Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
Zaslal: út 05. června 2007 8:38 Předmět: Houba k určení - Límcovka - Stropharia
Tato houba rostla v březovém lesíku a připadala mi jako nějaká minipečárka - až na tu barvu lupenů. Průměr klobouku cca 3,5 cm, houba byla v lese téměř bílá, otlakem žloutnoucí.
Martine - no Tvůj typ je taky dobrý - muselo by se to vidět, ale malou S. rugosoannulatu bych vzhledem k barvě lupenů, tvaru plodnic a třeně s typem prstýnku nezavrhoval - navíc teď rostla všude - sám jsem je (ale často větší) našel na několika místech a i menší plodnice s kloboučkem 5 cm.
na ní mi moc také nesedí prstýnek (i když není zcela dobře vidět a teoreticky by mohl sedět) ani spodek třeně pod prstýnkem. Ale to zase může být omakané a podobně...
Musel by človíček asi mít houbu v ruce. Ale kdybych si měl vybrat, tak jen podle fotkyvyberu rugosoannulatu. _________________ -burlik-
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
Zaslal: pá 08. června 2007 9:57
Fotit houby se teprve učím a je mi jasné, že z mých fotek něco určovat je asi problematické, nicméně vám oběma děkuji za tipy. Kdybych tuto houbu ještě někdy našel, prozkoumám ji důkladněji.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory