Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Ucho Jidášovo
Jdi na stránku 1, 2  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Horst

PříspěvekZaslal: st 05. července 2006 19:09
  Předmět: Ucho Jidášovo
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

V zimě jsem v širokém okolí chalupy sbíral větve napadené Uchem a nosil je na zahradu. Na jaře jsem je dal na stinnou severní stranu stodoly do trávy. V květnu jsem po deštích sklízel celkem z asi 15 větví. Nevážil jsem to, ale dohromady mám nasušenou litrovku. Vyrostly i plodnice skoro 10 cm Shocked na délku. Před týdnem jsem po sběru všechny větve rozřezal na 20 cm kusy a umístil do plastové přepravky nastojato a zalil aby spodek byl ve vodě. Zítra se tam jedu podívat tak napíšu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 10. července 2006 11:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

TO MNE ZAJÍMÁ !!!!!! Jak to dopadlo?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Horst

PříspěvekZaslal: po 10. července 2006 19:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Posbíral jsem hrst pěkně suchých, ale už jsem se nedostal ani k tomu abych napsal, jelikož jsem si prima omarodil z jedné ranní houbačky v mokré trávě na horách. Samozřejmě budu to sledovat dál a poinformuju a pošlu nějaký fota, zatím budu muset vyležet ten doktorem dignostikovaný asi zápal plic(moc se mi to nezdá - je to takovej zvěrolékař).
Horst

PříspěvekZaslal: po 24. července 2006 15:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dneska jsem zasejc posbíral menší hrst, po včerejším zalití a deštíku zase trošku povyjeli. Zajímavý jsou hlavně když jsou velikosti 2 - 3 mm.
Horst

PříspěvekZaslal: po 13. listopadu 2006 17:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nedávno jsem tam byl a měl jsem půjčenej foták, tak jsem to blejsk ale teda kvalita hrůza.

136.19 kB    
Ucho_v_bedne.JPG
   Ucho_v_bedne.JPG
Kudláček
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 14. listopadu 2006 17:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravím, chtěl bych se zeptat jak u Vás rostou Jidášova ucha. Je to lokalitou a nebo celoplošně. Nikdy to v takové míře nerostlo. Je to klimatem, nebo čím ?. ?

96.86 kB    
IMG_0860.jpg
   IMG_0860.jpg

97.31 kB    
IMG_0858.jpg
   IMG_0858.jpg

96.06 kB    
IMG_0849.jpg
   IMG_0849.jpg
Vojta

PříspěvekZaslal: út 14. listopadu 2006 18:25
  Předmět: Ucho jidášovo

Tak,u nás na Olomoucku, ucho jidášovo(nebo starší název bolcovitka bezová) před pár lety rostlo běžně na keřích bezu černého.Nebyl problém, tyto houby nasbírat na přímou konzumaci i na sušení,jenže... Question v poslední době je problém ji najít,i když keřů bezu,je tu v okolí dost.Letos jsem našel jen několik menších plodnic.Nacházel jsem dříve ucho jidášovo náhodně po celý rok.Skusil jsem větve bezu nechat na na hromádce na rohu zahrádky,uvidím,co příští rok se na větvích objeví.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 14. listopadu 2006 22:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Podle mého je to dost závislé na dešti. Nemusí ho být moc, ale musí být po delší dobu. Pokud jsou jen krátká období kdy prší, většinou se zregenerují pouze staré plodnice, ale nové nevyrostou. Jednoduše řečeno "ten klacek nesmí uschnout", jinak se začíná zas od nuly. Nejlepší úlovky mám ze stojících úplně, nebo napůl odumřelých kmenů bezinek, které ještě mají kůru. Na ležících větvích jsem toho nikdy moc nenašel.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
witch

PříspěvekZaslal: út 14. listopadu 2006 23:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 14. listopadu 2006 21:29 Lupo napsal:
Podle mého je to dost závislé na dešti. Nemusí ho být moc, ale musí být po delší dobu. Pokud jsou jen krátká období kdy prší, většinou se zregenerují pouze staré plodnice, ale nové nevyrostou. Jednoduše řečeno "ten klacek nesmí uschnout", jinak se začíná zas od nuly. Nejlepší úlovky mám ze stojících úplně, nebo napůl odumřelých kmenů bezinek, které ještě mají kůru. Na ležících větvích jsem toho nikdy moc nenašel.

souhlasim.. dlouhodobe deste..
ja nachazim skoro vyhradne na mrtvych kmenech.. na lezicich taky, ale jenom ve vyrazne mokrych lovistich... u potoka a u baziny..

Plazák

PříspěvekZaslal: po 05. února 2007 11:05
  Předmět: Pěstování

Včera jsem našel kupu u potoka a tak jsem k radosti manželky natahal kmeny do baráku.Mám je nechat nějakou dobu v teple,nebo je mám nechat v chladu?
Jinak mám nový foťák a ještě s ním neumím...

132.62 kB    
Jidáš 4.jpg
   Jidáš 4.jpg

126.14 kB    
Jidáš 3.jpg
   Jidáš 3.jpg

102.1 kB    
Jidáš 2.jpg
   Jidáš 2.jpg

95.54 kB    
Jidáš 1.jpg
   Jidáš 1.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
witch

PříspěvekZaslal: po 05. února 2007 12:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

no to ma zena jiste radost.. koukam, ze je mas ve vane Laughing

.. jinak pri pokojove teplote mozna taky porostou pri dostatku vlahy Question .. ale myslim, ze venku by jim bylo lip.. nebo alespon nejakou chladnejsi mistnost se slusnou vlhkosti vzduchu (nevim, jestli bydlis v dome, nebo byte.. asi bych dala prednost i balkonu pred koupelnou..)
doma jsem je vazne jeste nezkousela pestovat.. jen na zahrade a kdysi ve starem kamenem chlive..

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 05. února 2007 13:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

no a jak to v tom chlívku dopadlo ?
witch

PříspěvekZaslal: po 05. února 2007 14:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 05. února 2007 12:44 Bob napsal:
no a jak to v tom chlívku dopadlo ?

dopadlo to tak, ze odrodilo (donesla jsem tam par klacku s mrnousama v dobe velkych mrazu nekdy pred 4 lety).. dorostly do dospele velikosti.. pak jsem je sklidila a klacky odnesla zpet k potoku..

mozna by se jim tam i darilo, byvala tam celkem konstantni teplota kolem 10C v zime, kolem 15C v lete.. stary kameny chliv se zasklenymi okny, zdi o tloustce kolem 80cm-1m, hodne vysoka vlhkost vzduchu

Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 05. února 2007 19:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Chovat houby v chlívku ??? No, vlastně proč ne Mr. Green
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
witch

PříspěvekZaslal: po 05. února 2007 23:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 05. února 2007 18:52 Lupo napsal:
Chovat houby v chlívku ??? No, vlastně proč ne Mr. Green

Laughing
EX-chlivku... Razz
:O>>

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Pěstírna - Pěstování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru