Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
netrhat-tady hlídám já
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
KarelH

PříspěvekZaslal: ne 27. května 2007 16:28
  Předmět: netrhat-tady hlídám já
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

zmije obecná

194.27 kB    
zmije.jpg
   zmije.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 28. května 2007 9:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dle té hloubky ostrosti ... jsi byl vcelku blízko nebo máš 1200 mm ohnicko a 2x konvertor? Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
KarelH

PříspěvekZaslal: po 28. května 2007 9:58
  Předmět: zmije

to je na širokoúhláč (přepočet na kinofilm 28 mm-Fujifilm fine pix 9500), tudíž jsem byl vskutku blízko a to tak, že jsem musel otřít jed ze skla, když se mi zmije zakousla do objektivu.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 28. května 2007 10:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tak to je hustý Shocked , ale asi je to obecná vlastnost fotografů, že když všichni zdrhaj, fotograf začně vybalovat nádobíčko Mr. Green
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 28. května 2007 10:52
  Předmět: Re: zmije

po května 28, 2007 9:58 am KarelH napsal:
to je na širokoúhláč (přepočet na kinofilm 28 mm-Fujifilm fine pix 9500), tudíž jsem byl vskutku blízko a to tak, že jsem musel otřít jed ze skla, když se mi zmije zakousla do objektivu.

Jezus!!! Shocked Už jen doufám, že jsi u toho neležel Laughing nebo snad jo! Předevčírem mi říkal jeden z Jirků říkal, jak hledal jednoho brouka v sršním hnízdu ... no comment Shocked Shocked

PS: ještě jsem si nezvykl, že máme tlačítko na meta data ... já je mažu, abych měl víc místa na obrazové body.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 28. května 2007 10:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Každopádně výborný záběr!!!
KarelH

PříspěvekZaslal: po 28. května 2007 11:21
  Předmět: Re: zmije

naštětí jsem jen klečel

170.66 kB    
zmije2.jpg
   zmije2.jpg
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 28. května 2007 12:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ten výřez(?) je lepší, takhle to na mne působí rozmazaným dojmem ... na takový obrázek bych více clonil ... jenže to chce delší čas ... SmileSmileSmile
KarelH

PříspěvekZaslal: po 28. května 2007 15:56
  Předmět: zmije

ten výřez byla jedna ze dvou povedenějších fotek. Jinak já mám foťák po pádu a nemůžu v režimu A s preferencí clony nastavit co chci. Zůstala mi tam clona 6,4, pak to spadlo na 2,8 a teď mám 5. Prostě vopruz a na jiný režim fotit nejde, jedno z "koleček" na ovládání foťáku se mi rozsypalo a já čekal s opravou, než odkvetou některé kytky, které jsem si naplanoval letos udělat. Jde to, protože tam mám ohnisko v přepočtu 28 mm a při cloně 5 je už solidní hloubka ostrosti, i když je mi jasné, že clona 8 až 11, kterou můžu v režimech A a M nastavit, je jiná záležitost, tím spíše pro makro a detaily. Včéra jsem konečně nafotil vytouženou kytku vachtu trojlistou a tak mám splněno......... jenomže jsem ještě večír našel moje letošní první křemíky osikový a nevím, jak se bez té krabičky, po dobu opravy, obejdu. Je to těžké, zbavit se foťáku když tady na Brdy nalilo v sobotu a teď znova.......
Patrný Ladislav

PříspěvekZaslal: čt 12. července 2007 1:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jen pro potěšení oka přidávám taky jednoho mazlíčka(je to adrenalín fotit tohoto plaza)

98.27 kB    
Vipera berus-zmije obecná, dle zbarvení asi samice
Vipera berus.jpg
   Vipera berus.jpg
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru