na Internetu, a ohniskové vzdálenosti, kterou lze zjistit v EXIF, se dá jednoduše vypočítat úhel záběru (černě). Z něho se pak odvodí úhly mezi známými objekty zachycenými na fotografii (červeně). Souřadnice těchto objektů můžeme odečíst také někde z mapy na Internetu. Měly by být minimálně tři, ale pro kontrolu raději více. Pomocí geodetické metody zpětného protínání dokážeme pak určit souřadnice stanoviště fotografa. Do rovnice se vždy dosazují tři body a k nim příslušné úhly, takže pokud máme bodů více, můžeme výsledek zprůměrovat, popřípadě vyřadit chybně "zaměřený" bod, který vykazuje extrémní odchylky.

Jednodušší metoda je si to nakreslit na pauzák a šoupat s tím po mapě dokud červené přímky nesednou na všechny body.

131.94 kB    
t_dsc01835_104.PNG
   t_dsc01835_104.PNG
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 16. května 2007 14:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Metelka

PříspěvekZaslal: st 16. května 2007 21:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing Laughing Laughing !!!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru